Így néznek ki 30 év után a Reszkessetek, betörők! sztárjai

A színészek élete a feje tetejére állt a Reszkessek, betörők! első része után, sokakat már felismerni is nehéz manapság a népszerű karácsonyi film bemutatója óta.

2021. december 24. 16:41

Idén sincs karácsony Kevin nélkül, az ikonikus ünnepi filmeket ezúttal is a TV2 adja, amelynek első része pénteken, 20 óra 25 perckor lesz látható a csatornán.

A Reszkessetek, betörők! első részét 1991-ben mutatták be Magyarországon, a szereplők élete pedig alaposan megváltozott azóta.

Macaulay Culkin

A 10 évesen gyerekszínésszé avanzsálódott Culkint hamar magával ragadta a hollywoodi élet, a hirtelen jövő siker és népszerűség miatt viszont súlyos alkohol- és drogproblémái adódtak. A filmsztárért sokan aggódtak, ugyanis évekkel ezelőtt felröppentek olyan hírek, hogy a most 41 éves Culkin nagyon beteg, amelyet külső megjelenése megerősíteni látszott. A sztár azonban megnyugtatott mindenkit, hogy jól van, a rehabilitációnak köszönhetően pedig már hosszú ideje jó úton jár. Legutóbb a népszerű horror sorozatban, az American Horror Storyban bukkant fel.

Fotó: Instagram/culkamania

John Heard

A színész Kevin apját, Peter McCallistert alakította a karácsonyi filmben. A sztár már a Reszkessetek, betörők! előtt is neves filmekben szerepelt, azonban később a Maffiózók és A szökés című sorozatokban töltött be fontosabb szerepeket – előbbiért 1999-ben Primetime Emmy-díjra jelölték legjobb férfi vendégszereplő (drámasorozat) kategóriában. Heard 2017. július 21-én, 71 éves korában szívroham következtében halt meg.

Fotó: Twitter/chatarreranordi

Catherine O'Hara

A 67 éves színésznő több Tim Burton filmben is megmutatta magát, legalábbis a hangját a Reszkessek, betörők! után, szerepelt például a Karácsonyi lidércnyomás és a Frankenweenie – Ebcsont beforr című művekben is. 2010-ben a Temple Grandin című életrajzi filmben nyújtott alakítását Primetime Emmy-díjra jelölték legjobb női mellékszereplő (televíziós minisorozat vagy tévéfilm) kategóriában. A Schitt's Creek című sorozattal két Canadian Screen Awards díjat szerzett, mely Kanada legnevesebb filmes díjának számít.

Fotó: Instagram/ana_sorys

Devin Ratray

A 44 éves színész Kevin bunkó bátyját, Buzz McCallistert alakította a filmben. Hiába szerepelt azóta a Nebraska, a R.I.P.D. - Szellemzsaruk és a Lángelmék című filmekben, maradandót sajnos nem alkotott, így inkább csak a botrányaival találkoznak manapság az emberek.

Fotó: Instagram/Devin Ratray

Joe Pesci

A 78 éves színész a Reszkessetek, betörők! előtt általában erőszakos gengsztereket játszott, de zsörtölődő vagy szeretetreméltó személyként is láthatták a nézők. Pesci olyan nagy mozikban szerepelt, mint például Nagymenők, Dühöngő bika, Vinny, az 1ügyű, JFK - A nyitott dosszié, Halálos fegyver vagy a Casino. 1991-ben a Nagymenőkben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.

Fotó: Instagram/theirishmanfilm

Daniel Stern

A 64 éves színész Harry társát, Marvot alakította a népszerű karácsonyi filmben. A Reszkessetek, betörők! után nagyobb szerep nem jutott neki, azonban több televíziós és animációs sorozatokban is felbukkant, valamint ő volt a narrátora a The Wonder Years című sorozatnak. A kétezres években felváltva dolgozott a filmiparban és a televízió világában, de nem sikerült főszerepet kapnia egy nagyobb filmben sem.

Fotó: Instagram/realdanielstern

Tim Curry

Nem maradhat le a listáról a 75 éves Tim Curry sem, aki a The Plaza Hotel bizalmatlan portását alakította a Reszkessetek, betörők! 2. részében. A színész szerepelt az Addams Familyben, a Titanicban, de még a Horrorra akadva 2-ben is. Karrierje során sokat dolgozott színházban, többek között New Yorkban és Londonban, olyan darabokban volt látható, mint az Amadeus vagy a Koldusopera. Kétszer tüntették ki a színészeknek járó legrangosabb díjjal, a Tony-díjjal. Rengeteget turnézott a saját zenekarával, és négy nagylemezt is megjelentetett. Számtalan filmszerepe mellett folyamatosan hallhatjuk a hangját rajzfilmekben, és audiokönyveken. Jelenleg egyedül él Los Angeles-ben a Frank névre hallgató kutyájával. 2012 júliusában súlyos agyvérzést kapott a Los Angeles-i otthonában. Emiatt kórházba kellett szállítani. Sokáig nehézséget jelentett számára a beszéd. Állapota azóta sokat javult, orvosai szerint azonban soha nem fog ebből felépülni teljesen, így kerekesszékbe kényszerült.

Fotó: Twitter/WesternAU_AU101

Címlapfotó: Twitter/Joseph Gordon-Levitt

Tömegeket vonzott a tengerpartra egy több tonnás óriás tetem
Több száz ember lepte el a tengerpartot, miközben nagy erőkkel dolgoztak az illetékesek a tetem elszállításán.
A falak és a föld is csupa vér volt - brutális látvány fogadott egy biztonsági őrt Somogy megyében
Sokkoló fotók érkeztek a pár napja történt vérengzésről.
Valóságos borzalom fogadta a rendőröket egy csepeli háznál
Elszörnyedtünk a videón láttán. Csak erős idegzetűeknek!
Végleg betelt nála a pohár, kikelt magából G.w.M
A zenészt megviselték az elmúlt pár nap történései.
Kizárták Bangóné Borbély Ildikót az MSZP-ből
Diplomabotránya miatt kizárta az MSZP a volt országgyűlési képviselőt.
19 évesen repülte körbe a Földet
19 évesen repülte körbe a Földet egy fiatal lány, Zara Rutherford, ezzel pedig ő lett a világon a legfiatalabb nő, a...
Turisták rekedtek a romvárosban
Több száz turista rekedt Machu Picchu romvárosában, azután, hogy sárlavina pusztított a vidéken. Az elmúlt napok hev...
Hármas ikrek születtek Gyöngyösön
Teljesen egészségesek és jól vannak a hármas ikrek, akik Gyöngyösön születtek január 22-én. Édesanyjuk elmondta, hog...
Napokon belül tetőzik a járvány
Napokon belül tetőzhet az ötödik járványhullám. Egy hét múlva már kevesebb koronavírus fertőzöttel számolnak a szake...
Templomban gyújtogatott, börtönbe mehet
Motorolajjal és alkohollal gyújtotta fel a gödöllői templomot egy 28 éves férfi. A rongálást ráadásul a gyújtogatás ...