Magyar Pétert és az Action for Democracyt egyre több szál köti össze

Erős a külföldi hátszél.

Bajnai Gordon volt kormányfő bizalmasa, a Korányi Dávid által vezetett Action for Democracynak az adatbázisából Magyarországot megalakulása óta csatatér államnak kezeli, a Közélet Iskolája – a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Nyomtass Te is! mellett – a három legfontosabb helyi támogatottak egyike – írta oknyomozó cikkében a Tűzfalcsoport blog.

A blog emlékeztetett, a Nyomtass te is! egy 2017-ben indított ingyenes, közösségi terjesztésű hírújság. A kezdeményezés célja, hogy baloldali hírportálok (például a 444, Telex, Átlátszó) lerövidített cikkeit minél szélesebb rétegekhez juttassa el, az Action for Democracy adatbázisa szerint 2200 kistelepülésre a 3200-ból.

A kiadvány több mint 3 100 000 példányban aktivisták ezrei segítségével a magyar lakosság hatvan százalékához, több mint hatmillió emberhez jut el 

– mutatott rá a Tűzfalcsoport.

A saját bevallásuk szerint pártoktól független Nyomtass te is! részt vett a 2022-es baloldali előválasztás stratégiai hátterét adó Ellenzéki Együttműködésben (Elegy). A propagandaanyag kiadója az eDemokrácia Műhely Egyesület, a kiadvány főszerkesztője az az L. László János, aki a Demszky-éra alatt a Budapest című portál felelős szerkesztője volt – emelte ki a lap, de a sornak itt még nincs vége. Az egyesület képviselői között ott van Sükösd Miklós korábbi CEU-docens, a Védegylet, az LMP, majd a Párbeszéd alapító tagja. Nagy Ildikó Emese 2014-ben Wittinghoff Tamás mellett Budaörs önkormányzatának sajtóreferense volt, Madarász Csaba pedig a Soros Györgyhöz köthető aHang egyik társalapítója, technológiai vezetője, a Közösségi Digitális Eszközök Alapítvány elnöke.

A Nyomtass te is! nevű lapot kiadó eDemokráciaMűhely Egyesület a Nemzeti Információs Központ (NIK) nemzetbiztonsági bizottság számára készült második részjelentése alapján

18 090 600 forintot kapott az Action for Democracytól.

A Korányi Dávid által alapított szervezet egy részletben, 2022. március 21-én, azaz mindössze 13 nappal a 2022-es országgyűlési választás előtt utalta át az összeget. Az eDemokrácia Műhely Egyesületet partnerei között szerepel a Norvég Alap és az Ökotárs Alapítvány is.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Gurulnak a dollárok

Az Action for Democracy 2022-es beszámolója szerint az NGO 55 142 dollárt folyósított a Print It Yourself!(Nyomtass Te is!) tevékenységére – írta a blog. Ennek kapcsán korábban úgy fogalmaztak: „ANyomtass te is! mozgalom egyszerű eszközzel, egyfajta »XXI. századi szamizdattal« lép fel annak érdekében, hogy mindenki hozzáférjen a [kizárólag baloldali tartalmakat megjelenítő] kiegyensúlyozott tájékoztatáshoz. Az Action for Democracy büszke arra, hogy támogatni tudja ezt az alapvető jogokat helyreállítani kívánó szervezetet.” És itt jön egy érdekes fejlemény. Felbukkanása óta – néhány kivételtől eltekintve – a Nyomtass Te is! valamennyi nyomtatványa a hazai politikusok közül gyakorlatilag csak Magyar Péterrel foglalkozik – olvasható a Tűzfalcsoport írásában.

Órási hátszél Magyar Péter javára

Felbukkanása óta – alig néhány kivételtől eltekintve – a Nyomtass Te is! valamennyi nyomtatványa a hazai politikusok közül gyakorlatilag csak Magyar Péterrel foglalkozik – emelte ki a blog. Íme egy csokor az elmúlt időszakban megjelent, „politikailag független” munkákról:  

  • 2024. április 30-i szám – Hány százalékon áll Magyar Péter pártja? – A Závecz-féle kutatás 14 százalékra, míg az Iránytű Intézet 26 százalékra mérte a Tisza Pártot a választani tudó biztos szavazók körében.
  • 2024. április 24-i szám (353.) – Bárki jelentkezhetett Magyar Péter Tisza nevű pártjának európai parlamenti választási listájára. Végül több mint 500 jelölt közül választhatták ki a győzteseket az internetes szavazók.
  • 2024. április 17-i szám (352.) – A Tisztelet és Szabadság Párt (TISZA) színeiben vesz részt Magyar Péter csapata a június 9-ei európai parlamenti választáson. A listára pályázat útján keresnek jelentkezőket.
  • 2024. április 10-i szám (351.) – SAJÁT CIKK – Magyar Péter: Az atombomba mi vagyunk – Magyar Péter a múlt hétvégi tömegdemonstrációval ismét szintet lépett, immár százezernél is több embert volt képes kivinni a Parlament előtti térre. A színpadon Nagy Ervin mellett újabb színész, Bálint András adta az arcát a kibontakozó mozgalomhoz, de fellépett Rost Andrea operaénekes is…
  • 2024. április 3-i szám (350.) – SAJÁT CIKK – Hetek óta Magyar Péter áll a hazai politikai élet középpontjában. A hatalommal szembeni súlyos vádjait immár bizonyítékokkal is alátámasztotta. Ezért már másnap elkezdődött a hiteltelenítése, hogy ne ezekről legyen szó, hanem arról, amilyen embernek láttatni akarja őt a propaganda…
  • 2024. március 28-i szám (349.) – SAJÁT CIKK Mit érnek Magyar Péter bizonyítékai? A volt igazságügyi miniszter exférje már hetek óta azt állítja, hogy a birtokában lévő hangfelvételek akár meg is rengethetik a jelenlegi kormányt.
  • 2024. március 6-i szám (346.) – Mit akar Magyar Péter?
  • 2024. február 21-i szám (344.) – Eközben a rendőrség vizsgálatot indított Magyar Péter, Varga Judit volt férjének állításaival kapcsolatban, aki súlyos korrupciós ügyekkel vádolja a Fidesz vezető köreit.
  • 2024. február 14-i szám (343) – Több mint egymillió ember nézte meg a Partizán média YouTube-csatornáján a beszélgetést Magyar Péterrel, a volt igazságügyi miniszter exférjével, aki kijelentette, hogy „egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak”.

Ami az eDemokrácia Műhely egyesület további pénzeit illeti, a 2022-es évben a korábbiakhoz képest még tovább, 72 millió forintra nőtt a tárgyévre jutó támogatások mértéke, mindezt „adományokból, magánszemélyek támogatásából” – tárta fel a Tűzfalcsoport.

Az egyesület 2021. évi beszámolójából kiderül, hogy 2020-hoz képest jelentősen nőttek a forrásaik, a saját tőke mértéke 2020-ban 7,751 millió, míg 2021-ben 40,046 millió forint volt. 2020-ban ugyanúgy tetemes, 11,4 millió forint, míg a 2021-es évben már 61,4 millió forint támogatást kaptak. A 2022-es országgyűlési választás előtti évben zárt nyereséggel először az egyesület (22,5 millió forint adózás előtti eredmény) – mutatott rá a blog.

A 2002-es Soros-évkönyv szerint a „Kerepes–Szilasliget – Közérdekű adatok a kormányzati és önkormányzati honlapokon” című tanulmány elkészítéséhez és az ehhez kapcsolódó hírlevél kiadásához közel két és fél millió forintot kaptak. Az OSF 2017-ben 35 ezer, míg 2020-ban 25 ezer dollárral támogatta az egyesület munkáját.

– írta a blogcsoport.

Forrás: Magyar Nemzet

2024. május 06. 13:30
Hírt adtak Robert Fico állapotáról - a kommunikáció lehetőségei korlátozottak
Egyelőre nem szállítják át Pozsonyba a szlovák miniszterelnököt.
Megbénult az európai légi közlekedés, betörtek a müncheni reptérre
Mintegy 60 járatot törölni kellett.
Most érkezett: Döntött a bíróság Fico merénylőjéről
Az ítélet nem jogerős.
Anyamedve jelent meg a csíksomlyói búcsú helyszínén, a vadászok azonnal intézkedtek
A Nagysomlyó-hegynél tűnt fel a veszedelmes vad.
Napi tény: Ezért ajánlott a napszemüveg egész évben
Nem szabad félvállról venni, hiszen komoly betegségeket előzhetünk meg. 
Szentkirályi Alexandra: Az újpesti Duna-part ma "egy borzalmas hajléktalan favella"
Az újpesti Duna-part ma nem az itt élők szabadidős központja, "hanem egy borzalmas hajléktalan favella" - írta a Fac...
Ne érj hozzám!
Elég egy óvatlan pillanat, egy véletlenül ott felejtett csoki az asztalon és máris megtörténik a baj. Vannak gyereke...
Ott fogunk lakni!
Képzeljék el, hogy hamarosan nem a Balatonra mennek nyaralni, hanem egy másik bolygóra! A földrajzórákat pedig tante...
Tények teljes adás, 2024. május 19., vasárnap
HAJÓKATASZTRÓFA - Ketten meghaltak, öt embert pedig még keresnek, miután letarolt egy szállodahajó egy kishajót Verő...
Vonat alá esett egy szurkoló, négy fiatal pedig megégett
A férfi hazafelé tarthatott, amikor megtörtént a baj.

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.