Deutsch Tamás: gyökeres változásokra van szükség Brüsszelben

Gyökeres változásokra van szükség Brüsszelben: el kell zavarni azokat a bürokratákat, akik hatalmi pozícióikat kizárólag arra használják, hogy nyomás alá helyezzék azokat az országokat, amelyek az Európa-politikájukat szuverén módon, nemzeti érdekeiket képviselve alakítják, és kiállnak, szót emelnek a saját érdekeik mellett - mondta a Fidesz európai parlamenti képviselője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Deutsch Tamás úgy vélte, gyökeres változásra van szükség a magyar európai parlamenti képviselők "kompániájában" is, mert a nyolc, "dollárbaloldalhoz" tartozó magyar európai parlamenti képviselő folyamatosan Brüsszel oldalára állt minden olyan ügyben, amikor "a bürokrácia megtámadta a magyarokat".

"Olyan uniós képviselőket kell választani, akik a magyar polgárok bizalmából megkapott mandátumot arra használják, hogy a magyar érdekeket, ha kell, konfliktusokat is vállalva képviseljék Brüsszelben" - tette hozzá.

A politikus a Magyarországnak járó európai uniós fejlesztési pénzekről azt mondta, bár kedvező hír, hogy "szabad szemmel is jól látható nagyságrendű" összeg érkezik Magyarországra, ugyanakkor a forrásokat évek óta jogellenesen tartják vissza.

A leghatározottabban kell szembeszállni a brüsszeli bürokrácia politikai zsarolásaival mindaddig, amíg a most futó keretköltségvetés időszakában Magyarországnak, a magyaroknak járó uniós fejlesztési pénz az utolsó eurócentig meg nem érkezik - hangsúlyozta.

Deutsch Tamás szavai szerint e jogszerűtlen, zsaroló brüsszeli magatartásban "nagyon intenzíven vesz részt a magyar dollárbaloldal". Gyurcsány Ferenc volt szocialista kormányfő több mint egy éve vallotta be lelkesen egy rádióinterjúban, hogy a mondvacsinált, politikai zsarolásnak valami fajta érveit jelentő kitalációkat ők szállították a brüsszeli bürokráciának, mely ezekre a hazugságokra építve indított jogi köntösbe bújtatott eljárásokat Magyarországgal szemben - fejtette ki.

A magyar "dollárbaloldal, illetve a Soros-hálózat" érdekeit, hatalmi törekvéseit képviselő brüsszeli bürokráciának ez a politikai stratégiája megbukott, hiszen azt akarták elérni, hogy Magyarország egyetlen eurócentet se kapjon, és térdre tudják kényszeríteni, de említést érdemlő uniós forrásokhoz jutott az ország, továbbá nem sikerült rákényszeríteni, hogy megváltoztassa az illegális migrációt elutasító, a gyermekvédelmi törvényt fenntartó és az ukrán háborúval összefüggő békepárti álláspontját - mondta.

Deutsch Tamás kitért arra is, hogy a "Soros-hálózat - a teljes, Magyarországgal szemben felvonultatható hadigépezetét készültségbe helyezve - december vége óta újra iszonyatos erejű támadást intéz Magyarországgal szemben".

Az Európai Parlament jövő heti plenáris ülésén megint lesz magyar vita, ahol az ismert szereplők az ismert rágalmakat fogják elmondani, amire rátesznek egy lapáttal, mert a vitán túl további nyolc napirend keretében a lehető legócskább hazugságokra építő támadásokat intézik ellenünk - mondta.

Példaként említette, hogy az uniós pénzből támogatott civilszervezetek működésének átláthatóságával foglalkozó jelentés a Soros-szervezetek külföldi támogatását tiltó Stop Soros! törvénnyel összefüggésben teremt lehetőséget arra, hogy megint támadják Magyarországot.

A tudomány kérdéseivel foglalkozó előterjesztés a "Soros-egyetem" ügyét, a CEU állítólagos bezárását és Magyarországról kiűzetését veszi elő, "amikor tudjuk jól, a CEU köszöni, jól van, változatlanul működik Budapesten" - jelentette ki.

A politikus kiemelte, hogy Katarina Barley, az Európai Parlament alelnöke előterjesztésében egy újabb hetes cikkely szerinti eljárást, Magyarország szavazati jogoktól való megfosztását helyezi kilátásba, mert az ellenkezőjét állítja annak, amiről az Európai Bizottság decemberben bizonyítványt állított ki, miszerint Magyarország minden, a bizottság által megfogalmazott módosítást végrehajtott, így uniós forrásokhoz juthat.

Az Európai Parlament a jövő héten tárgyalja az Erasmus+ programról szóló előterjesztést, amelyhez Donáth Anna és Cseh Katalin módosító javaslatot nyújt be két másik európai liberális képviselővel közösen, azt javasolva, az unió továbbra is tartsa fenn azt a törvénytelen helyzetet, hogy a magyar kutatók és hallgatók nem jutnak hozzá a program forrásaihoz - fűzte hozzá.

Deutsch Tamás felhívta a figyelmet, hogy mindez azokban a napokban történik, amikor Lengyelországban "a brüsszelita új lengyel kormány a lehető legbrutálisabban, tényleg lábbal tiporja a jogállamiság legalapvetőbb elveit és szabályait", és miközben az Európai Parlament erről egy "mukkot sem mond", Magyarországot újra a legméltatlanabb módon próbálják pellengérre állítani.

A fideszes európai parlamenti képviselő szólt arról is, hogy ha Charles Michel, az Európai Tanács elnöke elindul és mandátumot szerez az európai parlamenti választásokon, a tisztséget az új elnök megválasztásáig ideiglenesen az EU Tanácsának elnökségét ez év második felében betöltő Magyarország kormányfője, Orbán Viktor viselné.

"Döbbenetes megint, hogy amikor rólunk, magyarokról van szó, a brüsszeli bürokrácia őrültségeivel szembeszálló, a maga szuverén álláspontját képviselő ország vezetőjének a személye merül fel, mindegy, mit írnak elő az uniós szabályok, rögtön felháborodnak, rettegnek és az unió jogi normáit megerőszakoló B meg C, meg D forgatókönyveken próbálnak gondolkodni" - mondta Deutsch Tamás.

MTI/A fotó illusztráció (MTI)

2024. január 14. 09:27
Kiürítették a kaposvári Virágfürdőt, 50 embert kellett biztonságba helyezni
Az eset kapcsán további vizsgálatok folynak.
Beindították a légvédelmi rakétarendszert Kecskeméten, egy vadászgép is felszállt
További részleteket árult el a Magyar Honvédség.
Szavazzon! – Ön kit látna szívesen a Megasztár zsűrijében?
Voksoljon kedvenceire.
Csontvázakra bukkantak a Kodály Intézet felújításán, helyszíni fotók készültek
Az elhunytak túlnyomó többsége gyermek volt.
Beosontak Fásy Ádámékhoz, Zsüliett nem tudta elkerülni a betörőt
Zsüliett félelmében először mozdulni sem bírt.
Házi praktikák: Ezzel a keverékkel egy időre búcsút inthet a porosodásnak
Sokak mindennapjait megkeseríti a probléma.
Elhunyt Povázsay Péter
77 éves volt.
Tények délben teljes adás, 2024. március 1., péntek
FELNYÁRSALTA - Vasrúd szakította be egy kisteherautó szélvédőjét, majdnem felnyársalta a sofőrt Csengelénél. Kunszen...
Záporeső dél felől, de nyárias zivatar is lehet délnyugaton
időjárás-jelentés, 2024. március 1., péntek, dél
Tények reggel teljes adás, 2024. március 1., péntek
GYEREKGYILKOS – 20-ról 16 évre enyhítette a bíróság annak a nőnek a büntetését, aki kegyetlenül meggyilkolta kisfiát...
Két magyar is játszott a Borussia Dortmund ellen
Újabb megsemmisítő magyar győzelem az olimpiai selejtezőtornán
Székely Norbert: Olyan szurkolást kaptunk, amilyet én még sohasem éltem át
A magyar kosárcsoda hőse: Majdnem elsírtam magam, de inkább majd vasárnap - videó
Krausz Gábornak üzenhetett Tóth Gabi

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.