A közlemény szerint a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársai átfogó ellenőrzést tartottak a Lehel Csarnokban, ahol a zöldség-gyümölcs kereskedőknél 750 kilónyi terméket vizsgáltak, valamint ellenőrizték a vendéglátóipari létesítményeket és kiskereskedelmi egységeket is.
Az átfogó ellenőrzés során a hatóság szakemberei a vizsgált öt vendéglátóhely közül négy egységben találtak higiéniai, jelölési és nyomon követési hiányosságokat.
Hét kilogramm helytelenül tárolt készételt és 31 kilogramm nyomon követhetetlen eredetű élelmiszert vontak ki a forgalomból, további hibaként merült fel az egységek takarítatlansága és a dolgozók érvényes egészségügyi könyvének hiánya - fejtették ki.
Az egyik vendéglátóipari egységben a fogyasztók tájékoztatása sem volt megfelelő, mivel a kínálatban lévő diós guba elnevezésű étel készítéséhez "DEJÓ" diópótlót használtak fel, ezért az érintett egységekben soron kívüli nagytakarítást rendeltek el az ellenőrök.