Orbán Viktor: A háború a terrorizmus ellen folyik

"A terror elfogadhatatlan. Amikor az embernek ennek látja a lenyomatát, az megrendítő" – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában az izraeli–palesztin háború kapcsán. A miniszterelnök elmondta, hogy hálát kell adni, hogy mi békében élhetünk – írja a Magyar Nemzet.

Nincsenek magyar áldozatok

"A magyarok békéjét és biztonságát meg kell védeni" – szögezte le. Mint mondta, Magyarország mindig a terrorizmus ellen volt. Kiemelte, hogy az első, amit remélnek, hogy mindenkit ki tudnak hozni a magyarok közül. Továbbá azért is hálát kell adni, hogy nincsenek az áldozatok között magyarok.

"Ha valakit terrortámadás ér, megvan a joga ahhoz, hogy lépéseket tegyen, hogy ez ne forduljon elő többet" – húzta alá. Megjegyezte, hogy a konfliktust lokalizálni kell. Jelezte, hogy veszélyes lenne, ha Izrael egy arab országgal háborúba kerüne. "A magyar diplomáciának az a dolga, hogy deeszkalációs politikát folytasson" – hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán Viktor emlékeztetett: Donald Trump elnöksége idején sokat javult az arab-izraeli kapcsolatrendszer.

A feszültség enyhülése jellemezte azokat az éveket. Olyan viszonyrendszerekben is bekövetkezett lazulás, amelyre néhány évvel előtte senki sem gondolt volna

– mondta. Orbán Viktor szerint a terrortámadás ellenére az elmúlt évek közeledéseiből meg kéne menteni amit lehet, még akkor sem ha ez nem könnyű.


Időben cselekedett a kormány

Ami nálunk is meg kell hogy kongassa a vészharangot, az az, hogy tüntetések vannak a terroristák mellett egész Európában. Magyarországon is próbálkoztak, de itt ilyent nem lehet rendezni. Nem is fogunk erre semmilyen engedélyt megadni 

– szögezte le. Hozzátette: Nyugat-Európában úgy tűnik, vannak olyan emberek, akik helyeselik az ilyen akciókat. Miután korábban ellenőrzés nélkül engedtek be tömegeket nyugat-európai országokba, most köztük ott vannak a Hamasz megbízottjai is.

"Adjunk hálát a Jó Istennek, hogy 2015-ben ott volt az eszünk, meg a szívünk is, és megépítettük a kerítést, meg a jogi korlátokat is, amellyel Magyarországtól távol tudtuk tartani a terrorizmust" – állapította meg.

Mint mondta. Magyarországon él Európa egyik legnagyobb létszámú zsidó közössége. Őket a magyar államnak meg kell védeni. "Azt nem lehet megengedni, hogy a magyar állampolgárok veszélyben érezzék magukat. Ezt meg kell akadályozni" – mondta a miniszterelnök. Mint mondta, nem lehet abba beletörődni, hogy a biztonság szintje csökkenjen hazánkban.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Brüsszel agresszív migránsokat akar Európába engedni

A migrációs paktum elfogadásáról szólva elmondta, látható, hogy Brüsszelben eltűnt a tisztánlátás. Azokat a migránsokat, akik Magyarország déli határainál agresszívan, fegyverekkel lépnek fel, azt akarják, hogy engedjük be Magyarországra. "Mi a jóban akarunk osztozni, nem a rosszban. Az EU nem arról szól, hogy a rossz dolgokat osztjuk szét egymás között" – tette hozzá. Mint kifejtette, nekünk is fel kéne építenünk egy migránsgettót, ahová 10 ezer bevándorlót tudnánk befogadni.

A miniszterelnök szerint Brüsszel azt akarja, hogy osztozzunk abban a biztonsági kockázatban, amiben évek óta szenvednek a rossz döntéseik miatt.

Az unió úgy döntött, hogy nekünk is fel kellene építenünk egy migránsgettó. Egy rossz dolgot akarnak ránk erőltetni 

– jegyezte meg. Orbán Viktor kiemelte, hogy a migrációval szemben egyetlen módszer, a magyar megoldás vált be. Mint mondta, hazánkban nincsenek migránsok és nem is lesznek. Hozzátette: az EU ezt a modellt akarja lerontani.

Felhívta a figyelmet, hogy a korábban kötött írásos megoldást félre tolta az EU és most politikailag kell védekeznünk. "Brüsszelben változásra van szükség. Nem segítenek, hanem rombolnak" – szögezte le a kormányfő. Szerinte Brüsszelben tudják, hogy az európai emberek többsége a magyarokkal ért egyet. "A brüsszeli szabályokat meghívásként értelmezik a migránsok" – jegyezte meg a miniszterelnök. "Mi nagyon stabil lábakon állunk, egy demokratikus döntéssel védjük a határainkat" – hangsúlyozta.


Ne egy lábon álljon az ország!

Úgy látom, hogy novemberben meg lesz az egy számjegyű infláció

– mondta. A miniszterelnok tájékoztatott: „azt szerettük volna elérni, hogy miközben az infláció ellen küzdünk, addig a gazdasági növekedés is magas szinten maradjon. A kettő együtt azonban kiderült, hogy nem megy”.

Éppen ezért a 2023-as év az infláció letörésének éve lett, és 2024-ben indítják meg újra a gazdasági növekedést. "Egy magas gazdasági növekedést fogunk majd megcélozni" – mondta a miniszterelnök. Hozzátette: egy olyan közegben, ahol a többiek nem nőnek, nehéz neked is növekedni.

Ezért fontos, hogy ilyenkor ne egy lábon álljon az ország. Elsődleges az európai unió, de nekünk a világ minden piaca előtt készen kell állnunk. A magyar gazdaság egyértelmű érdeke az összekapcsolódás. Nekünk minden piac fontos

– állapította meg.

Az elmúlt két nap Georgiai látogatásáról szólva elmondta, kérdés az, hogy össze tudja-e kapcsolni magát a Kaukázus világa Európával.

"Van egy nagy közös programunk. Ilyent még a világ nem csinált Azerbajdzsánban előállított zöld energiát, elektromos áramot akarunk Georgián, Románián, és Magyarországon keresztül behozni Európába. Ehhez egy több, mint ezer kilométer hosszú, a Fekete-tenger alatt futó nagyfeszültségű kábelt kell lefektetni, és ehhez kapcsolódó infrastrukturát megépíteni. Ezt az EU is támogatja. Ez jó lesz egész Európának" – mondta.

A tehetséget elő lehet hívni

Karikó Katalin és Krausz Ferenc Nobel-díjai kapcsán a miniszterelnök elmondta: minden magyar örül ennek a sikernek. Mint mondta, két olyan tudósról van szó, akik a mély Magyarországról indultak el. "Az a tehetség és tudás, ami a magyarokban rejlik, azt elő lehet hívni. Ez a mi tartalékunk és ezért nem kell soha megijedni" – fogalmazott Orbán Viktor.

2023. október 13. 08:54
Holttestet találtak Kecskeméten a Párkány utcában, láthatatlan gyilkos ölt az éjszaka
A tragédia pontos okait még vizsgálják.
Rémálommá vált egy esküvői ceremónia, kártérítést kapnak a családok
Felkavaró videó látott napvilágot a történtekről.
Íme 8 dolog, ami boldogabbá tehet téged - Te tudtad ezeket?
Keressük boldogságunk kulcsát az apró dolgokban!
Közúti fuvarozók: az ukrán áruszállítók miatt több száz magyar vállalkozás került veszélybe
Az ukrán áruszállítók uniós piacon való megjelenése miatt több száz magyar vállalkozás került a "tönk szélére".
Döbbenetes fotó készült a csernobili erőmű alatt, egy fotós többször visszatért a katasztrófa helyszínére
Egyik képe rémisztő.
Újabb front érkezik nyugat felől
időjárás-jelentés, 2023. december 11., hétfő, reggel
Élő adásban feszültek egymásnak a Mokka sztárvendégei, az egyikük odébb is ült
Nem nagyon találták a közös hangot.
Megállt az élet Kínában, a havazás miatt ki sem lehet lépni az utcára
Még a repülőtér is bezárt hétfő délelőttig.
Az Amnesty-vezér testvéréhez, a számlagyáras ügyvédhez köthető cégtemetőben végezte Gyurcsányék bizalmasának vállalkozása is
Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon bizalmasának egyik vállalkozása ahhoz a cégtemetőként is működő szolgáltatóhoz ker...
Illegális bádogváros Budapest közepén! Több száz hajléktalan él a Városliget melletti bozótosban – Videó
Átvették az uralmat Rákosrendezőn a hajléktalanok, akik bádogvárost alakítottak ki maguknak a Városligettől mindössz...
Halálos fenyegetések, sorozatos botrányok: zárt kapuk mögött folytatják a focibajnokságot
Kiderült, ki tervezte Karikó Katalin ruháját a Nobel-díjátadóra - fotó
Áttörte a korlátot és a mélybe zuhant egy autó Komáromban
Rémisztő sötét folt jelent meg a Napon, a Földet fenyegeti
Hatalmas a dugó az M1-es komáromi szakaszán

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.