Új választás, újra gurulnak a dollárok

Az amerikai Action for Democracy a 2022-es országgyűlési választások után a jövő júniusi önkormányzati, illetve európai parlamenti választások befolyásolására készül. A Bajnai Gordon bizalmasa, Korányi Dávid által vezetett szervezet már meg is tette az első lépést, három projekt támogatását jelentette be, ami jól jelzi, folytatódik a külföldi befolyásolás, ismét megindulnak a dollárok a baloldali propagandagépezethez - írta pénteken a Magyar Nemzet

Semmi nem változott 2022 óta a baloldalon, hiszen a korábbi gyakorlatot követve, a közelgő önkormányzati és európai parlamenti választások előtt ismét megnyílik az amerikai pénzcsap és érkezik a pénzügyi támogatás.

Az Action for Democracy (AD) a napokban jelentette be a „demokratikus értékek előmozdítására irányuló folyamatos erőfeszítései” részeként a következő, 2023/24-es évre szóló támogatásait.

Bár a finanszírozás kedvezményezettjei hivatalosan „civil” szervezetek és „függetlennek” nevezett baloldali sajtótermékek, de az AD eddigi tevékenysége és a most meghirdetett programok indokolása egyértelműsítik, hogy a cél újra a magyar politikai viszonyok alakítása, a választások kimenetelének befolyásolása.

Ismét feltűnik a csatatérállam kifejezés, továbbra is így jellemzik Magyarországot Korányiék, egyértelműen a soron következő hazai választásokra utalva.
Az AD már a 2022-es indulásánál is alkalmazta ezt a szóösszetételt, Magyarország mellett Lengyelországot is csatatérállamnak nevezve, ahol ősszel tartanak parlamenti választásokat, illetve Brazíliát és Olaszországot, ahol szintén a múlt évben már lezajlottak a voksolások.

Teljesen világos, mire készülnek a globális baloldali hálózatban, amelynek hazai kulcsembere Karácsony Gergely főpolgármester és Bajnai Gordon korábbi szocialista miniszterelnök bizalmasa. Ismét dollárokkal kitömött propagandagépezettel akarják a kormánypártok ellen hangolni a közvéleményt a jövő júniusi önkormányzati és EP-választás kampányában.

 

Kampányra szabták a programokat


Az Action for Democracy három új magyarországi kezdeményezés támogatását jelentette be, amelyekből egyértelmű, hogy a választásokra van szabva a finanszírozott projekt.

Az első a Magyar Civil Összefogás – Hungarian Civil Union (HCU), amelynek fő célja erős, önszerveződő civil társadalom kialakulásának elősegítése Magyarországon, elsősorban a demokratikus elvek előmozdítására és a részvételi programok kiszélesítésére összpontosítva.

A HCU támogatásával az Action for Democracy célja, hogy mérsékelje a magyar társadalom mély polarizációját és a közéleti részvétel iránti széles körű apátiáját, ezzel segítve az érdekazonos csoportok eredményes érdekérvényesítő tevékenységét.

A HCU által fémjelzett egyik legfontosabb kezdeményezés a Civil Parlament létrehozása és működtetése. A Civil Parlament célja a különböző érdekcsoportok közötti párbeszéd előmozdítása az érdekérvényesítési kapacitások kiépítése és az állam társadalmi felügyeletének biztosítása érdekében.

A Civil Parlamenttel párhuzamosan a szintén a HCU által működtetett Civil Érdekegyeztető Tanács helyi szintű döntéshozó testületként szolgál, és innovatív szoftverekkel dolgozik a közvélemény gyors és gazdaságos felmérésén, elsősorban helyi ügyekkel kapcsolatban. Mindez az önkormányzati választások előtt a helyi közvélemény manipulálását szolgálhatja majd.

A második program a KisPolgár – Közéleti Gyerekújság, amit a baloldal egyik legvérmesebb médiamunkása, a HVG publicistája, Tóta W. Árpád alapított. Erről Korányiék szervezete azt írja:
„a Tóta W. Árpád újságíró kezdeményezésének eredményeként létrejött KisPolgár mobilalkalmazás megbízható, pontos, de közérthető hírekkel és információkkal látja el a magyar tíz éven felüli gyermekeket.”

A Magyar Nemzet korábban már beszámolt róla, hogy a gyerekújság a politika mellett a szexualitással is foglalkozik. Nyilvánvalóan a baloldali woke ideológia szempontjai szerint.

A harmadik támogatott projekt a „Csak Amit Hallani Szeretnél” – A Jelen hetilap szerkesztőségének különleges úgynevezett bookazine-ja, amely „Magyarország jelenlegi hibrid rendszerének rejtelmeibe ássa bele magát”. A bookazine Orbán Viktorra és politikai apparátusára összpontosítva vizsgálja az ország közelmúltbeli történelmét mozgató okozati láncot.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán


Ismét Bajnai köréhez folyik a pénz


Ezek után nézzük, kik állnak az amerikai támogatással felvértezett szervezetek, illetve sajtóorgánumok mögött, ugyanis érdekes összefüggésekre bukkanunk.

Az utóbb említett Jelen hetilap egyik alapítója, a politológusból lett újságíró, Lakner Zoltán, aki már 2010 előtt elkötelezte magát Bajnai Gordon mellett. A baloldali kormányzás idején Lakner PolitBüro Bt.-je több mint 28,5 millió forintnyi megbízáshoz jutott. Nem véletlen, hogy az egykori politikai elemző magasztaló könyvet írt Bajnairól és egyéves kormányzásáról, Frontsebészet címmel.

Most pedig a volt miniszterelnök bizalmasától, Korányi Dávidtól érkeznek a dollárok Laknerékhez. A kép teljességéhez hozzátartozik, hogy Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester vállalkozása, a Social Report Bt. is zsíros megbízásokat kapott 2010 előtt, ők 21,5 millió forintot zsebeltek be Gyurcsányék kormányzása alatt.

Az amerikai támogatásból részesül a Magyar György ügyvéd nevével fémjelzett Civilek Szövetsége is, mivel a legfőbb támogatójuk a Hungarian Civil Union. A baloldali előválasztások egyik szervezőjének fia az a Magyar Gábor, aki évek óta Magyarország ellen dolgozik az Európai Bizottságban, ugyanis részt vesz a hazánkat elítélő úgynevezett jogállamisági jelentések elkészítésében.

 


Külföldi befolyásolási kísérlet


Ezúttal tehát nyíltan zajlik a baloldal külföldi finanszírozása, míg a 2022-es választások előtt Magyarországra irányított dollármilliókról csak jóval a kampány után értesült a hazai nyilvánosság. Előbb a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter szólta el magát az amerikai pénzekről, majd a titkosszolgálati vizsgálat feltárta a részleteket.

A Nemzeti Információs Központ (NIK) megállapításai alapján valószínűsíthető, hogy a pénzeket a magyar választók véleményének, illetve a választások eredményének a befolyásolására használták fel.

Ezzel pedig sérülhetett hazánk szuverenitása. Nyilvánvaló ugyanis, hogy a pénzért a baloldali pártoknak és politikusoknak meg kell felelniük a külföldi támogatók elvárásainak. Az ügyben különböző hatósági vizsgálatok is indultak, amelyek jelenleg is zajlanak.

 


Az Oraculum és a DatAdat volt a két fő kedvezményezett


A NIK tavaly novemberi, valamint idén januári részjelentéséből kiderült, hogy összesen négymilliárd forint érkezett Magyarországra, egyrészt a Bajnai Gordon és Karácsony Gergely volt tanácsadója, Korányi Dávid által vezetett Action for Democracytól, másrészt egy svájci alapítványtól.

Bár sok apró mikroadományról beszéltek Korányiék, a honlapjukon található adatsor árulkodó volt: mindössze 11 adományozó dobta össze a sok millió dollárt Amerikában.

Az AD mintegy 3,17 milliárd forinttal, a svájci szervezet pedig 887 millióval támogatta a magyar baloldalt. A Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) számlájára 1,85 milliárd forintot utaltak, míg az Oraculum 2020 Kft, Páva Zoltán érdekeltsége több mint egymilliárd forintot kapott az Action for Democracytől és majdnem ugyanennyit Svájcból.

A támogatás másik nagy kedvezményezettje egyébként a Bajnai-féle DatAdat cégcsoport volt, ők 1,4 milliárd forinthoz jutottak, többségében az MMM-en keresztül.

Az Oraculum a milliárdos összegből csúcsra járatta az EzaLényeg nevű kormányellenes lejáratóportált, sőt ezen kívül olyan nem közéleti, tematikus portálokon is elhelyezték a baloldal kampányüzeneteit, mint a Covidoltás.info, a Receptek.ma, vagy a Vicc Magazin. Az oldalak azóta már nem is működnek, ebből is látható, hogy a kampányra időzítették a működésüket.

2023. szeptember 01. 11:53
Összeroppant Tóth Gabi, könnyek között kért bocsánatot
Nem bírta elviselni a helyzetet, sírva mondta, hogy nem veheti el egy lány álmát.
Óriási összeget kapott Köllő Babett a TV2-től, mind jótékony célra adományozta
Sokaknak segített több mint 5 millió forinttal.
Összeverték a Republic egyik tagját a koncert után, mentők érkeztek hozzá
A zenekar menedzsere és a város önkormányzata is reagált.
Minden nő szexet ajánl a vendégeknek ebben az 50 ezres közösségben, férjük közben odakint alszik
Mindezt úgy, hogy fürdeni tilos náluk.
Brutálisan megverte feleségét a Szeged korábbi játékosa, őrizetbe vették
A sportoló házában engedély nélküli fegyvereket is találtak.
Ötödször Európa-bajnok Kiss Norbert - Fotók
Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Le Mans-i hétvégéjének vasárnapi első futamát Kiss Norbert, a Révész ...
Hihetetlen baleset, bedrogozva talált rá a pásztor a birkáira
Mázsaszámra szedegették az anyagot.
Elvonul a front
időjárás-jelentés, 2023. szeptember 24., vasárnap
Ötvenezren buliztak a szuperkoncerten
Csaknem ötvenezren buliztak szombat este együtt a Szerencsejáték Zrt ingyenes szuperkoncertjén. Az este fő fellépője...
"Minden magyar felelős minden magyarért"
Minden magyar felelős minden magyarért, ezt mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kárpátaljai Beregszászon...
Meglepő módszert vezetett be a Spar a tolvajok ellen
Hatalmas pofont kapott a Real Madrid a városi rivális Atléticótól
Kylian Mbappé megsérült, PSG-feltámadás a Marseille elleni rangadón - videó
Győzött a Serie A-ban a Fradi Kl-ellenfele, bajban a Napoli és az AS Roma - videó
Megdöbbentő pusztítás: a Krímet bombázták az ukránok, nagy a veszély

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.