Így zajlott az ország egyik legnagyobb drograzziája, rengeteg embert vettek őrizetbe

Többhetes akciót szervezett a drogterjesztők ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI): több mint 16 kilogramm kábítószert foglaltak le, 25 ember ellen indult büntetőeljárás kábítószer birtoklása vagy kereskedelme miatt, ebből 18-an letartóztatásban vannak.

2022. október 27. 13:54

Azt írták, az Országos Rendőr-főkapitányság által elrendelt többhetes drograzziában 456 rendőr vett részt, munkájukat hét jó szimatú szolgálati kutya segítette. A többhetes akcióban legfoglalt 16 kilogramm kábítószer többsége ketamin, de találtak a nyomozók extasyt, ethyl-hexedronet, marihuánát, kokaint, amfetamint, de még új pszichoaktív anyagnak számító 3 CMC-t is.

Hozzátették, a gyanúsítottaktól lefoglalt készpénz, valamint a különböző vagyontárgyak összértéke megközelíti a 30 millió forintot.

A rendőrség néhány ügyet ismertetett is: szeptemberben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szűrték ki a gyanús csomagokat, amelyek csomagküldő szolgálaton keresztül érkeztek Magyarországra. Az egyiknél - amelyben 3 kilogramm MDMA, vagyis extasy volt, amelynek feketepiaci értéke mintegy 100 millió forint - sikerült beazonosítani, hogy a csomag két külföldi férfihez köthető. A lakásukban több mint 3 kilogramm ketamint is találtak a rendőrök. A páros mindkét tagja ellen kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, a bíróság mindkettőjüket letartóztatta.

A másik esetben két gyanús csomagot szűrtek ki a reptéren a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai, mindkettőben közel 4-4 kilogramm ketamin volt. A rendőrök még keresik, hogy ki volt a csomag feladója, illetve a címzettje.

A rendőrség tájékoztatása szerint a két ügyben lefoglalt, több mint 11 kilogramm ketamin utcai értéke több mint 110 millió forint, ehhez hozzáadva az MDMA-t, a hatóságoknak összesen mintegy 29 ezer adag kábítószer utcára kerülését sikerült megakadályozni, amelynek feketepiaci értéke több mint 210 millió forint.


A rendőrség beszámolt egy további fogásról is: egy korábban kábítószer-kereskedelem miatt elfogott kecskeméti férfivel kapcsolatban a nyomozás során kiderült, hogy három budapesti társa is lehet. A felderítés arra is fényt derített, hogy a négy elkövető különböző kábítószert - többek között kokaint, amfetamint és marihuánát - csempészett be Magyarországra, összesen több mint 600 kilogramm mennyiségben.

A rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével ütöttek rajta a három elkövetőn október elején. Fővárosi lakásaiban mobiltelefonokat, gépkocsikat és készpénzt foglaltak le. A vizsgálatok szerint a telefonokon titkosított alkalmazások futottak. A nyomozók mindhármukat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, a bíróság pedig elrendelte letartóztatásukat.

A rendőrség közleménye ismertet egy olyan akciót is, ebben a győri rendőrök a sötét neten keresztüli drogügy felderítése közben eljutottak egy öttagú bűnszövetséghez még tavaly, most pedig sikerült azonosítani a bűnbanda alacsonyabb szintjén lévő dílereket is, így október elején a rendőrök Sopronban és vonzáskörzetében nyolc helyszínen hét embert fogtak el, és több száz gramm kábítószert foglaltak le, köztük marihuánát, amfetamint és kokaint. A gyanúsítottak ellen kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőeljárás, de szabadlábon védekeznek. Egy embert még keresnek a rendőrök.


A debreceni rendőrök egy éve nyomoznak egy törökszentmiklósi házaspárhoz köthető bűnszervezettel kapcsolatban, amely tavaly óta rendszeresen értékesített kábítószert és új pszichoaktív anyagot Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A 14 elkövetőt - három nőt és 11 férfit - 295 rendőr részvételével fogták el, a rajtaütés két megye öt településén, 14 helyszínen történt meg október közepén.

A kutatások alkalmával 1930 gramm fehér kristályos anyagot, valamint 39 gramm fehér port foglaltak le, az előbbiről a vegyészszakértő megállapította, hogy 3 CMC, vagyis új pszichoaktív anyag, míg utóbbiról kimondta, hogy ethyl-hexedrone - írta a rendőrség.

A gyanúsítottaktól a rendőrök összesen több mint 23 millió forint értékben készpénzt, illetve 6,5 millió forint értékben arany ékszereket foglaltak le. A nyomozók mind a 14 gyanúsítottal szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés, valamint kábítószer-kereskedelem miatt folytatnak büntetőeljárást, a gyanúsítottak közül egy kivétellel mindenki letartóztatásban van. A házaspár ellen vagyonvisszaszerzési eljárás is indult, ennek során a rendőrök ingatlanokat, gépkocsikat, készpénzt, illetve ékszereket foglaltak le.

MTI

Darabokra törte a szögletzászlót a kapus fején egy szurkoló, mentő vitte el - Videó
Előbb a nézőtéren, majd a pályán szakadt el a cérna, a bíró félbeszakította a mérkőzést.
Éles fegyverrel lövöldözött egy szlovák férfi Keszthelyen
A 35 éves férfi egy parkolóban sütötte el a lőfegyverét többször.
Hét gyerek életét tette pokollá egy jászladányi nevelőszülő
Válogatott módszerekkel bántalmazta a rábízott óvodás és iskolás gyerekeket a nő. 
Kegyetlenül megvert két rendőrt egy szlovák férfi Miskolcon
Az egyik rendőrt páros lábbal fejbe is rúgta az agresszív férfi.
Nagyon-nagyon fáj, így beszélt Zalatnay Sarolta egykori szerelméről, Csapó Gáborról
Az énekesnő a hétfői Mokkában emlékezett meg egykori szerelméről, a 72 éves korában meghalt olimpiai bajnok vízilabd...
Arccsont tört és fog repült, véleményt cserélt két vendég a földeáki kocsmában
Két férfi folytatott agresszív véleménycserét egy földeáki kocsmában. Most zárta le a nyomozást a rendőrség.
Tények teljes adás, 2022. november 28., hétfő
DRÁMAI - Elütött egy futót a bicikliúton, elhajtott, majd intézkedés közben meghalt egy férfi Balatonalmádiban. A re...
Mindjárt itt az esküvő!
Patai Anna még csak egy kislány volt, amikor 2010-ben egy ország ismerte meg gyönyörű énekhangját. Élete hatalmas mé...
Bomba formában
Egy nő, aki hatalmas tetteket vitt véghez, kemény és kitartó munka árán megvalósította álmait. Krisztina kétgyermeke...
Elütött egy biciklist a 82 éves sofőr, majd a szomszéd településen halálra gázolt két gyalogost
Az idős férfi korábban egy biciklist is elsodort.
Gyűlölet és futball: háború lesz ma a vébén?
Egyre nagyobb az áramhiány Ukrajnában
Ronaldo extázisban ünnepelte a kamugólját - galéria
Ronaldo nélkül lett igazán jó a portugál csapat
Újabb döbbenetes bírói hiba: még a szabálykönyvet sem ismeri a portugál meccs bírója