Dollármédia: Így kenyerezik le és irányítják a média dolgozóit a Soros-féle álcivil szervezetek

Jelentős részben a Soros-féle NGO-kon keresztül érkezik a nemzetközi dollármédiába a propaganda, amellyel a globális liberális elit a szuverenista országokat – köztük hazánkat – igyekszik lejáratni. A mélyen átpolitizált "jogvédő" szervezeteknek a legnagyobb nemzetközi lapoknál is megvannak azok az embereik, akik révén elhelyezhetik a különböző manipulált anyagaikat. A módszereik között szerepel a médiamunkások lekenyerezése, továbbá a konkrét pénzösszegek kifizetésén túl jellemzően hotel- vagy vacsorameghívásokkal is befolyásolják az újságírókat.

2022. december 30. 11:08

Az Origo dollármédia bemutatásáról szóló előző cikkeikben végigvették az Ezalényeg nevű lejárató portál és a Telex külföldi támogatását, a 444-nek adott pénzeket, a Szabad Európa újraindítását, Gulyás Márton és a Partizán pénzelését, a dollármédia brüsszeli támogatásait, Soros György szerepét, a „tényfeltáró" portálok finanszírozását és egy új híroldal indítását, valamint a vidéki hálózat létrehozását.

Az lap bemutatott egy Soros-pénzekből támogatott mamutszervezetet is, amely a legnagyobb nemzetközi "fősodratú" médiumokat táplálja a globális liberális elit propagandájával. A sorozat újabb részében azt járjuk körül, hogy a Soros-hálózat finanszírozta NGO-k miként befolyásolják a külföldi sajtót a szuverenista országok lejáratására.

A magukat jogvédőnek nevező nem kormányzati szervezetek a saját krédójuk szerint a demokratikus értékeket igyekeznek megvédeni és népszerűsíteni, ám valójában az NGO-k fenntartói politikai fegyverként állítják hadrendbe ezeket az alakulatokat.

Az eszközeik között a különböző médiamunkások lekenyerezése is szerepel, egyebek mellett fizetett utazásokkal, jó hotelekkel és éttermi ebédekkel vásárolják meg az újságírókat a különböző NGO-k, hogy az ő narratívájuk szerint jelenítsék meg a különböző országokat a nemzetközi médiában. Erről korábban több Soros-szervezet egykori vezetője is beszélt.


A Magyar Nemzet birtokába került hangfelvételen Andrej Nosko, a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) korábbi igazgatója egyebek mellett arról számolt be, hogy több alkalommal is fizetett egy-egy újságírónak az említett célból.

Mint mondta, még az OSF vezetőjeként azért is felbérelt egy újságírót, hogy a közvélemény-kutató intézetük publikációját promotálja. Hozzátette, mivel kényes kérdés gázsit fizetni az újságírónak, ezért inkább „csak" a költségeket állják.

Így amikor egy egész hónapra bérelt fel egy médiamunkást, összesen csaknem tízezer eurót tett ki az újságíró szállására, étkezésére, utazására, valamint a tolmácsolásként elszámolt összeg.

Nosko beszámolójából az is kiderül, hogy megvannak a jól bejáratott embereik az ilyen feladatokra. Például Andrew Connelly, aki korábban a migrációs válság kapcsán támadta a bevándorlást ellenző országokat, köztünk hazánkat is.

Az egykori igazgató kitért arra is, hogyan hasznosíthatók azok az anyagok, amelyek nem férnek be a napi politikával foglalkozó olyan nemzetközi lapokba mint a Politico vagy a Financial Times.

Úgy vélte, ezeket a történeteket olyan magazinokban lehet elsütni, mint a New Europe, a Visegrád Insight vagy éppen a National Geographic. Kiemelt fontosságúnak nevezte, hogy az adott sztori megragadja a lapok figyelmét, s ezért szerinte akár kreálni is lehet a hírértéket.


Jeney Orsolya, a Soros-féle Amnesty International korábbi igazgatója ugyancsak arról beszélt egy másik Skype-interjúban, miként próbálják rávenni a külföldi sajtót, hogy a jogvédő szervezetek szája íze szerint írjanak bizonyos témákról. 

Ha a külföldi média képviselői érkeznek Magyarországra, akkor kvázi VIP-személyekként kezeljük őket, különleges bánásmódot kapnak. Alapvető dolog például, hogy elmegyünk velük villásreggelizni, de ha kiadunk egy jelentést, akkor is megetetjük őket. Nagyobb valószínűséggel írják meg ezeket a dolgokat, ha van egy ilyen kommunikációs csomag – fejtette ki. Az egykori igazgató beszélt Nick Thorpe-pal, a BBC közép-európai tudósítójával folytatott együttműködéséről is. 

Csak szólni kellett neki, hogy hé, figyelj csak, Nick, van itt valami, ami érdekelhet téged – idézte fel.

Fotók: illusztráció / Forrás: Origo 

Fejbe lőtte magát egy tinédzser fiú Rákosmentén
A fiút egy fővárosi kórházba szállították.
Kizuhant az ablakból egy nő Gyöngyösön
A pontos körülmények egyelőre nem ismertek.
Szintet lépett Tóth Andi és Marics Peti kapcsolata
Újabb mérföldkőhöz értek a fiatalok.
Borzalmas felvételek készültek a törökországi katasztrófáról, már közel 1000 halott van
Legkevesebb 912 halottjuk és 5385 sérültjük van a hajnali törökországi földrengéseknek - közölte Recep Tayyip Erdoga...
Csomagtartóba tuszkolta párját, majd felgyújtotta a kocsit a férfi
Egy szántóföldön találtak rá az égő autóra.
A ketrec nagy harcosai
A hazai legnagyobb harcosok léptek ringbe a kihívóikkal szemben a nemzetközi MMA-gálán. Négy meccset KO-val, kettőt ...
Sikereikkel példát mutatnak
Sikeresek, pozitívak és példaképek az ország legmeghatározóbb női vezetői. A Legyen Divat a Női vezető kampány célja...
Az anorexia csapdájában
Túl van az életveszélyen. Krizsán Lili két és fél hónapig volt kórházban súlyos anorexiája miatt - az orvosok szerin...
Eszméletlen károkat okozott a hétvégi vihar
Összesen másfél milliárd forintnál is nagyobb kárbejelentési összegre számítanak az MTI-nek nyilatkozó biztosítók a ...
Elveszett életek
Szinte nincs olyan kisbabára vágyó nő, akinek ne a vetélés lenne az egyik legnagyobb félelme. Vannak olyan családok,...
Ki nem találná, mivel tölti a napjait a Neoton Família drámai helyzetbe került énekesnője
Az amerikai bajnokságba igazolhat a Chelsea sztárcsatára
A Fradi-Újpest meccs élőképéről hazudott óriásit a Soros-blog
Egy részeg férfi el akarta lopni Lenin holttestét
Eljegyezték Eminem lányát - fotók