Interjút adott Lajcsi a szabadulása után, meglepő dolgok derültek ki

Egy 12 négyzetméteres zárkában élt több mint 400 napig Lajcsi a börtönben. Minden nap fél ötkor ébresztették a rabokat, szigorú időbeosztás volt a rácsok mögött. Hajnalban beindult az élet, de mi történt azután? Galambos Lajos elmondta a Tények Plusznak, hogy percről percre milyen volt egy napja. Voltak olyan rabok, akik egyenesen ki akarták készíteni őt odabent, de előny, vagy pont, hogy hátrány volt, hogy híres? Sokan most azzal támadják, hogy kivételeztek vele. Lajcsi szerint, erről szó sem volt, sőt!

Én azért már nem akarok egy nyitott könyv lenni. Nem az az ember jött vissza, aki bement. Nem akarok már az életem minden mozzanatáról beszámolni. Még ha ez elvárás akkor sem

– mondta Lajcsi.

Két nappal azután, hogy elhagyhatta baracskai börtönt először a Tények Plusznak adott interjút az ország trombitása. Galambos Lajos 14 hónap után került reintegrációs őrizetbe és állítja, a rácsok mögött töltött idő teljesen megváltoztatta.

Bár sokan nem hiszik, de a zenésznek semmilyen előnye nem származott abból, hogy híres ember. Sőt. Mindvégig úgy érezte, hogy neki még inkább vigyáznia kell arra, hogy ne kövessen el semmilyen hibát a bent töltött idő alatt.

Nem volt semmilyen protekcióm. Egy ugyanolyan sorszámmal rendelkező, SD24, ez az én sorszámom, volt kész. Nyilván mindenki tudta, hogy én vagyok a Lajcsi

– tette hozzá.

A házi őrizetbe került Lajcsi persze kapott hideget-meleget azóta, hogy hazatérhetett boldogasszony-pusztai házába. A fanyalgók szerint a neve miatt neki ez is könnyebben sikerülhetett, de aki egy kicsit is jártas a jogban az tudja, hogy ez nem így működik.

Az én ismereteim szerint a 80 százaléka, aki jogosult a reintegrációra, az megkapja, itt ebben a régióban. Akkor az diszkriminációnak tekinthető, hogy én megkaptam? Meg ha nem én kapom meg, akkor ki kapja meg? Én példásan viselkedtem. Ha én nem akkor kinek jár a reintegráció?

– tette fel a kérdést.

A Dáridó atyja korábban, az egészségügyi állapota miatt kezdeményezhette volna a büntetése gyógykezelés miatti megszakítását, de ma már nem bánja, hogy ezt nem tette meg.

Amióta Lajcsi hazajött próbál hozzászokni a kinti élethez. Több mint 400 napig élt szigorú időbeosztás mellett, így az átállás nem megy egykönnyen számára, de egy percig sem vágyik vissza a szűkös, 12 négyzetméteres zárkájába.

Olyan a napirended és egy olyan menetrended, ami be van osztva. Pontosan tudod, hogy mikor van ébresztő, az fél 5- kor van, takarodó olyan értelemben nincsen mert TV- t lehetett nézni szinte korlátlanul” – árulta el.

A fogságban igyekezett hasznosan tölteni a mindennapjait. Kvízműsorokat szervezett, segített a betegtársainak, akiket sokszor tanácsokkal is ellátott és a számára leginkább hazai terepen is megpróbálta hasznossá tenni magát. A helyi istentiszteleteken orgonán akarta kísérni a miséket de erről végül le kellett mondania.

Az egyházi dalokat mind begyakoroltam a fogvatartottakkal, csak amikor meghallották, hogy én vagyok akkor a 30-40 es létszám rögtön 120-ra felment. Nem fértek be a terembe, elkezdődött a hülyeség, hogy hoztam-e kávét, van-e nálam cigi és tulajdonképpen ez egy istentisztelet volt

– mondta.

A muzsikusnak mindezek mellett idegen nyelv tanulására is lehetősége nyílt a börtönben. Tanárhoz nem járhatott de könyvek segítségével megpróbálta elsajátítani a spanyol nyelv alapjait.

Azt is találgatták néhányan, hogy talán egyszer el akarja hagyni az országot.

Magyar fiú vagyok, magyar ember vagyok, de én ott szeretnék lenni, ahol a szeretteimmel majd valamilyen módon együtt tudok lenni

– hangsúlyozta.

Bár Lajcsi szerint, ahogy ő fogalmazott ez még a jövő zenéje. Ha azonban a gyerekei egyszer úgy döntenek, hogy külföldre költöznek, nem tartja kizártnak, hogy követi majd őket. Mindezt persze csak akkor ha már lekerül a bokájáról a nyomkövető és újra szabad emberként élheti majd az életét.

Fiai és a lánya, Bogi máig vele élnek, de arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen a viszonya volt feleségével, Boglárkával.

Minket a gyerekeink összekötnek életünk végéig. Egy teljesen európai, normális viszonyban vagyunk

– fűzte hozzá.

Lajcsi kedden hajnalban a legnagyobb titokban lépett ki a baracskai börtön kapuján, ahová a két fia ment érte autóval és egyenesen a család boldogasszony- pusztai házába vitték édesapjukat. A trombitás azóta ki sem tette a lábát a portáról, csak a kertjében szívhatott friss levegőt, de hamarosan hosszabb sétára is indulhat.

Kérvényezett ugyanis pár dolgot, így a megyében szabadon mozoghat heti 3 napon.

Galambos Lajost testben és lélekben egyaránt megváltoztatták a rácsok mögött töltött hosszú napok és az azt megelőző, közel 10 éven át tartó kálváriája. Egészen másképp nézi a világot, más dolgok lettek fontosak a számára, ezért aztán egy új szlogen jegyében akarja leélni a hátralévő életét, ami így hangzik: A kevesebb is elég.

Amikor azt mondom, hogy a kevesebb is elég, az mindenre vonatkozik. Egy egész más ruhatárat képzelek el magamnak, egész más autóparkot képzelek el magamnak. Ha egy pápa egy kis Fiattal képes közlekedni akkor mi, földi halandók mit játsszuk az agyunkat

– emelte ki.

Az interjú végén Galambos Lajcsi elárulta, hogy a börtönben szerzett tapasztalatai elültettek a fejében egy gondolatot. A jövőben különböző saját értéktárgyaiból, festményeiből tart majd aukciót és az abból befolyó pénzzel bűncselekmények áldozatait szeretné segíteni.

2024. július 06. 09:44
Elfogtak egy budapesti gyilkost, évek óta keresték
Évek óta keresték gyilkosság miatt, most találták meg a rendőrök azt a 62 éves férfit, aki 2021 novemberében halálra...
Telefonért gyilkolt egy 12 éves lány, felvette a kamera a szörnyűséget
Úgy helyezte az élettelen testet, mintha semmi sem történt volna.
Vagyonért árulja csodajárgányát L.L. Junior, semmi sem hiányzik belőle
Bőrülés, kis kijelző, nagyképernyős tévé és hatalmas hangszórók szolgálják az utasok kényelmét.
14 éves fiú ölt Csernelyben
Minősített emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség egy fiata...
Ledobta a bikinibombát Zimány Linda, alig takarja valami napbarnított idomait
A szexi modell a francia riviérán sütkérezik.
Menczer Tamás: ha békét akarsz, nem kapsz olajat
A politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a magyar emberekkel akarják megfizettetni a háború árát, "pedig ez nem ...
Meghalt egy édesapa, miután egy autótolvaj saját kocsijával gázolta el
A rendőrség még mindig nagy erőkkel keresi az elkövetőt.
Brutálisan bántalmazta a csecsemőket két nő egy bölcsődében, videóra vették a szörnyűséget
Az egyik kicsinek a lába is eltört.
Könnyekig hatódva mesélt élete legizgalmasabb időszakáról Weisz Fanni
A kismama boldogsága leírhatatlan.
Szijjártó: a nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipari átállás a növekedés három fő pillére
A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipar átállása a három fő pillére Magyarország hosszútávú gazdasági növ...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.