Magyar Péter rajongója pezsgőt bontana, ha Orbán Viktort lelőnék

Magyar Péter lelkes támogatója, Láng Balázs és híveik a közösségi oldalukon néhány órával a szlovák miniszterelnök elleni merénylet után már Orbán Viktor esetleges meggyilkolásáról értekeztek. A döbbenetes kommentek némelyike arról szólt, hogy a magyar kormányfő hasonló sorsot érdemelne, mint szlovák kollégája - írja a Magyar Nemzet.

Döbbenetes kommentek sokasága született néhány óra alatt a szlovák miniszterelnök, Robert Fico ellen elkövetett merényletről közzétett bejegyzések alatt egyes baloldali politikusok, illetve híveik közösségi oldalán. Miközben nem lehetett tudni, hogy a szomszéd állam kormányfője életben marad-e, a magyarországi ellenzéki politikusok posztjai alatt olyan minősíthetetlen szövegek jelentek meg, amelyekben párhuzamot vontak Robert Fico és Orbán Viktor között, és a magyar miniszterelnök elleni hasonló merényletről értekeztek mint lehetséges vagy egyenesen kívánatos eseményről.

Láng Balázs, a provokátor

Az egyik legsúlyosabb megjegyzéseket tartalmazó oldal Láng Balázsé, aki Magyar Péter lelkes támogatója, és egyébként régi baloldali háttérember.

Fotó: Láng Balázs hivatalos Facebook-oldala

Nézzük tehát elsőként, hogy Láng és követői miket írtak a Talpra Külföldön Élő Magyarok! nevű Facebook-csoportban. Szó szerinti idézetek következnek.

Láng Balázs: Mindenki tegye a kezét a szívére: mi az első gondolatotok? Nem, ó nem, hessentsétek el! – (Ő később átírta bejegyzést: Fico állítólag élet és halál között van. Ez mondjuk rémes.)

Ezt követően Láng óvatosabban fogalmazott, de így is tovább provokálta a csoport tagjait: „Szegény Fico, úgy látszik a szlovákoknál hamarabb elszakad a cérna.”


Egy hosszabb kommentben pedig reményét fejezte ki, hogy Fico életben marad és felépül a sérüléseiből, de hozzáfűzte: „A történteket ugyanakkor nem tudom elvonatkoztatni attól a gyűlöletkeltő, megosztó politikától, amiben Fico személyes felelőssége megkerülhetetlen. Intő jel ez mindenkinek, aki egy társadalomban nem a békét, hanem a gyülöletet, az ellenségképzést tekinti rendező elvnek.”

A magyar politikai életre utaló nyilvánvaló párhuzamra ugrottak is a kommentelők, és érkeztek az egyre durvább reakciók. „Zaleczki Takacs Gyöngyi Perle: Láng Balázs bizony! Csak a #magyarbalga# !!! Robi Szanto: Ebben az a borzalom, hogy sajnos tudnak politikusok, kimondom a viktor pld ilyen szélsőséges indulatokat kelteni bennem is sok év aljas tevékenységeivel, hogy ha lelőné valaki, nem siratnám, sőt... És bocs, de maguknak köszönhetik, megdolgoztak érte. Teccettek volna rendes, becsületes jóindulatúan politizáló emberek lenni. De nem tetszettek. Sorry…”

Bajusz már pezsgőt bontott volna

Aztán bekapcsolódott a diskurzusba egy Bajusz József néven szereplő személy is, aki nyíltan azon viccelődött, hogy már pezsgőt akart bontani, mert azt hitte, hogy Orbán Viktort lőtték le. „Én meg már azt hittem a csutit viszik, be is raktam a pezsgöt a hütöbe most vehetem ki.”

Ezek után idézzük fel, ki az a Láng Balázs, aki újabban Magyar Péter és pártja körül bukkant fel.

Aki „a fél világot hazahozta” Magyarnak

Lángról azt érdemes tudni, hogy régóta segíti a dollárbaloldalt: 2007-ben a Gyurcsány-kormány – soha meg nem épült – kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgatója volt. 2017–2018 között másfél éven keresztül a Hír TV szerkesztője (amely ekkor még Simicska érdekeltségébe tartozott). Itt együtt dolgozott Magyar testvérével, Magyar Mártonnal.

A kampány után kiköltözött Londonba, és közel négy évig szabadúszó újságíróként és kommunikációs szakemberként dolgozott, de továbbra is részt vett kampányokban. Létrehozta az „Angliai Magyarok a 2022-es kormányváltásért” nevű Facebook-csoportot és egy saját weboldaluk is volt Diasporaaid.co.uk néven. Tehát a dollárbaloldal érdekében mozgósított külföldön.

Ilyen előzmények után kötött ki április 6-án Magyar Péter mellett a Kossuth téren rendezett tüntetésen a színpad mögött. Ahogy fogalmazott: „Hazajöttem, és hoztam magammal a fél világot…”

Láng Balázs később a Klubrádiónak adott interjúban több leleplező állítást tett Magyar Péter korteskedésének finanszírozási hátteréről.

Nagyon sokan, tömegek (támogatják) külföldről, (…) nem kell megfejteni, hogy kap-e külföldről támogatást, mert kap! – jelentette ki Láng.

Noha egy másik interjúban, a Magyar Hangnak igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy mindössze kívülállóként szemléli a baloldal új messiásának tevékenységét, s hogy nincs „formalizált kapcsolata” Magyar Péterrel, Bolgár György műsorvezető kérdésére ennek ellentmondóan fogalmazott: „Igen, én személyesen is támogatom Magyar Pétert és támogatni is fogom”.

Láng – mint fentebb már utalt rá a lap – egy Magyar Pétert támogató Facebook-csoportban is mozgósít a külföldi magyarok között, ahol a kormány megbukásáról és Orbán Viktor miniszterelnök börtönbe zárásáról értekezett. Figyelemre méltó, hogy Láng Magyar Péter közeli tanácsadójaként tünteti fel magát. Láng Balázs a baloldal iránti politikai szimpátiáját sem rejtette véka alá a klubrádiós interjúban, ahol azzal is eldicsekedett, hogy néhány évvel ezelőtt az időközben DK-s országgyűlési képviselővé avanzsált Kálmán Olga műsorának volt a szerkesztője.

Magyar Péter azt ígérte, nem lesznek békések június 8-án

Az erőszak politikai közbeszédbe emelése, az ellenfelek fenyegetése nem áll távol Magyar Pétertől sem. Emlékezhetünk rá, hogy néhány napja egy utcai fórumán azt mondta: „Ígérem, hogyha ezt folytatják, akkor 2024. június 8-án nem leszünk annyira békések Budapesten a Hősök terén, és ott nem fognak minket megállítani.”

Sőt, még politikusok fölakasztásával is viccelődött: „(…) és 8 darab politikus lóg egy lámpaoszlopon, szerintem egyébként nem is jó a konnotációja, fölakasztani politikusokat a lámpaoszlopra?! De hát ahogy gondolják, nem tudom, tehát úgy látszik, vagy van humorérzékük a srácoknak.”

Magyar sajátos humorérzékéről a Bajusz József nevű, már idézett kommentelő juthat eszünkbe, aki azzal tréfálkozott, hogy majdnem pezsgőt bontott, mert azt hitte, Orbán Viktor ellen követtek el merényletet.

2024. május 16. 15:12
Rémisztő hajóbaleset történt a Monacói Nagydíjra érkező jachtok között, videó készült az ütközésről
Kis híján tragédiába torkollott.
Négy hónap után ismét rakétatámadás érte Tel-Avivot
A támadásban senki nem halt meg, a helyi mentőszolgálat néhány sérültről számolt be.
Újabb turbulencia-baleset történt, tucatnyian megsérültek a Qatar Airways járatán
Csupán néhány nappal a Singapore Airlines halálos balesete után.
Tetőtéri lakásból zuhant ki egy kisgyerek, nem élte túl
A helyszínre érkező mentők már nem tudták megmenteni a kicsi életét.
125 millió forintos kárt okozott egy macska
Egy macska áraszthatta el vízzel a hollandiai Dokkum tanácsházát 325 ezer euró (125 millió forint) kárt okozva - köz...
Diéta? Csak azt ne!
Nehezen veszi rá magát a diétára, imádja a hurkát, a kolbászt, szalonnát, és ezek persze omlós fehér kenyérrel a leg...
Átmenetileg kevesebb zivatar
Időjárás-jelentés, 2024. május 26., vasárnap
Összebújva, esküvős fotókkal jelentette be Kucsera Gábor: Újra egy családot alkotnak
„A családom” – írta bejegyzésében az Európa-bajnok kajakozó.
Átadták az év menedzsere díjat
A legveszteségesebb évben lett egy nemzetközi pénzintézet magyarországi vezetője, mostanra rekord nyereséget ért el ...
Június 9-én a békéről döntünk
Egyre véresebb harcok dúlnak Ukrajnában, az orosz csapatok már északon is támadják az ukránokat. A nyugat viszont a ...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.