Vajon mi az, amire Brüsszel és a Soros-hálózat is sok százmilliót hajlandó áldozni?

Bár Brüsszel továbbra is visszatartja a hazánknak járó uniós forrásokat, amelyek egyebek mellett részben a tanárok béremelését is fedeznék, a magyarországi balliberális NGO-k finanszírozására folyamatosan biztosítanak forrásokat. Az Európai Bizottság követve a Soros-hálózat gyakorlatát, LMBTQ-ügyben elég bőkezű. Jól jelzi ezt, hogy a hazai genderpropanadára uniós és Soros-féle pénzből az elmúlt években milliárdos összeget szántak - írta meg a Magyar Nemzet.

Az LMBTQ-propagandára bőven van pénze az Európai Bizottságnak. A Polgárok, esélyegyenlőség, jogok és értékek program (CERV) keretében az úgynevezett befogadó terek kialakítására kiírt pályázatban már közel 70 millió forintot ítéltek oda néhány Magyarországon tevékenykedő NGO-nak a 2022. február 21. és 2024. január 31. közti időszakra. A program koordinátora a Soros-pénzekből az elmúlt években vastagon kistafírozott Amnesty International Magyarország, amely egyedül 75,7 ezer eurót (mai árfolyamon 29,4 millió forintot) költhet el genderérzékenyítésre. A jogvédő NGO mellett három melegszervezet is tízmilliós összegeket kapott Brüsszelből erre a projektre: a Háttér Társaság 18,4 millió, a Labrisz Leszbikus Egyesület 12,5 millió, a Szivárvány Misszió Alapítvány pedig 8,4 millió forint fölött diszponálhat.

Átnevelés Amnesty módra

A program ismertetője szerint például mérsékelni akarják az LMBTQ-embereket érő zaklatást és a hátrányos megkülönböztetésüket a magyar iskolákban és munkahelyeken. Ezt az emberi jogi oktatással és alternatív tanulási utak elterjesztésével kívánják elérni, de az érzékenyítés tervezett menetébe az is beletartozik, hogy a diákokat rádöbbentik a melegek iránti, állítólagosan „ellenséges” attitűdjeikre, majd az NGO-k narratívájára igyekeznek kicserélni az „előítéleteket”. 

Mindehhez speciális oktatási anyagokat is alkalmaznak.

A balliberális NGO-k – köztük a Soros György által pénzelt jogvédő szervezetek – tevékenységének egyik központi eleme az LMBTQ-lobbi, s csak az elmúlt néhány évet nézve is nehéz összeszedni az összes ilyen témájú akcióikat. Várhatóan továbbra is hasonló számban születnek majd efféle kezdeményezések, azzal a különbséggel, hogy míg a múltban jellemzően a tőzsdespekuláns hálózata pénzelte ezeket a LMBTQ-s programokat, a jövőben Brüsszel állja a cechet. Keret pedig bőven lesz a genderérzékenyítésre, hiszen csak a CERV keretében több mint négymilliárd forintnyi támogatásban részesülhetnek a magyarországi pályázók.

Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István

Genderalapú viselkedési kódex pedagógusoknak

A már említett Amnesty – amely tevékenyen részt vett az idei pécsi pride-felvonulás megszervezésében – 2020-ban például 25 ezer dollárt, vagyis mai árfolyamon több mint kilencmillió forintot kapott Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoktól (OSF).

A jelenleg a CERV-program keretében dotált Háttér Társaság még ennél is sokkal több pénzhez jutott Soroséktól. Az elmúlt néhány év során 50 millió forintot is meghaladó összegek folytak be hozzájuk az OSF-től, s a 2016 és 2021 közti időszakban olyan esztendő is volt, amikor 90 ezer dollárt, vagyis jóval 30 millió forint feletti summát könyvelhettek el. A lobbiszervezet rendszeresen szervez szivárványos tematikájú eseményeket, programokat, s azt is a céljaik között sorolják fel, hogy az iskolák befogadóbbá váljanak az LMBTQ-témák iránt.

Még egy kiadványt is készítettek, amelyben leírják, hogy a pedagógusoknak szerintük miként kell viselkedniük az „inkluzív” oktatás megteremtése érdekében.  

Több másik jelentős, Soros-közeli jogvédő szervezet tevékenységében is folyamatosan feltűnnek LMBTQ-tartalmú programok. A Transparency International Magyarország – amely 2017 és 2021 között 98 millió forintnyi dollárt kapott az OSF-től – tavaly például a Sziget fesztiválon igyekezett genderperspektívából érzékenyíteni a fiatalokat. Nem idegenek az ilyen akciók a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezettől sem, amely ugyancsak a tőzsdespekuláns hálózata által hazánkban alkalmazott befolyásgyakorlás főbb eszközei közé tartozik.

Szivárványos gyermeknap

A 2020-as beszámolójuk szerint a Nyílt Társadalom Alapítványok 103 millió forinttal támogatták a TASZ-t, 2021-ben pedig ennél is nagyobb összeget, 75 ezer dollárt – mai árfolyamon közel 265 millió forintot – kaptak az OSF-től. A jogvédő szervezet a kisgyermekek érzékenyítésére is kiemelt figyelmet szentel. Idén például részt vettek a pécsi Nyitott szabad boldog nap – Gyermeknap az Amnestyvel és barátainkkal című, szivárványos tematikát is megjelenítő eseményen, amelyen óvodásoktól és iskoláskorú gyermekektől vártak olyan pályaműveket, amelyek „nyitott, szabad és boldog környezetet” jelenítenek meg. 

A TASZ korábban több alkalommal támadta a gyermekvédelmi törvényt is.

A Emberség Erejével Alapítvány ugyancsak rendszeresen képvisel LMBTQ-s ügyeket: idén júliusban például kiálltak a hagyományos családmodelltől eltérő genderképregény, a Heartstopper mellett. A Facebook-oldalukon „rettentő kedvesen illusztráltnak”, a „kamasz életérzést tökéletesen eltalálónak” nevezték a sorozatot, amelynek egyik része két középiskolás fiú szerelmét mutatja be. A pécsi szervezet elképesztő összegeket – 836 millió forintnyi dollárt – kapott az OSF-től a 2017 és 2021 közti időszakban.

A szegedi Motiváció Műhely szintén az LMBTQ-lobbi támogatójának számít. Amellett, hogy már a középiskoláknak is szerveztek érzékenyítő kurzust, a gyermekvédelmi népszavazás ellen is felszólaltak, érvénytelen szavazásra buzdítva. 2016 és 2021 között 180 millió forintnyi Soros-támogatáshoz jutottak a Nyílt Társadalom Alapítványoktól.

2023. szeptember 08. 10:37
Brutálisan csúcsbombázó a szurkolólány, de olyan derült ki róla, amitől hátast dobtunk – Fotók
Erre senki nem számított.
Forró fotóval mondott köszönetet a magyar reality sztár, erotikus képsorokat tett közzé
Mellét csupán egy falatnyi textil tartja a helyén.
Bajról árulkodhat a hajunk, érdemes a szakértő tanácsát megfogadnunk
Számos tünettől szabadulhatunk meg.
Megvan Magyarország pornófővárosa, itt a szexet néző települések toplistája - videóval
Ki kevesebbet, ki többet, van, aki állandóan, míg mások egyáltalán nem nézik. A legtöbben pedig tagadják, csakhogy a...
Meghalt a fiatal édesanya, 50 métert repült, édesapja megtörten nyilatkozott
Meghalt a kórházban az a 27 éves nő, aki két hete szenvedett motorbalesetet Pilisvörösvárnál. Barbara az öccsével me...
Nem engedtek át a török vámon egy turistát, elképesztő, mi volt a csomagjában
A fiatal nő sírva tiltakozott a börtön ellen.
Az sem baj, ha meghalok!
Hiába figyelmezteti őket az élet, ők nem állnak le, elmennek a falig. Feszegetik a határaikat, miközben a szeretteik...
Rá sem ismerni!
Rá sem ismerni, hatalmas átalakuláson ment át Győzike! Úgy döntött, hogy életmódváltásba kezd, aminek az eddigi mérl...
Tragédiába torkollt az esküvő
A nagy nap - szokták mondani, az esemény, amiről rengetegen álmodoznak és évtizedekig várnak. Aztán eljön, gyönyörű ...
Az életükbe került az utolsó fotó
Csináljunk egy vagány videót vagy képet, a legtöbbször így kezdődik, aztán egy szerencsétlen mozdulat vagy csak egy ...
Botrányt okozott a temetőben meztelenkedő szexi nagymama - képek
Karácsony Gergely remegő szájjal, összefüggéstelenül magyarázkodott a pénzmosási botránya miatt
Kihasználta a Real Madrid a Barcelona botlását, megint nyert a La Liga meglepetéscsapata
Fantasztikus szegedi győzelem a férfi kézi-BL-ben
Az újabb vereség után kirúgta edzőjét a tavalyi NB II-es meglepetéscsapat

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.