Gyurcsányék a kerítés ellen

Önálló magyar határvadász egység jön létre Magyarországon, a kormány tovább erősíti a határ védelmét, mivel folyamatosan nő a migrációs nyomás, nemrég lépte át az illegális határátlépők száma a százezret, miközben tavaly ilyenkor még csak 42 ezernél tartottak. Ha azonban a baloldalon múlna, akkor sem határzár, sem határvadász egység nem lenne, és beengednék a migránsokat. Ezt a 2015-ös migránsválság óta a mai napig mondogatják - írta az Origo.

2022. július 10. 09:31

Ahogy arról korábban beszámoltunk, nemrég átlépte az illegális határátlépők száma a százezret, miközben tavaly ilyenkor még csak 42 ezernél tartottak. Ez azt jelenti, hogy idén több mint megduplázódhat az illegális migráció az elmúlt évi számhoz képest, pedig a tavalyi is két és félszerese volt a tavalyelőttinek.

Miközben Európa teljes figyelmét leköti az ukrajnai háború, és az országok a háború okozta gazdasági válság következményeit próbálják kezelni, addig az illegális migráció veszélye egyáltalán nem múlt el.

Sőt az év második felében az energiaválság és az élelmiszerár-emelkedések miatt még ennél a növekedési ütemnél is nagyobb gyorsulás várható.

"Magyarország egyszerre áll nyomás alatt keletről és délről" – jelentette ki a napokban a külgazdasági és külügyminiszter.


Szijjártó Péter kifejtette, hogy míg keletről a háborús menekültek érkeznek, hiszen a "háború elől nem lehet máshova menni, mint a szomszédba", addig a délről érkezőknek nincs joguk az országba érkezni, hiszen az illegális migránsok több biztonságos ország határait, köztük Szerbia és Magyarország határát sértik meg.

Éppen ezért Magyarország délről továbbra sem engedi be az illegális migránsokat, hanem szigorúan védi a határait, ezért szükség van határvadász egységek létrehozására.

Ha a baloldalon múlna nem jönne létre határvadász egység sem

Évről évre egyre fontosabbá válik a határok védelme, hiszen százezrek ostromolják Magyarország határait, a szerb-magyar határnál pedig még migránsháború is zajlik.

Ha a baloldalon múlna, akkor azonban a határzár nem épült volna meg, és nem jöhetne létre a határvadász egység sem. Ezt a 2015-ös migránsválság óta a mai napig újra és újra megerősítik a baloldali politikusok nyilatkozatai, nem is kell sokáig visszatekinteni az időben, hogy ezt lássuk.

Az országgyűlési választási kampányban is több baloldali politikus elárulta magát nyilatkozataival.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Erzsébetváros Gyurcsány-párti polgármestere, Niedermüller Péter januárban kotyogta el, hogy a DK lebontaná a magyar határt védő kerítést, mint mondta: "a kerítés is morálisan tarthatatlan."

A DK-s politikus az ATV-ben beszélt erről, amiből egyértelműen kiderül, hogy a Gyurcsány-párt, a DK lebontaná a Magyarország déli határaira emelt kerítést, és beengedné az illegális migránsokat hazánk területére.

Donáth Anna a Momentum EP-képviselője nagyjából fél éve, tavaly decemberben egy interjúban uszított a határzár ellen. Akkor azt mondta, hogy a kerítés önmagában nem megoldás a határvédelemre.

Karácsony Gergely pedig szintén tavaly buktatta le a magyar baloldalt, amikor azt mondta: "hadd legyek őszinte: ezzel nem tudunk választást nyerni. A menedékkérők emberi jogait biztosítani morális kötelességünk és a programunk része, de nem fogjuk rányomtatni a választási plakátjainkra".

Erről a főpolgármester, akkor még baloldali miniszterelnök-jelöltként beszélt a Die Zeit német lapnak adott interjújában. Ezzel Karácsony szintén elismerte, hogy a baloldal beengedné a migránsokat az országba.

Az országgyűlési kampányban a baloldal jelöltje, Márki-Zay Péter szintén elmondta, hogy ha rajtuk múlna beengednék a bevándorlókat az országba. Tehát határvadász egység felállításáról szó sem lett volna, ha a baloldal kerül hatalomra.

Egy online műsorban Márki-Zay azt fejtegette, hogy milyen fontos neki a bevándorlók kényelme. 

Az a legfontosabb dolog, hogy azok az emberek, akik (...) ide érkeznek hozzánk a Kárpát-medencébe, ebbe a kis országba, érezzék jól magukat – fogalmazott.


Úgy vélte, hogy a migránsok 1-2 generáció alatt „magyarrá válnának”. Egy másik nyilatkozatában pedig arról értekezett, hogy nem látja semmiféle kockázatát a bevándorlásnak.

„A legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál' istennek nem ismerek senkit, akit bántottak volna."

Azaz, Márki-Zay szerint a migránsok nem bántanak senkit.

Ennek nyilvánvalóan számtalan esemény ellentmond, elég csak a legutóbbi lövöldözésre gondolni, amikor migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben. Az összecsapásban legalább egy ember meghalt, és többen megsérültek, a helyiek pedig rettegnek a felfegyverkezett migránsoktól.

Gyurcsányék már 2015-ben is megakadályozták volna a határzár felépítését

A baloldal hozzáállása a bevándorláshoz azonban nem meglepő, tekintve, hogy Gyurcsány Ferenc, a magyar baloldal vezére már 2015-ben is azt mondta: "A legrosszabb ösztönökre épít a kormány, amikor kerítést akar húzni a határra".

Annak ellenére fogalmazott így, hogy már akkor nyilvánvaló volt, hogy az óriási migrációs hullám veszélyezteti Magyarországot. 

Nem sokkal korábban "kormányzati gumicsontnak" nevezte a fizikai határzárat, az ATV-nek 2015 júliusában pedig úgy fogalmazott, hogy "látványos és hangulatformáló kerítést építeni, de ez semmit nem fog megoldani", és azt is kijelentette, hogy „Magyarországnak kifejezetten javára válna, ha befogadná a bevándorlókat".

Karácsony Gergely és pártja már akkor is Gyurcsány mellett állva azt javasolta, hogy „semmiképpen se kerüljön sor határ menti kerítés építésére".

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

2015 őszén pedig felszólították a kormányt, hogy „azonnal hagyja abba a kerítés építését".

Sőt, még 2018-ban is arról beszélt Karácsony Gergely, hogy ha rajta múlik, akkor nem építette volna meg ezt a „nyamvadt kerítést".

Gyurcsány már óvatosabban fogalmazott 2018-ban. Akkor egy rendezvényen azt mondta, hogy a
kerítés az emberek számára "egy nagyon erős szimbólum. Az emberek fejében ez a biztonság szimbóluma lett, ezzel számolni kell. (...) Éppen ezért ma azt mondani, hogy a kerítést le kell bontani, politikai öngyilkosság volna. És én nem szeretnék öngyilkos lenni. Helyette a már meglévő kerítést használni is lehet, a szabályozott beengedés eszközeként, ha mögötte egy humánus rendszer áll."

Vagyis bevallotta, hogy mivel a magyarok többsége szerint szükség van a kerítésre, ezért nem lehet lebontani, de értelmetlenné akarják tenni.

Címlapfotó: MTI

Kismamák a kánikulában
Félnek a strandon, bujkálnak a forróság elől a kismamák. Sorra dőltek meg idén a melegrekordok, az elviselhetetlen h...
Már első nap teltház a Szigeten
Külön jégkádat kért az öltözőjébe a fellépése előtt Dua Lipa. A brit énekesnő szerda este megtöltötte a Nagyszínpad ...
Felrobbant a Korda bomba!
Kétszer kellett eljátszani a legnagyobb slágerüket, rajongóik annyira őrületes hangulatba kerültek Korda György és B...
Szinte teljesen tehetetlenek vagyunk – komoly veszélyre figyelmeztet Rusvai Miklós
A szomszédban már halálos áldozata is van, védőoltás azonban még nincs ellene.
Túltolta a mézet, „detoxba” került az erdőben bolyongó kerge medve
Túl sok rododendronmézet ehetett és ettől kezdett el támolyogni, nyöszörögni egy medvebocs az északnyugat-törökorszá...
Tények teljes adás, 2022. augusztus 12., péntek
TRAGÉDIA - Nyomoz a rendőrség a Zalaegerszegen meghalt ötéves gyerek ügyében. Egy kisfiúra dőlt rá a több száz kilós...
Bomba forma pár nap alatt
Bikini body pár nap alatt? Valószínűleg ez lenne a legtöbb nő kívánsága a nyaralás előtt. Utánajártunk annak, hogy m...
Hajmeresztő videó: alulmaradt a Lamborghini a családi "tankkal" szemben
A szó szoros értelmében.
Remegő lábakkal várják a feladatokat
Több millió forinttal a zsebükben távoztak a héten a Város vs Vidék nyertes csapatai. Kedden három egyetemista fiú 3...
Férfiakat nyom le a szkanderes anyuka
100 kilós férfiakat nyom le szkanderban a fiatal anyuka. Brigitta tízszeres Európa- és négyszeres világbajnok. Több ...