Az étterem polentával kínálja a medvehúst, a 250 grammos adag tizennyolc euróba (7300 forint) kerül. A medvehús a szomszédos Szlovéniából érkezett, ahol Olaszországtól eltérően nem védettek a medvék.
"Véletlenül támadt az ötletem, hogy medvehúsból készült különlegességet tálaljak fel. A férjem egyik rokona javasolta, aki gyakran jár Szlovéniába húst vásárolni, hogy próbálkozzunk a medvehússal. Felébresztette a kíváncsiságomat" - mondta el az étterem tulajdonosa és séfje, Monica Paccagnella az Il Gazzettino című napilapnak.
A medve húsa az őzéhez és a szarvaséhoz hasonló, csak édesebb. A különlegesség sokakat vonz, a travesiói étterembe egész Északkelet-Olaszországból jönnek vendégek.
"Sokan más tartományokból érkeznek, hogy megkóstolják a medvehúst" - mondta a tulajdonos, aki hozzátette, hogy hagyományos friuli ételek, csiga, sózott sajt és házi készítésű polenta is szerepel az étlapon.