gyilkosság

Levágott fejjel menekült a rendőrök elől

Az 57 éves férfi ellen gyilkosság miatt emeltek vádat, miután a rendőrök megállították lopott autóját, amelyben fegyvereket, testrészeket, köztük egy levágott fejet találtak.

2022. január 06. 10:40

Eric Hollandet egy ismerősének levágott fejével és feldarabolt testével kapták el a rendőrök december végén Las Vegas-ban. Az ügyvédje most azt nyilatkozta, hogy „csak egy balszerencsés autótolvaj, aki rossz kocsit választott”. Hollandre december 23-án találtak a rendőrök egy lopott autóban, amelyben három fegyver és leragasztott hűtőtáskák voltak tele testrészekkel.

A nyomozás arra jutott, hogy egy 65 éves férfi feje és testrészei voltak a kocsiban, akit a gyanúsított egyébként ismert. A bíróságon az is kiderült, hogy Holland személyén elfogásakor egy fűrészről, műanyag zsákokról és ragasztószalagok vásárlásáról szóló blokkokat is találtak. Egy nyomozó azt is elmondta, hogy a boltban, ahonnan a blokkok voltak biztonsági kamera működött. A kamera felvételein pedig látható egy férfi, aki nagyon hasonlít a gyanúsítottra.


Ha ez nem lenne elég a bíróságnak, a három fegyver közül, amelyeket Holland autójában találtak, az egyikben lévő töltények megegyeznek azzal a golyóval, amelyet a halott férfi testéből szedtek ki. Az áldozatot több lövéssel gyilkolták meg.

Holland elfogásakor körözés alatt állt, hamis személyi használata, sikkasztás, lopás és hamis csekkek használata miatt. Egy Las Vegas-i hotelben találták meg, ahonnan elkezdett menekülni a hatóságok elől. A hosszú üldözés során autókat is cserélt. Ezeket a rendőrök miután elfogták átkutatták, mert kiderült, hogy mindkét kocsi lopott volt. Ekkor talált az egyik egyenruhás egy levágott fejet az autóban lévő hűtőtáskában.


Holland kirendelt ügyvédje azzal védekezett, hogy védettje nem vezette volna a rendőröket egy olyan autóhoz, amelyben egy gyilkosság bizonyítékait rejtegette. Hozzátette, hogy ugyan a rendőrök elől egyéb vádak miatt menekült a férfi, nem fogja magát bűnösnek vallani egyikkel kapcsoltban sem. A riportereknek az ügyvéd pedig azt mondta, hogy a vád nem bizonyította be, hogy Holland tudott arról, hogy a test a második autóban lesz, és semmi értelme annak, hogy odavezette a rendőröket.

Nevada államban gyilkosságért a bíróság akár a halálbüntetést is kiszabhatja a vádlottra, bár az életfogytiglanig tartó ítélet jóval gyakoribb. Tekintve, hogy Holland több más bűntény miatt is körözött személy, valószínűleg az utóbbira számíthat, ha elítélik – írta a Daily Mail

Címlapfotó: twitter.com/hectormejianews

Tömegeket vonzott a tengerpartra egy több tonnás óriás tetem
Több száz ember lepte el a tengerpartot, miközben nagy erőkkel dolgoztak az illetékesek a tetem elszállításán.
A falak és a föld is csupa vér volt - brutális látvány fogadott egy biztonsági őrt Somogy megyében
Sokkoló fotók érkeztek a pár napja történt vérengzésről.
Valóságos borzalom fogadta a rendőröket egy csepeli háznál
Elszörnyedtünk a videón láttán. Csak erős idegzetűeknek!
Végleg betelt nála a pohár, kikelt magából G.w.M
A zenészt megviselték az elmúlt pár nap történései.
Kizárták Bangóné Borbély Ildikót az MSZP-ből
Diplomabotránya miatt kizárta az MSZP a volt országgyűlési képviselőt.
19 évesen repülte körbe a Földet
19 évesen repülte körbe a Földet egy fiatal lány, Zara Rutherford, ezzel pedig ő lett a világon a legfiatalabb nő, a...
Turisták rekedtek a romvárosban
Több száz turista rekedt Machu Picchu romvárosában, azután, hogy sárlavina pusztított a vidéken. Az elmúlt napok hev...
Hármas ikrek születtek Gyöngyösön
Teljesen egészségesek és jól vannak a hármas ikrek, akik Gyöngyösön születtek január 22-én. Édesanyjuk elmondta, hog...
Napokon belül tetőzik a járvány
Napokon belül tetőzhet az ötödik járványhullám. Egy hét múlva már kevesebb koronavírus fertőzöttel számolnak a szake...
Templomban gyújtogatott, börtönbe mehet
Motorolajjal és alkohollal gyújtotta fel a gödöllői templomot egy 28 éves férfi. A rongálást ráadásul a gyújtogatás ...