Sajátos hazafiasság: így támadták Magyarországot Gyurcsány emberei Brüsszelben

Meghatározó szerepük volt az uniós források visszatartásában Gyurcsány Ferenc brüsszeli képviselőinek, akik nem is rejtették véka alá, hogy főnökük iránymutatásához híven minden eszközzel igyekeznek megtorpedózni a Magyarországnak járó pénzek kifizetését. A Magyar Nemzet cikksorozatának újabb részében a DK európai parlamenti képviselőinek ez irányú tevékenységét vették górcső alá.

A baloldal már nem is próbálja titkolni, sőt egyes politikusaik kérkednek azzal, hogy nagy szerepük volt a hazánknak járó uniós pénzek visszatartásában.

Alig egy héttel azután, hogy a Momentum elnökségi tagja, Hajnal Miklós az ATV-ben büszkén taglalta pártja európai parlamenti képviselőinek brüsszeli ténykedését, amivel elérték a Magyarországot büntető intézkedéseket, Cseh Katalin egy rövid videóban erősítette meg mindezt.

A Momentum EP-képviselője egy TikTok-videóban úgy fogalmazott: „Deutsch Tamás rájött arra, hogy mi történik az Európai Parlamentben. Még jó, hogy nézte Hajnal Miklós interjúját, és rájött arra, hogy bizony én is dolgoztam a jogállamisági mechanizmuson. Sőt!”

A napokban ugyanis a Fidesz EP-frakciójának vezetője felháborodva reagált Hajnal szavaira és kezdeményezte az Országgyűlés európai ügyek bizottsága rendkívüli ülésének összehívását, hogy áttekintsék, milyen lépéseket lehet tenni a Magyarországgal szembeni rosszindulatú, magyar EP-képviselők által indított politikai támadások elhárítása érdekében.

A Momentum „őszödi beszéde” nyomán a Magyar Nemzet cikksorozatot indított, amelyben eddig felidézték, milyen közös akciókat indítottak a baloldali pártok uniós politikusai hazánk ellen, illetve azt is, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és felesége, Dobrev Klára EP-képviselő egyenesen a feladatának nevezte a hazánk elleni uniós lépések támogatását.


Molnár Csaba hazafias kötelességének tartja az EU-pénzek visszatartását

A baloldal vezetőinek iránymutatása szerint járnak el Brüsszelben és Strasbourgban a DK EP-képviselői is, köztük a régi bizalmi ember Molnár Csaba, aki az egyik árnyékkormányinfón kijelentette, hogy hazafias kötelességének érzi az európai uniós források elleni küzdelmet.

Gyurcsány Ferenc korábbi kijelentését, miszerint azon dolgoznak, hogy Brüsszel teljesíthetetlen feltételeket szabjon a kormánynak az EU-pénzek kifizetéséhez, Molnár úgy magyarázta, célunk egyértelmű, addig ne jöjjön pénz, amíg az nem a magyar emberekhez, a magyar önkormányzatokhoz és a magyar kis- és középvállalkozásokhoz jut.

Szerinte abban a pillanatban, hogy a kormány garantálni tudja, hogy ezeket a pénzeket nem ellopják, ahogy az elmúlt években tették, hanem a magyar emberekhez, önkormányzatokhoz és vállalkozásokhoz irányítják, abban a pillanatban ez meg fog szűnni.

– Nekem hazafias kötelezettségem az, hogy megakadályozzam, hogy az európai uniós pénzek Magyarországra érkezvén négy-öt ember zsebében tűnjenek el, márpedig ez történik az országban.

Molnár Csaba okfejtése természetesen több szempontból is hamis, figyelmen kívül hagyja az uniós szabályokat. Az EU-forrásokat – leszámítva a különböző, célzottan civil szervezeteknek vagy önkormányzatoknak kiírt pályázatokat – a tagállamok kormányzati szerveinek utalja át Brüsszel, és a pénzeket az egyes tárcák a megfelelő szakterületeken szükséges beruházásokra, fejlesztésekre fordítják.

Ezeket sem lehet bármire elkölteni, szigorú szabályok és ellenőrzési mechanizmusok garantálják, hogy az uniós forrásokat valóban a meghirdetett célokra használják fel. Ezt egyébként az EU erre hivatott szervei ellenőrzik is rendszeresen, tehát nonszensz, amit Molnár Csaba állított.

Gyurcsányék valódi célja az, hogy ne érkezzenek meg a nekünk járó brüsszeli pénzek, ami várakozásaik szerint a gazdasági nehézségek által alááshatná a kormány társadalmi támogatottságát.

3:37-től:


Rónai szerint Dobrev Klára már hazahozta volna a pénzeket

Nem akart lemaradni az alapvető magyar érdekek elleni áskálódásban a DK másik EP-képviselője, Rónai Sándor sem, aki nemrég egyébként arra vetemedett, hogy az M1 riporterét alpári módon rágalmazza és provokálja.

A politikus az ATV-ben még 2022 augusztusában azzal büszkélkedett, hogy az autópálya-koncessziók ügyében az ő kezdeményezésére indult eljárás Magyarországgal szemben, és ez „nyilvánvalóan nem segíti azt, hogy Magyarország hozzájusson azokhoz az uniós támogatásokhoz, amelyek közel hatezermilliárd forintnyi támogatást jelentenek”.

0:40-től:


Egy hónappal később Rónai egy Facebook-posztban amellett állt ki, hogy az önkormányzatok és a „civil” szervezetek kapják meg az uniós forrásokat.


Mindezek után Rónai a gátlástalan demagógiát csúcsra járatta 2023 májusában az ATV-ben, amikor azt magyarázta, hogy Orbán Viktornak esélye sincs záros határidőn belül hazahozni az uniós forrásokat, mert Brüsszelben nem tekintik jogállamnak Magyarországot.

Tehát miután minden lehetséges eszközzel támadták, feljelentették hazánkat az uniós intézményeknél, a saját aknamunkájuk eredményére mint az EU álláspontjára hivatkoztak. Ráadásul ilyen sommás megállapítást soha nem tett semmilyen komolyan vehető uniós testület, csupán bizonyos jogállamisági kritériumok teljesülését vonták kétségbe.

06:47-től:


Nem sokkal később ugyancsak az ATV-ben azzal hozakodott elő, hogy Dobrev Klára már hazahozta volna az uniós forrásokat.

„…Mi ezért mondjuk régóta a Demokratikus Koalícióban, hogy amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, addig ezek a források nem vagy csak nagyon nehezen érkezhetnek meg Magyarországra, Dobrev Klára ezeket a pénzeket már réges-rég hazahozta volna. Egy olyan válságban van Orbán miatt Magyarország, az orbáni infláció annyira tönkretette az országot az elmúlt hónapokban, most már több mint egy évben, hogy innen nem tud kilábalni ez a kormány. Dobrev Klára ezt már megoldotta volna.”

04:29-től:


A DK megmondóembere néhány hónap múlva az ATV-ben már azzal házalt, hogy azért nem érkeznek uniós források Magyarországra, mert Brüsszelben nem adnak Orbán Viktor szavára.

06:23-tól:


Ara-Kovács Attila: Lehetetlen odaadni az uniós forrásokat az Orbán-kormánynak

De talán a legőszintébb beismerés a DK-s EP-képviselők közül Ara-Kovács Attila nevéhez fűződik, aki szerint lehetetlen odaadni az európai uniós forrásokat az Orbán-kormánynak, mert ezzel a baloldal ezzel saját magát fegyverezné le.

A politikus a KlikkTV-ben 2023 februárjában úgy fogalmazott: „Én magam és kollégáim szívesen megszavaznánk ezt a pénzt, odaadnánk az Orbán-kormánynak is, csak ez lehetetlen. Ez olyan, mint a budapesti állatkertben megkérni az oroszlánt, hogy ugyan már répát egyen és ne nyulat, amit odaadnak neki, vagy csirkét. Nem lehet, hát hogy mondjam, egy alapvetően a demokráciát felfogni képtelen emberről és rendszerről azt gondolni, hogy ez megjavul, ez bűnös naivitás és nyilvánvalóan minket fegyverez le leginkább.”

15:48-tól:


Címlapfotó: MTI/Bruzák Noémi

2024. március 13. 09:34
Két ember halála miatt hajtóvadászat indult utána
Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki seg...
Halálos tragédia történt egy budapesti hétvégi házban
Meghalt egy ember egy hétvégi házban keletkezett tűzben a fővárosi Kőérberki dűlőn vasárnap hajnalban - közölte az O...
Lelőtte feleségét, majd üldözte a nőt szállító mentőautót
Elképesztő esetre derült fény.
Ráthonyi-Palácsik Tímea végleg feladta, megtört sorokat írt a leendő édesanyákhoz
„Már nem tudom, hogy nekem valaha megadatik-e ebben az életben” - írta.
Hihetetlen átváltozásáról mutatott fotót a TV2 sztárja
Szinte rá sem lehet ismerni.
Féltek tőle, mert rákos lett
Az iskolában azt hitték róla, hogy lusta, mert mindig ő volt az utolsó a futásnál a testnevelés órákon. Hiába mondta...
Halálra rémült tinit zaklatott egy ittas férfi a miskolci villamoson
Ordibált vele és lökdösni kezdte.
Tények teljes adás, 2024. április 21., vasárnap
TŰZHALÁL - Élettársa halotti torán halt meg egy férfi Budapesten - a faház, ahol a búcsúztatót tartották tízméteres ...
Megszöktem a pokolból!
Eltörte a csuklóját, kukákból kellett ennie és még a cipőjét is lelopták róla. Nem a világ legpechesebb emberéről va...
Túléltem a zuhanást!
Csendre és nyugalomra van szükségünk. Ezzel az üzenettel búcsúzott családja attól a pilótától, aki Ráckeresztúron eg...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.