jobbik

Jobbik-botrány: Jakab Péter „mamuszos” élettársa elfoglalta helyét a Parlament díszpáholyában

A „mamuszos” élettárs a parlamenti páholyból utasította a frakcióvezetőt. Jakab Péter jól fizető parlamenti állással honorálta élettársa, Molnár Enikő szolgálatait – írta a Metropol. 

2022. június 29. 09:13

Az egykori BKV-ellenőr, Jakab Péter nyíltan felvállalt élettársa, akinek fellépése, felhatalmazás nélküli intézkedései lényegében a pártelnök lemondásához, már-már pártszakadáshoz vezettek, hétfőtől a Jobbik frakció adminisztratív főnökeként, a hírek szerint 2 millió forintos fizetésért folytathatja pályafutását. Már el is foglalta a helyét az Országgyűlésben, Jakab Péter utasítására a frakcióalkalmazottak számára fenntartott díszpáholyban.

Fotó: Metropol

Hétfő délután már innen figyelte élettársa legutóbbi „fellépését”. A Metropol fotósa úgy látta, hogy Molnár Enikő a páholyból egyfajta folyamatos kapcsolatban állt Jakabbal, több alkalommal is azonos időben emelték fel a készüléket, úgy tűnt, hogy élettársa instrukciókkal látja el őt, egymás után küldve az SMS-eket. Közben Molnár Enikő laptopján a parlamenti közvetítést is „elemezte”, hogyan sül el Jakab produkciója.

Fotó: Metropol

Molnár Enikő a Metropol jobbikos forrásai szerint később eldicsekedett azzal, hogy ő maga „utasította” Jakabot arra, hogy ezúttal legyen egy kicsit visszafogottabb, lehetőleg ne sértse meg a házszabályt, mert ha elveszik tőle a szót, az egész beszéd mehet a kukába, és nem lesz mivel begyűjteni a lájkokat Facebookon. Jakab felszólalása alatt élettársa árgus szemekkel kémlelte az eseményeket, egyértelműen azt figyelte, hogy minden az előre megírt forgatókönyv szerint zajlik-e. Molnár Enikő tekintete sok mindent elárult. Az elején szigorú, de bizakodó volt, aztán ahogy telt az idő, úgy vált egyre kétkedőbbé. Miután Jakab befejezte a mondandóját, Molnár arcára kiült a csalódottság. Szemmel láthatóan nem volt elégedett Jakab teljesítményével, valami nem úgy sült el, ahogy ő eltervezte. Molnár Enikő 2 milliós fizetését akkor jelenthetik be az Országgyűlés Hivatalának, ha Jakab bemutatja a jegyzőkönyvet a frakció működési szabályzatának megváltoztatásáról.

A Jobbik frakciószabályzatának teljes átalakítását készítette elő a párt bukott elnöke. Ez lényegében teljhatalommal ruházza fel őt. Jakab, miközben a szexbotrányba keveredett Földi István elnökjelöltségét támogatva visszatérésre készül, a parlamenti frakció pénzügyi forrásait is teljes egészében meg akarja szerezni. Az új szabályzat szerint a parlamenti képviselők pénzügyi keretei, az alkalmazottak bére felett ezután ő maga rendelkezhet. Jakab ezzel évente 600 millió forint sorsáról dönthet, egy személyben, kontroll nélkül. A Metropol forrásai szerint a frakciószabályzat átalakítása elsősorban azért volt sürgős, mert Jakab azonnal 2 milliós fizetést „szakított ki” ebből a keretből Molnár Enikő számára – aki így máris elfoglalhatta a parlamenti páholyt.

 

Elkapták a kerepesi önkielégítő rémet, elmondta, hogy miért tette
A rendőrök kihallgatták a férfit és kezdeményezték bíróság elé állítását.
Elmarad a fővárosi légi parádé
A várhatóan kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad a szo...
Újabb világsztár érkezett Budapestre, de nem felhőtlen az öröme
Budapesten van Dave Bautista, a Dűne sztárja, azonban nem volt örömteli a megérkezése, a színészt nagyon felpaprikáz...
Friss fejleményt közölt a rendőrség a Szigeten történt brutális verekedésről
Súlyos testi sértés és könnyű testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárást egy, a Sziget fesztivál...
Rájátszott az elesettségre a járókeretes pedofil, a segítségére siető gyerekekre a pokol várt
A gátlástalan férfi kérlelte a gyerekeket, hogy segítsenek neki hazamenni és bejutni a lakásába. A jól nevelt, segít...
Tények teljes adás, 2022. augusztus 19., péntek
TŰZVÉSZ - Egy helyi férfi okozta a brutális tűzvészt a Mecsekben. Szemetet égetett a kertjében, onnan terjedt szét a...
Gyökeresen megváltozik az idő
időjárás-jelentés, 2022. augusztus 19., péntek
Egy rakás heroinnal kapcsoltak le egy 81 éves drognagyit
Öt kilogramm heroint találtak a varsói repülőtéren egy Afrikából Kanadába tartó 81 éves, dán állampolgárságú nő bőrö...
Mi van köztük?
Hosszú idő után egy ismert férfi társaságában mutatkozott nyilvánosan Berki Mazsi. El is indultak a találgatások. Be...
Élmény ajándékba
Mi késztet arra egy 17 éves fiút, hogy másokon segítsen? Megmondom. Az, hogy ő maga is jól tudja, hogy milyen az, am...