Nagy visszatérők és új belépők a turizmus 50 legbefolyásosabb szereplője között

Három év után újra a Budapest Congress Centerben (BCC) rendezte meg február 1-jén a Turizmus Kft. a Turizmus Évadnyitó Gálát, amely idén 30. jubileumát ünnepelte. Itt mutatták be a szakma TOP 50-es kiadványát is, amelyben a nagy visszatérők mellett új szereplők is feltűntek, most először például Orbán Ráhel és Tiborcz István egyszerre került be a kötetbe - írta meg a Turizmus.com.

A hazai turizmus évindító rendezvényét Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter nyitotta meg, aki kormánybiztosként felügyelte a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt megvalósítását. Mint mondta, az EKF indulásánál, a nyolcvanas években az európai kulturális örökség közös vonásainak megmutatása volt az elsődleges, az idők folyamán a helyi közösségek önazonosságának megerősítése is fontos céllá vált, a prioritások között ma már a turizmus, az imázskezelés, valamint az ipar- és munkahelyteremtés is szerepel – írta beszámolójában a turizmus.com.

A gálán mutatták be az immár kilencedszer megjelentetett TOP 50-es kiadványt, amelyben a turizmus-vendéglátás 50 kiemelt szereplője mellett a turizmus szempontjából sikeres tíz polgármester és tíz ígéretes fiatal szakember is helyet kapott – olyanok, akiknek Gál Pál Zoltán, a Turizmus Kft. ügyvezetője szerint 2022-ben kiemelkedő befolyásuk volt az ágazatra.

A kötetben heten kilencedszer szerepelnek, 16-an pedig először. A hazai gasztronómiát 12 szakember reprezentálja. A TOP 50-es kiadványba hetedik alkalommal bekerülő Hamvas Zoltán és a kötetben ötödször helyet kapó Széll Tamás, illetve a Bocuse d’Or lyoni döntőjén szereplő magyar csapat többi tagja is ott volt a rendezvényen.

Idén először egyszerre szerepel a kötetben Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István. Előbbi a BDPST Koncept ügyvezetőjeként, utóbbi pedig a BDPST Group tulajdonosaként vesz részt turisztikai fejlesztésekben.

Fotó: Turizmus Kft.

Orbán Ráhel az őt bemutató cikk szerint kollégáival hotelek és éttermek márkakoncepcióján dolgozik, ami számára olyan projekt, amely 2015-ös, Lausanne-ból való hazatérése óta most kezd el beérni (a közgazdászdiploma megszerzése után egy évig a lausanne-i Ecole hoteliere MBA szakán folytatta tanulmányait). A Dorothea Hotel koncepciójának megalkotása adta az ötletet a BDPST Koncept létrehozásához, miután egy olyan nemzetközileg elismert brandnek, mint a Marriott-láncnak készítettek márkakoncepciót egy ötcsillagos szállodához.

"Nem egy egzakt, kiszámítható iparágról beszélünk, nekünk van a legromlandóbb termékünk. Ha egy hotelszobát ma nem adunk el, az a lehetőség még egyszer nem adatik meg" – mondta a turizmusról Orbán Ráhel. „Aki ebben a szakmában dolgozik, az tisztában van vele, hogy mindig is voltak nehéz időszakok, és még lesznek is, de mindeközben arra kell törekednünk, hogy a legjobbat nyújtsuk a vendégeink számára.” 

Férje, Tiborcz István BDPST Group-tulajdonosaként olyan turisztikai fejlesztésekért felel, mint a Gellért Szálló, az Adria Palota vagy a régi Mahart-ház felújítása. Elmondása szerint mindig is fontosnak tartotta, hogy a régi épületek által értéket mentsünk és teremtsünk, ezért egy olyan csapattal dolgozik, amelynek tagjai kellő tisztelettel és tudással nyúlnak a történelmi múlttal rendelkező épületekhez. 

"A turizmus azon szektorok közé tartozik, ahol az elsők között érezhetjük meg a gazdasági változásokat. A dinamikusan változó körülmények között gyors reagálásra és hosszú távú előrelátásra van szükség" – fogalmazott az őt bemutató cikkben. 

A BDPST Group egyik legismertebb beruházásai közé tartozik a turai kastélyhotel és a tokaji régióban található tarcali Andrássy Kúria & Spa, de nagy figyelmet fordítanak a fővárosra is. 2022 decemberében a Belvárosban nyitották meg az ötcsillagos VERNO House és éttermét, a FLAVA Kitchen & More-t, és az idei év közepén várható a már említett, a Marriott-lánc által üzemeltetett Dorothea Hotel nyitása.

Címlapfotó: MTI / Szigetváry Zsolt

2023. február 02. 15:52
Kigyulladt két teherautó és egy kamion Debrecenben, videón a félelmetes tűzeset
Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet.
Halálos balesetet okozott egy 16 éves fiatal, felkavaró képeken a végzetes este
A fiatalok korlátnak csapódtak.
Több mint 20 halálos áldozatot követelt a tornádó az Egyesült Államokban
Óriási károkat okozott a gigantikus vihar.
Szijjártó Péter: A magyar-szerb partnerség segít a példátlan kihívások kezelésében
Magyarország és Szerbia stratégiai partnersége, barátsága nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország jobban t...
Szalmonellás lehet ez a termék, visszahívták a boltokból
Szalmonella esetleges jelenléte miatt hívta vissza a forgalomból a dmBio szezám tahini krémet a dm-drogerie markt Kf...
Szülő ütötte a gyereket az iskolában
Hasba, majd arcon ütött egy gyereket az iskolában egy őrjöngő szülő Enyingen, ezt állítja a megvert gyerek édesanyja...
Körözött bűnözőket is fogtak a razzián
Három körözött bűnözőt is elfogtak a rendőrök egy éjszakai razzián a budapesti belvárosban, egyiküket testi sértés m...
Börtönbe mehet a csecsemőgyilkos anya
Egy nadrág szárával fojtotta meg az újszülött kisfiát egy bábonymegyeri nő, akár 20 év börtönt is kaphat. Még a férj...
Tűzből mentették az időseket a tűzoltók
Tűzoltók mentettek ki két idős férfit egy lángoló lakásból Debrecenben. Egy társasházi lakás gyulladt ki, a többi la...
Láncfűrész végezhetett az állatvédővel
Elvágta a láncfűrész a nyakát, meghalt egy férfi favágás közben egy doboz-szanazugi állatmenhelyen. Úgy tudjuk, felm...
Orbán Viktor: Magyar - szerb rangadó - videó
Bugyiban és melltartóban menekült a szerető, a megcsalt nő meg kergette - videó
Úgy hergelte a szurkolókat Steven Gerrard, mintha még ma is focizna - videó
Franciaország a polgárháború határán
Óriási Fradi-siker a Bajnokok Ligájában