Ingatlanspekuláció: kamuházat árul Zsámbékon Mártha Imre, a fővárosi közművezér

Illegálisan épített házat hirdet a Gyurcsány-fióka: felmerül a csalás gyanúja! Sem a tulajdoni lapon, sem a hivatalos térképmásolaton nem szerepel az a ház, amit Mártha Imre ingatlanos cége kínál a gyanútlan vevőknek. Kamuházat sózna rá valakire Karácsony Gergely bizalmasa, a habzsoló fővárosi közművezér. 

A luxusnyaralásokról elhíresült közművezér ingatlanhirdetésére bukkant rá a Metropol. Eszerint Mártha Imre Florida után most éppen Zsámbékon ügyeskedik, megint meglehetősen kétséges módon. Egy engedély nélkül épített, a nyilvántartásokban nem szereplő, jogilag „kamuházat” próbál meg jó áron eladni.

Titkolják, hogy a ház nincs a tulajdoni lapon

Azt, hogy a ház nem szerepel sem a hivatalos térképen, sem a tulajdoni lapon, Mártha Imre eltitkolja a gyanútlan vásárlók előtt, így akár a csalás gyanúja is felmerül.


A hirdetés szerint Mártha Imre családi ingatlanos cége egy 3410 négyzetméteres zsámbéki telken álló családi házat kínál eladásra. Így szól a hirdetés, ezzel etetik be a nyilvánvalóan megtéveszteni akart vevőjelölteket.

Aki azonban gondosan utánanéz az ingatlannyilvántartásban szereplő adatoknak, ugyancsak megdöbbenhet, az „eladó ház” ugyanis sem a hivatalos térképmásolaton, sem a tulajdoni lapon sem szerepel.

A hivatalos térképen nincs nyoma a háznak...

Magyarán a fővárosi közművezér, a kertészet, a szemétszállítás, a FŐTÁV és a temetkezés nagyhatalmú főnöke egy engedély nélkül épített, illegális házat próbál meg értékesíteni.

Hatalmas, 3410 négyzetméteres telken áll a ház

„Nincs felírva, most akarjuk feltüntettetni a földhivatallal…”

A Metropol újságírói személyesen is megkeresték Mártha Imre ingatlanos cégét, hogy a kamuházról érdeklődjenek. A cég képviselője a kamuházra vonatkozó kérdések hallatán összevissza kezdett el beszélni. Lényegében megpróbálta elterelni a figyelmet a nyilvánvaló csalásról.

„Éppenséggel nincs felírva, de fel van rajzolva” – makogta, amikor azzal szembesítettük, hogy az általuk hirdetett ház nem szerepel a Pest Megyei Kormányhivatal által kiadott térképmásolaton, de a tulajdoni lapon sem. Hosszas mellébeszélés után végül beismerte, hogy a ház jogi értelemben tulajdonképpen nem létezik. „Most akarjuk feltüntettetni a földhivatallal” – mondta zavartan.

Íme a videó:


Elképesztően gazdag a fővárosi közművezér


A Gyurcsány-fióka elképesztő gazdagodásáról és ingatlanügyeiről már korábban is írtunk – például Floridában is van luxuslakása, és óceánparti telke

Karácsony Gergely és kedvenc cégvezére, Mártha Imre, a fővárosi közműcégek teljhatalmú ura

A Karácsony Gergely által futtatott közművezér sokmilliárdos ingatlanvagyont rejtett el egy általa irányított, a közvetlen családtagjaiból álló cégbe. Ez a cég a tulajdonosa a legalább kétmilliárdot érő Prisztás-villának, és az elérhető cégiratok szerint még legalább 30 nagy értékű ingatlannak, több budapesti, nagyon értékes helyen fekvő lakás, egy ugyancsak értékes veszprémi ingatlan, több tucat vidéki ingatlan, köztük nagy számban vidéki italboltok(!) is szerepelnek a cég nevén.

Amikor azonban Mártha Imrét kinevezték a fővárosi közműcégek élére, a családi cég egyik napról a másikra 8 telephelyet számolt fel, köztük több, ukrán határ mellett álló ingatlant tüntettek el váratlanul a cégnyilvántartásból. A megkérdezett szakértők szerint Mártha cége, a Lázár Houses egy díszletcég, ami arra szolgál, hogy a sokmilliárdos ingatlanvagyont elrejtsék mögé. Erre utal például az is, hogy az állítólag ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégnek nincs semmilyen elérhető referenciája, az interneten böngészve pedig semmilyen tevékenységüknek nem látszik semmiféle nyoma.

Budapest hanyatlik, miközben a Gyurcsány-fiókák dőzsölnek

A Karácsony Gergely-féle városvezetés Budapest lakóin és a melósokon spórol: leszerelik szemeteskukák ezreit és BKK-automaták tucatjait, a közműcégektől pedig kirúgtak egy csomó embert. Látszik is a városon, amelyet elöntött a szemét és a gaz. Eközben a budapesti közműcégek teljhatalmú ura kérkedik sokmilliárdos vagyonával… De nem csak Mártha Imrét futtatja a városvezetés: egy másik „Gyurcsány-fióka” New York-i luxuséletéhez havi közel egymillió forint közpénzzel járul hozzá a főváros. Karácsony Gergely barátja, Korányi Dávid New Yorkban egy felhőkarcolóban él, akár egy gondtalan milliomos, miközben sok-sok közpénzért a főváros tanácsadója…

Fotók és információk forrása: Metropol

2022. június 22. 10:21
Lepereghetett egy autós előtt élete filmje, egy pillanatra a madarak közé emelkedett - Videó
Brutális felvétel készült.
Félmeztelen holttestekre bukkantak a hatóságok, már azt is tudni, hogy kik lehetnek
A halál pontos okát hivatalosan azóta sem közölték.
Elszabadult a pokol egy menekültközpontban, az elmúlt évtizedek legsúlyosabb migránstragédiájaként tartják számon a történteket
Rengeteg halálos áldozata és 30 sérültje van az incidensnek.
Egy kézdivásárhelyi tinit odaadtak egy láda sörért az ördögnek, saját apja bűntudat nélkül a pokolba küldte
A napokban hoztak ítéletet az ügyben.
Vérre menő harc tört ki nyugdíjasok között a Lidlben, videón, ahogy egymást lökdösve izmoznak
Az akciós termékért taposták el egymást.
Guszti a hős
Bódi Guszti a saját életét is kockáztatta, amikor egy vízben fuldokló fiatal segítségére sietett Thaiföldön. A népsz...
Harcolnak az idővel
Idő. Ez az, amire leginkább szüksége van a Pálfi-Kelemen családnak. Zselyke és Barnabás ritka genetikai betegséggel ...
„Kellene ma éjjel egy kis hacáré”
Flitteres ruhák és csokornyakkendő, de persze a jó modor sem maradhat otthon. Az 1970-es évek hangulatát hozza vissz...
Tények teljes adás, 2023. március 30., csütörtök
ZUHANÁS - Meghalt egy nő, miután az élettársa kilökhette a tizedik emeletről Győrben. Veszekedhettek a tragédia előt...
Élet-halál harcot vívott Jeremy Renner, felépülése után először adott interjút
Januárban szenvedett hókotróbalesetet, napokig az intenzíven ápolták.
Oscar-díjas filmsztárral találkozott Miamiban a Grand Slam-győztes teniszcsillag - kép
Megdöbbentő dolgot művelt egy panda a Zsákbamacskában
Hatalmas pofon lett az idétlen lánykérés vége - videó
"Zokogtam, három napig beteg voltam" - a francia focilegenda összeomlott a katari vb-döntő után
A teljes megsemmisülés fenyegeti az ukrán hadsereget