Orbán Viktor: Háborúpárti, gazdaságellenes és migrációpárti koalíció jött létre

A miniszterelnök beszámolt berlini tárgyalásairól is, aminek része, hogy a Mercedes óriási beruházást hozhat Kecskemétre - írta a Magyar Nemzet

A német kancellár előtt találkoztam a Mercedes vezérkarával – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának adott interjúban azzal kapcsolatban, hogy ma Olaf Scholzal fog tárgyalni Berlinben.

A miniszterelnök elmondta, hogy hétfőn az olasz miniszterelnökkel, szerdán pedig a francia elnökkel fog tárgyalni.


Óriásberuházás jöhet Kecskemétre

– Az egész német ipar egy nagy átalakuláson megy keresztül. A kérdés az, hogy ebben a technológiai átalakulásban lesz-e helye a magyaroknak és a válasz az, hogy lesz – fogalmazott, hozzátéve: a Mercedes vezetőivel egy olyan nagyberuházásról tárgyalnak a jármű és alkatrészgyártás területén, amely mintegy 4000 új munkahelyet hoz Kecskemétre.

A kormányfő jelezte, hogy a mindenkori német kancellárral a német-magyar gazdasági együttműködésre rá kell ütni a "kóser pecsétet". Kiemelte, hogy ha nincs egy nagy piac, akkor hazánk nem tud úgy élni, mint most, ezért Magyarországnak kulcskérdés a világgazdaság nyitottsága.

A miniszterelnök kijelentette: tragikus lenne Magyarország számára, ha csak a tízmillió magyar gazdasági piacára számíthatunk, így csak sokkal rosszabbul tudunk élni.

– Mi a világ számára gyártunk elektronikát, autókat, vegyipari és élelmiszeripari termékeket. Németország is termelő ország, úgy mint hazánk, ezért a két ország ugyanabban a cipőben jár. Európában vissza kell szorítani azokat az erőket, akik ennek az ellenkezőjét akarják. Az európai gazdaság versenyképességének ügye lesz majd asztalon Magyarország uniós elnöksége idején – mutatott rá.


Lakosságcsere zajlik Európában

A kormányfő az uniós koalíciós megállapodásról elmondta, hogy egy informális vacsorán vettek részt, ahol nem hoznak jogi döntéseket, de itt jelentették be a baloldali pártok, hogy egyezséget kötöttek egymással.

– Az Európai Néppárt csatlakozik a baloldalhoz, ez lefutott meccsnek tekinthető – jelentette ki. Hozzátette: ez nem egy jótékonysági gálaest, itt hatalmi döntéseket kell hozni, az a kérdés, hogy hány szavazata és szövetségese van egy erőnek.

– A liberálisok, a baloldal és a Néppárt koalíciója Manfred Weber vezetésével, akinek belzebúbi szerepe van, egy háborúpárti koalíció, gyorsuló ütemben akarják Európát a háborúba vinni. A koalíció második programja, a weberiánusok koalíciója migrációpárti, ők a Soros-terv végrehajtói – fogalmazott. Orbán Viktor szerint e program szerint minden évben be kell hozni egymillió migránst Európába, amihez Soros szívesen ad kölcsön.

– Lakosságcsere zajlik Európában, a fehér európai ember fogy, a muszlim migránsok száma pedig radikálisan nő – mutatott rá.

 

Veszélyben a versenyképeség

A versenyképesség erősítéséről elmondta: ez a koalíció az adóemelés oldalán áll. – Háborúpárti, gazdaságellenes és migrációpárti koalíció jött létre Európában, Weberhez képest Von der Leyen csupán egy ministráns kislány – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondta, hogy miközben folyamatosan nő az európai súlya a jobboldali pártoknak, addig az Európai Néppárt begyűjti a jobboldali szavazatokat, de a baloldallal köt koalíciót. Ismertette, hogy a nem jobboldali kormányok szinte minden országban meggyengültek, így például Franciaországban is, ahol előre hozott parlamenti választásokat fognak tartani.

 

Le tudunk szállni a háborús vonatról

– Az amerikaiak vezetésével és Németország statisztálása mellett a nyugat szeretné legyőzni Oroszországot. Ez reménytelen és olyan magas árat kell érte fizetni, hogy nem éri meg – fogalmazott Orbán Viktor a háborús helyzet kapcsán.

Mint jelezte, a nyugati országok közelebb mennek a frontvonalhoz, pedig korábban egy ilyen konfliktus esetén korábban az elszigetelés volt a fontos, míg most nem ez a vélemény.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarországon a legfőbb kérdésekben voltak népszavazások, így a migráció és a genderkérdésekben.

– Nem akarjuk feladni a saját gyermekeink szexuális neveléséhez fűződő jogokat. A háborúról nem volt népszavazás, de az EP-választás erről szólt, és az emberek világosan elmondták, hogy nem akarnak részt venni a háborúban. Ha van elég támogatásunk, akkor meg tudom húzni a háborús vészféket, és a magyarok le tudnak szállni erről a vonatról. A minimális célt sikerült elérni, mert Magyarország nem vesz részt az ukrajnai NATO-misszióban – tette hozzá a kormányfő. Közölte, hogy nem csak a mostani, hanem a következő NATO főtitkárral is megállapodása van.

 

Ez a migrációs gigabírság valódi oka

A migráció kérdésében zajló unióval folytatott csatáról és uniós büntetésről Orbán Viktor kijelentette: Manfred Weber szívéhez közel álló cél, hogy ártson Magyarországnak, mert mi akadályoztuk meg, hogy 2019-ben az Európai Bizottság elnöke legyen: Von der Leyen 9 szavazati többséggel nyert, 13 szavazatuk volt ekkor a magyaroknak, ezért Weber hungarofóbiában szenved. A kormányfő felidézte: 2018-ban a választás megnyerése után nagyon gyorsan megindították az eljárást Magyarország ellen, most pedig ugyanez történt a bíróság ítéletének esetében. – Szoros összefüggés van a migrációs bírság és a háborúellenesség között – mutatott rá Orbán Viktor.

Hangsúlyozta: dolgoznak a megoldáson, a munkacsoportjaik már haladnak, a jogi keretek fő vonalai már megvannak, és ezt a bírságot azokkal fogják megfizettetni, akik nyernek a migráción és a háborún. – Ezt a weberi támadást is ki fogjuk védeni, elég erősek vagyunk ahhoz, hogy egy migránst se engedjünk be hazánkba – szögezte le a kormányfő.


Őrizzük meg hazánkat a béke szigetének

Németországról elmondta: ez már nem az az ország, ami tíz évvel ezelőtt volt. Ez egy multikulturális világ, a migránsok itt már nem vendégek, hanem a baloldali kormányok gyorsított eljárásban adják ki nekik az állampolgárságot, Németország egyre inkább az övék lesz.

– Ha beengedjük a migránsokat, Magyarország nem lesz többé magyar ország. Ha valaki hibázik a migrációs politikában, azt nem tudja többé helyrehozni – világított rá. Orbán Viktor azt kérte a magyaroktól, hogy mondjanak nemet a migrációra, és őrizzük meg hazánkat a béke szigetének.

2024. június 21. 08:54
Elfogtak egy budapesti gyilkost, évek óta keresték
Évek óta keresték gyilkosság miatt, most találták meg a rendőrök azt a 62 éves férfit, aki 2021 novemberében halálra...
Telefonért gyilkolt egy 12 éves lány, felvette a kamera a szörnyűséget
Úgy helyezte az élettelen testet, mintha semmi sem történt volna.
Vagyonért árulja csodajárgányát L.L. Junior, semmi sem hiányzik belőle
Bőrülés, kis kijelző, nagyképernyős tévé és hatalmas hangszórók szolgálják az utasok kényelmét.
14 éves fiú ölt Csernelyben
Minősített emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség egy fiata...
Ledobta a bikinibombát Zimány Linda, alig takarja valami napbarnított idomait
A szexi modell a francia riviérán sütkérezik.
Így hűsöltek ők!
Kutyameleg van! Strandolnak a házi kedvencek, a macskák is úsznak, sőt! A kutyák még a jet-skire is felültek. Az áll...
Tények teljes adás, 2024. július 23., kedd
VÉRFAGYASZTÓ - Meghalt a kórházban a szombat hajnali budapesti horrorbaleset 47 éves vétlen áldozata, ijesztő videón...
Engedjetek ki!
Félelem, kétségbeesés és harag. Százezer dühös ember várt órákon át arra az autójában, hogy végre hazamehessen Pozso...
Balaton vagy Adria?
Balaton vagy Horvátország? Hekk vagy kagyló? Melyik ország a drágább, melyik az olcsóbb? Minden nyaralási szezon elő...
Gyilkos viszony
Döbbenetes tragédia történt, újra gyászol a kézilabda világa. Nejlonba csomagolva találták meg a Debrecen egykori já...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.