Luxusautókban pózol, 300-al száguldozik a milliárdos Benzinkirály - fotók, videó

„Magamutogató milliárdos", „szeret kérkedni a rengeteg pénzzel", így jellemezték az Origo forrásai Egri Gábort, az úgynevezett Független Benzinkutasok Szövetségének főnökét, aki szereti, ha Benzinkirálynak szólítják. Bemutatjuk a baloldali média egyik újdonsült kedvencét.

Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke mostanában meglehetősen harsányan - sokak szerint a baloldal által diktált szöveget felmondva -, rendszeresen aggódik a hazai üzemanyagellátásért.

Legfőbb gondja az, akárcsak a baloldali politikusoké, hogy a benzin és gázolaj ára nem lehet magasabb 480 forintnál.

Egri már odáig elment, hogy a benzinársapka miatt megjósolta Magyarország üzemanyag-ellátásának teljes összeomlását. Mindeközben ideje nagyrészét nem Magyarországon, hanem Szlovákiában tölti, ahova vállalkozásai nagy részét bejegyezték. Itteni rendszámmal látta el több tucatnyi(!), százmilliókat(!) érő luxusautóparkját. Magyarországon is, provokatív módon, szinte kizárólag Nyitrán regisztrált, ritkaságszámba menő, egy-egy komolyabb ház értékével felérő kocsikkal közlekedik.

Így gazdagodott meg Egri Gábor

A szigorú névtelenséget kérő nyilatkozók agresszíven nyomuló milliárdosként jellemzik Egrit, akiről néhány éve a Magyar Narancs ezt írta: "Vegyi áruk szállításából és műtrágya előállításából gazdagodott meg Egri Gábor, aki egy 2013-as napi.hu cikkben már 6,7 milliárdos becsült vagyonnal szerepelt a száz leggazdagabb magyar listáján. Egrié sok minden egyéb mellett a közvetlenül a partra épült 63 szobás Holiday Beach Budapest Wellness and Conference Hotel, amely a honlapján Budapest egyetlen hajó formájú szállodájaként, egyhektáros parkkal, fűtött élményfürdővel hirdeti magát. A szálloda sajtóinformációk szerint 2,4 milliárdos beruházással épült fel."

Egri az utóbbi néhány évben benzinkutakkal szórta meg nemcsak Magyarországot, de a környező országokat is, mindenekelőtt Szlovákiát. Épített kutat például Kaposváron, Dunaújvárosban, Szegeden és Tökölön is. De övé a szlovén határ közelében található muraszemenyei kút is, kamionparkolóval és étteremmel.


Egri vagyonának alapja az, hogy az árstop bevezetése előtt szinte jellemzően Szlovéniából, Szlovákiából és Csehországból importált üzemanyagot, amit nagy haszonnal eladott itthon.

Most ezért aggódik a hazai üzemanyagellátásért a Független Benzinkutasok Szövetsége mögé bújva. Egyébként jellemző az is, hogy ez a bizonyos „szövetség" nem szerepel a civil szervezetek közhiteles nyilvántartásában. Megadott székhelye Egri Gábor egyik benzinkútja Budapesten a 2. kerületben.

Egymilliárd forintot dobott ki az asztalra

Az Origo forrásai, akik korábban közel álltak az agresszív üzletpolitikájáról ismert Egrihez, elmondtak egy szerintük jellemző történetet. Egri Gábor egy üzleti vita hevében nemrég, „végső érvként" 4 millió eurót, azaz több mint 1 milliárd forintot dobott ki az asztalra. „Összegumizva, 500 eurósokban," Mint köztudomású, ez a bankjegy az alvilág kedvenc fizetőeszközének számít, s emiatt már többször felmerült, hogy a pénzmosás visszaszorítása miatt ki kellene vonni a forgalomból.

A Benzinkirály mostanában lett médiasztár a hatósági benzinárat támadó baloldali orgánumokban, nyilatkozatok sorát produkálva. Az dühítette fel, hogy felmerült annak lehetősége, miszerint a MOL az „ársapkás" üzemanyagellátás biztonsága érdekében nem szállítana üzemanyagot azoknak a kutaknak, melyek csak a hatósági árszabályozás bevezetése után kötöttek vele szerződést. Márpedig az ő kútjainak jelentős része ebbe a körbe tartozik.

Az Origo forrásai felhívták a figyelmet arra, hogy Egri csak akkor „jön ki igazán a fényre", ha saját milliárdjait veszélyben érzi.

Amúgy főleg a közösségi médiában mutogatja provokatív módon például azokat a sokmilliós luxusautókat, amelyeket többnyire szlovákiai cégei nevén futtat. Eljuttattak a szerkesztőségbe egy egész fotóalbumot, amin a Benzinkirály lényegében eldicsekszik ezzel, az összességében szintén milliárdokat érő autós flottával.

Partnerei szerint Egri sportot űz abból, hogy például a Gresham-palotába, az üzleti megbeszélésekre, a budapesti Széchenyi térre mindig egy másik, egy újabb csúcs luxusautóval érkezzen. Kétszer még nem látták ugyanazzal a kocsival. Az Origóhoz eljuttatott fotók legtöbbje itt készült a százmilliókat érő autókról.

Például egy McLarenről:


Vagy egy Lamborghini Aventadorról:


De van kép Mercedesekről... AMG csúcsmodell mindegyik. A helyszín többnyire ugyanaz, Gresham-palota és környéke. A rendszám Egri esetében csak nyitrai lehet. Szlovák cégei és benzinkútjai behálózzák a Felvidéket.


De akad persze egy Ferrari is. A típusa Portofino.


A hazai üzemanyagellátásért látványosan aggódó Benzinkirály nárcisztikus hajlamait látszik igazolni az is, hogy Egri nemrég bemutatott barátainak egy fotót, sőt, egy videót arról, hogy 308 kilométeres sebességgel autózik egy persze szintén sokmilliós BMW-vel.

308 kilométer/óra, magyar közúton! így égeti az ársapkás benzint a benzinkirály, nem csoda, hogy aggódik az ellátásért...


Alább pedig a száguldozásról látható videó:


Fotók: Origo

2022. november 23. 11:38
Lepereghetett egy autós előtt élete filmje, egy pillanatra a madarak közé emelkedett - Videó
Brutális felvétel készült.
Félmeztelen holttestekre bukkantak a hatóságok, már azt is tudni, hogy kik lehetnek
A halál pontos okát hivatalosan azóta sem közölték.
Elszabadult a pokol egy menekültközpontban, az elmúlt évtizedek legsúlyosabb migránstragédiájaként tartják számon a történteket
Rengeteg halálos áldozata és 30 sérültje van az incidensnek.
Egy kézdivásárhelyi tinit odaadtak egy láda sörért az ördögnek, saját apja bűntudat nélkül a pokolba küldte
A napokban hoztak ítéletet az ügyben.
Vérre menő harc tört ki nyugdíjasok között a Lidlben, videón, ahogy egymást lökdösve izmoznak
Az akciós termékért taposták el egymást.
Guszti a hős
Bódi Guszti a saját életét is kockáztatta, amikor egy vízben fuldokló fiatal segítségére sietett Thaiföldön. A népsz...
Harcolnak az idővel
Idő. Ez az, amire leginkább szüksége van a Pálfi-Kelemen családnak. Zselyke és Barnabás ritka genetikai betegséggel ...
„Kellene ma éjjel egy kis hacáré”
Flitteres ruhák és csokornyakkendő, de persze a jó modor sem maradhat otthon. Az 1970-es évek hangulatát hozza vissz...
Tények teljes adás, 2023. március 30., csütörtök
ZUHANÁS - Meghalt egy nő, miután az élettársa kilökhette a tizedik emeletről Győrben. Veszekedhettek a tragédia előt...
Élet-halál harcot vívott Jeremy Renner, felépülése után először adott interjút
Januárban szenvedett hókotróbalesetet, napokig az intenzíven ápolták.
Oscar-díjas filmsztárral találkozott Miamiban a Grand Slam-győztes teniszcsillag - kép
Megdöbbentő dolgot művelt egy panda a Zsákbamacskában
Hatalmas pofon lett az idétlen lánykérés vége - videó
"Zokogtam, három napig beteg voltam" - a francia focilegenda összeomlott a katari vb-döntő után
A teljes megsemmisülés fenyegeti az ukrán hadsereget