születésnap

Ma 60 éves Lagzi Lajcsi: "Arra sincs szükségem, hogy a sok álságos érdekember köszöntsön a születésnapomon"

A zenész élete rengeteget változott az elmúlt három évtizedben, magányosan tölti mindennapjait.

2021. január 25. 08:02

Galambos Lajos, művésznevén Lagzi Lajcsi, ma ünnepli 60. születésnapját.

A Péntek esti Dáridó és a Szuperbuli című televíziós műsorok házigazdája élete sokat változott az elmúlt három évtizedben, amióta a figyelem középpontjába került. Elmondása szerint csak egy kis magányra vágyik és kiderült, hogy hosszú évek óta egyedül él, sőt azt gondolja, hogy senki sem értheti meg az életét.

„Úgy szoktam fogalmazni, hogy „monogám” életet élek. Nyáron kiköltöztem a birtokunkon található csónakházba, mert rájöttem, hiába van óriási kúriánk, hatalmas házunk, a víz közelsége és az egyedüllét tölt már fel” – mondta Lajcsi a Blikknek.

„Húztam egy határt. Nem kellenek új barátok, arra sincs szükségem, hogy a sok álságos érdekember köszöntsön a születésnapomon, ezért vonulok el. Más életet akarok élni, mint eddig” – tette hozzá.

A zenész és felesége, Boglárka közel 30 éve házasok jóban és rosszban. Három gyermekük van, Boglárka, István és Lajos, ők kéthetente ebédelnek együtt édesapjukkal, aki pedig 60 év tapasztalatot próbál átadni gyerekeinek.

„A feleségem és a gyerekeim nem értenek egyet azzal, hogy ilyen nagy betekintést engedtem a magánéletünkbe. Ám aki a színpadon komédiás, annak az életben is azzá kell válni. A rajongóimnak köszönhetem a karrieremet, az anyagi javakat, azt, hogy a gyerekeimnek megadhattam mindent, ezért igenis joguk van belelátni abba, hogyan élek” – folytatta Lajcsi a napilapnak, aki őszintén mesélt a magányosságáról is.

„Lehet, hogy önzőnek tűnik, ha azt mondom, egyedül szeretek a legjobban lenni. Nem alkoholista vagy drogos lettem, mint sok más művész, én a magányt választottam. Amikor hazajöttem egy koncertről, úgy éreztem, Bogit nem érdekli az életemnek ez a része. Ennek ellenére nála jobb társat és nagyobb kritikust el sem tudnék képzelni! Egymás után jöttek a gyerekek, és ő velük volt. A színpadon sztár voltam, vastapsot kaptam, majd hazaértem és várt a magány, ez nagy váltás. Nem tudtam ezt megosztani senkivel, ebben senki nem lehet partner. Tudom, jobb lett volna neki, ha többször vagyok itthon, amikor kicsik voltak a gyerekek, de nekem akkor az volt a feladatom, hogy koncertezzek.”

Parkolókban zenélt és adta el kazettáit Lajcsi, mielőtt elindult volna a Dáridó, amelynek adásait milliók nézték, azonban a hirtelen jött siker nem volt rá jó hatással.

A fotó illusztráció

„A világ legjobb trombitása akartam lenni, űztem a sikert. Nagyon sok évig vágytam rá, amikor pedig jött, függővé tett. Sofőröm volt, mert nagyzolni akartam, fontosnak tűnni, ráadásul olyan hatalmas autót vettem, hogy parkolni sem lehetett vele. Megváltoztam, kifordultam önmagamból” – ismerte el.

„Akkor még élt apám, sosem felejtem el, ahogy mondta: „Kicsi vagy te ehhez, fiam!” Szólt, hogy nem jó irányba megy az életem, nem szabad elfelejtenem, honnan jöttem. Figyelmeztetett: még mindig az a soroksári kissrác vagyok, aki régen.”

A zenész neve az elmúlt időszakban többször is szerepelt bírósági ügyekben, a vádlottak padján közüzemi csalás miatt ül.

„Már kevesebb van hátra, mint amennyit megéltem. Nem akarok megfelelni senkinek, és azt sem, hogy bárki miatt változnom kelljen, mert nem fogok. Egy év alatt két barátomat is elveszítettem, Balázs Fecót és Gesztesi Karcsit. Mindkettőjükkel szó volt közös munkáról, de addig halogattuk, hogy az ígéretemet nem tudtam betartani. Ez ráébresztett arra, nem szabad semmit halogatni, a percnek, a pillanatnak kell élni, és ezt is teszem!”

 

 

Boldog születésnapot kívánunk Lajcsinak!

 

A címlapfotó illusztráció

Így él az idős Gorbacsov: már alig tud járni, liftet kapott a házába
Március 2-án lesz kilencvenéves Mihail Szergejevics Gorbacsov Nobel-békedíjas volt szovjet párt- és állami vezető, a...
Cápa végzett egy fürdőzővel a népszerű üdülőszigeten
A cápaveszély miatt a helyi hatóságok hétfőig megtiltottak minden vízi tevékenységet a sziget körüli 300 méteres sáv...
Ha cuki kismalacot látsz jobb, ha villámgyorsan odébb állsz
Óvatosságra inti a túrázókat az Agrárminisztérium a vaddisznóveszély miatt.
Óriási az öröm, hároméves lett Zente, az SMA beteg kisfiú - Fotó
Szülei egy megható üzenettel köszöntötték a kisfiút, akinek kezelésére egy ország dobta össze a pénzt.
Jóváhagyták a Johnson and Johnson vakcináját az Egyesült Államokban
Jóváhagyták a Johnson and Johnson által kifejlesztett, egykomponensű oltóanyag vészhelyzeti alkalmazását az új típu...
Költözése után magára hagyta kutyáit
„Elfelejtkeztem róluk.” Ezt mondta a rendőröknek az a nő, aki miután elköltözött, magára hagyta három kutyáját Hajdú...
Drágább lesz a nyári gumi
Sokan már most lecseréltetik a téli gumit az autójukon, pedig szakemberek még nem javasolják. Hiába van ugyanis napk...
Sok a beteg, változik az oltási terv
Drasztikusan nő a fertőzöttek száma, ezért változtatnak a szakemberek az oltási terven. A Pfizer vakcina második olt...
Katalizátorokat loptak, lebuktak
Fényes nappal próbálták meg kivágni egy parkoló autó katalizátorát Újpesten. A két fiatal férfit azonban a rendőrök ...
Almát árult neki, majd megölte
Még a postást sem engedte be a házába az a zagyvarékasi nyugdíjas, akit egy fiatal férfi kegyetlen módon megölt 3 év...