jobbik

Jobbikos bűntanyáról beszélt az erőszakos ügy sértettje: „Fenyegetett, hogy el ne mondjam senkinek”

Eddig nem hallott részleteket árult el V. Anita, aki azt állítja, a párt egyik politikusa, Földi István meg akarta erőszakolni egy tavalyi rendezvényen – írta a Blikk

2022. május 26. 09:31

Az asszony Szilágyi György, a Jobbik korábbi alelnökének élettársa, egy 4 éves kislány édesanyja. Mint mondja, azért is vállalta fel a nyilvánosságot, hogy gyermekének példát mutasson, ha nagy lesz, s ne adj isten ilyen helyzetbe kerül, ne hagyja magát.


Mennyire csalódott a Jobbikban, a párt vezetésében?
"Egyszerűen fel sem fogom, miként lehetnek ilyen érzéketlenek egy ilyen helyzettel szemben. Egy nőnek támadások nélkül is nehéz beszélnie ilyen helyzetről, önkéntelenül azt keresi először, ő maga miben hibázott. Majd, amikor ráeszmél, miként élt vissza a férfi az erejével és a hely adta előnyökkel, újra csak az jár a fejében, hogyan kerülhetett ilyen helyzetbe. Nagyon lassan érik be egy nőben az, hogy ami vele történt, nem hagyja annyiban. S mivel találja magát szemben, ha elmondja, mi történt? Azzal, hogy ő hazudik, amúgy is egy „könnyű vérű” teremtés, és egyebek. A Jobbik vezetése csak papol az erkölcsről, de – sajnos, kiderült – nem úgy élnek."

Sok részlet szivárgott ki a történtekről, de bizonyosat nyilván a kívülállók nem tudnak. Kérem, írja le, mit élt át akkor.
"Erről a kérdésről már sok helyen írtak. A nyomozás érdekei miatt olyan részleteket nem szeretnék leírni, amelyek segítenek az elkövetőnek a védekezésben. Tény, hogy az elkövető az ottani regionális igazgatóval becsalatott a szobába, becsukta a regionális igazgató mögöttem az ajtót, s az elkövető már rántott is be a vécébe, készen állva a közösülésre. Ha Gyüre Csabának nem szólok, amikor a szoba felé mentem, hogy majd jöjjön utánam, s nem tör be a szobába engem kiszabadítani, akkor a fizikai erőfölényével megerőszakol az elkövető."

Mennyien voltak összesen a rendezvényen? A támadás után valakinek ott a helyszínen elmondta, mi történt?
"Több nő volt a helyszínen, bár jelentősen több férfi. A társaság nagy részét nem is ismertem, mert ugyan jobbikos rendezvénynek adták elő, Földi István baráti körének volt a rendezvénye, akik közül csak a családját ismertem. Nem mondtam én semmit ott, hanem Gyüre Csabával együtt a lehető leggyorsabban eljöttünk, hogy minél hamarabb kikerüljek erről a bűntanyáról. Bár az is igaz, hogy úgysem sokan értettek volna belőle bármit is, hiszen majdnem mindenki nagyon részeg volt."

A támadó mennyire lehetett ittas? Beszéltek a támadás után?
"Sokat ivott a támadó is, de elég jól bírja az alkoholt. Pontosan tudta, mit csinál. Ő hívott fel jó párszor másnap reggeltől délutánig úgy, hogy sem előtte, sem azóta soha nem hívott fel engem. Egyik hívással azt kérdezte, tényleg tett-e ilyet, a másik hívással fenyegetett, hogy el ne mondjam senkinek. A harmadik hívásnál sírdogált, hogy talán nem volt magánál. Egyet nem tett, hogy bocsánatot kért volna."

Hogy tervez a Jobbikkal ezek után? Gondolkodott azon, hogy kilép a pártból?
"Megvárom, hogy a párt képviselői mit tesznek."

Önnek van egy négyéves kislánya is. Észrevette Önön, hogy nem érzi jól magát? Bármilyen szinten említette-e neki, mi történt?
"Ő még nagyon kicsi, fel sem fogná, miről beszélek. Azt persze, látta rajtam az elmúlt 5 hónapban, hogy sokszor vagyok szomorú, de egy anyának alapvető feladata, hogy a gyermeke kiegyensúlyozottnak lássa, hiszen a gyermek követi a szülő lelki állapotát ebben a korban. Egyébként azért is léptem elő, s tettem meg a lépéseket emiatt az erőszak miatt, hogy neki is példát mutassak, ha nagy lesz, s ilyen helyzetben lesz, ne hagyja magát."

Megtalálták a Visegrádon Dunába veszett lány holttestét Budapestnél
A Duna budapesti szakaszán találták meg a Visegrádnál eltűnt kislány holttestét.
Újabb tragédia a Tiszta-tónál, ismét egy fiatalt ragadott el a víz
A jó fizikai állapotban lévő fiatal rendőr a Holt-Tiszát akarta átúszni, azonban féltávnál elmerült a vízben, majd n...
Arcot cserélt a gyilkos nő, mégis elfogták
A nő meggyilkolta volt párja új szerelmét, aztán elmenekült.
Balkáni szitu az M2-esen, dühös kamionos őrjöngött az út közepén
A Magyar Közút egyik vezetője még csírájában elfojtotta a balhét, a kamionos azonban így is kövekkel szórta meg hara...
Exkluzív, megszólalt Berki Krisztián pszichológusa
Berki Krisztián pszichológusa először szólal meg a tragédia óta.
Tények Plusz adás, 2022. július 1., péntek
POKOLI KÁNIKULA - 50 fok a konyhákon, 60 az aszfalt mellett. Ájuldoznak, de a hőségben is dolgoznak klíma nélkül a t...
Egy kis felfrissülés nyugaton
időjárás-jelentés, 2022. július 1., péntek
Újra bevezetnék a halálbüntetést
Az elnök készen áll, hogy jóváhagyja a halálbüntetés újbóli bevezetését Törökországban, amennyiben a parlament megsz...
Idegesítette a szomszéd kutya ugatása, fogta és felakasztotta
A kegyetlen szomszéd megunta a folyton ugató kutyát, és miután a gazdák többszöri felszólítás után sem tudták megold...
Hamilton beadta a derekát
A hétszeres világbajnak alul maradt a FIA-val vívott „ékszercsatában”, végül kénytelen volt beadni a derekát.