Az Action for Democracy vezetése bevallotta: Soros György adta a dollármilliókat a magyar baloldalnak

Szó sem volt mikroadományokról, az amerikai spekuláns guríthatta a dollárokat Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely mozgalmaihoz - írta a mandiner.hu pénteken.

A lap cikke szerint az Action for Democracy-hoz köthető személyek ismerik el nemrég közzétett videókon, hogy Soros György finanszírozhatta többek között a magyarországi baloldal választási kampányát. Az X felületén megjelent, és rohamosan terjedő felvételeken olyan a spekulánshoz közel álló személyek mesélnek gyanútlanul, mint Kati Marton, Wesley Clark tábornok vagy éppen Korányi Dávid, az Action for Democracy igazgatója, aki korábban Karácsony Gergely Városdiplomáciai főtanácsadója volt. 

Nagyon úgy tűnik, végleg lebukott a magyar ellenzék, és kiderült, hogy valójában Soros György támogathatta a baloldal 2022-es választási kampányát. Néhány, az X közösségi médiafelületre feltöltött, s az Amerikában élő magyarok körében is terjedő videóban ugyanis éppen az Action for Democracy (A4D) nevű szervezet tagjai vallják be, hogy a hírhedt spekuláns támogatta leginkább a tevékenységüket.  

A MagaBabe dobta le az atombombát 

Meglepő gyorsasággal terítették be az internetet azok a videók, amelyeket egy – minden bizonnyal Donald Trump támogatására létrehozott – X-oldalon tett közzé valaki. A MagaBabe elnevezésű profilon megjelentetett felvételeken az A4D vezetőségébe tartozó fekete öves Soros-emberek vallanak – egyebek mellett – arról is, hogy tényleg az amerikai spekuláns guríthatta a dollármilliókat Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmához, és a Karácsony Gergely főpolgármester előválasztási kampányára létrehozott 99 Mozgalomhoz.

Eddig három rejtélyes videót tettek közzé a szóban forgó X-oldalon, amikből rengeteg érdekes információt lehet megtudni Soros politikai manipulációiról, amelyek egyszerre zajlanak az amerikai politikai hadszíntéren és számos egyéb országban, például Braziliában, Törökországban, Lengyelországban, Szlovákiában és természetesen Magyarországon is.

Hatalmas botrányra lehet tehát számítani, hiszen akár még az amerikai politikát is megrengetheti mindaz, ami elhangzik a videókban.

Nem kevesebbről van ugyanis szó a felvételeken, mint arról, hogy Soros azzal párhuzamosan, hogy az Egyesült Államok belpolitikáját igyekszik befolyásolni, több országban is beavatkozott a választásokba a neki nem tetsző vezetők ellen.

Minderről persze korábban is lehetett hallani, csakhogy eddig rendre összeesküvés-elméletnek minősítette a Soros-féle befolyásolási kísérletekről szóló híreket a nemzetközi sajtó. Most azonban az A4D vezető tisztségviselői maguk mesélik el, miként avatkoztak be a választók mozgósításán dolgozó baloldali civil szervezeteken keresztül és személyesen is a magyar mellett – a szintén nemrég zajlott – lengyel, a szlovák, és a brazil választásokba is. 

 Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Mégis Soros lehetett a szponzor 

Az X-re most kitett felvételeken megjelent legérdekesebb magyar vonatkozású információ, hogy valóban Soros György állhatott a magyar ellenzékhez becsatornázott dollármilliók mögött. Az egyik videón az A4D kuratóriumának elnöke Kati Marton, aki régi Soros bizalmas, arra a kérdésre, hogy a híres Mr. Soros volt-e az A4D fő mecénása igennel válaszol, majd nevetve figyelmezteti beszélgetőpartnerét: „Ne is mondja ezt”. 

Azt, hogy titkolni igyekeztek Soros György érintettségét, mi sem bizonyítja jobban annál, mint hogy az A4D igazgatója, Korányi Dávid az egyik videóban éppen azzal kérkedik, hogy Amerikában az „501 – (C) (4)” besorolás lehetővé teszi számukra annak elhallgatását, hogy kik is támogatták a tengerentúl bejegyzett ngo-t. 

Egy másik Soros-közeli A4D kuratóriumi tag, Wesley Clark tábornok, egykori NATO-főparancsnok szintén elszólta magát az egyik felvételen. Clarkot megkérdezik, hogy sok olyan amerikai van-e, akik támogatják a magyarországi ellenzéket. „Nincsenek olyan sokan, mint szeretném. Senki sem olyan, mint George” – válaszolja erre Clark tábornok, elismerve, valóban Soros állhat főszponzorként a magyar baloldal mögött. 

Nehezen rejtőzhet tovább ezután a Soros-hálózat 

Már most látni lehet, hogy világszerte nagy port kavarnak majd a közzétett videós anyagok, amelyeket rengetegen láttak, és nemcsak amerikai oldalakon, de német felületeken is foglalkoztak már velük. Sőt, az elmúlt napokban Braziliával kapcsolatban is jelentek meg olyan írások, amelyek az ottani jelentős amerikai és elsősorban a Soros-családhoz köthető politikai befolyásolási kísérletekről szóltak. Nyilván fel kell majd tárni a felvételeken elhangzó rengeteg súlyos állítás tartalmát, de az már most látszik, hogy sokfelé valós az Soros-féle befolyásolási szándék, amiről régóta szó van a magyar közbeszédben, és amelynek egyes részleteit a magyar titkosszolgálatok és a sajtó már korábban feltárták.

Az eddig is egyértelmű volt ugyanis, hogy az Action for Democracy szervezetén keresztül milliárdok érkeztek a magyar ellenzékhez a 2022-es országgyűlési választások előtt. Ráadásul azt is tudni lehetett, hogy a Karácsony Gergelyhez köthető és az állítólagos adománygyűjtő ládikák kapcsán súlyos kampányfinanszírozási botrányba keveredett 99 Mozgalom is az A4D támogatottjai között volt feltüntetve korábban a szervezet honlapján. 

Olyan videók kerültek tehát nyilvánosságra, amik a magyar baloldal eddigi pénzügyi támogatói hátterére vonatkozó állításait cáfolni látszanak, hiszen éppen az A4D érintettjei rántották le a leplet az ellenzéki narratíva hamisságáról. Ráadásul a felvételek alapján jól kirajzolódik az a módszer is, amivel sikerülhetett Soros Györgynek kijátszania a magyar jogszabályokat annak érdekében, hogy a színfalak mögé rejtőzve is beavatkozhasson a magyarországi választásokba.


Forrás: Mandiner

2024. február 02. 10:46
Egy fiatal lövöldözött Szolnokon, egy biciklis postást többször eltalált
Délutáni autókázásnak indult az egész.
Németh Lajos megerősítette a nyugtalanító pletykákat: A hír igaz
Élő adásban közölte a nézőkkel.
Tűz ütött ki egy németországi nyugdíjasotthonban, többen meghaltak
A tűzesetben egy tűzoltó és egy rendőr, valamint rengeteg idős sérült meg.
„Nem vagy olyan hülye, mint amennyire kinézel” - durván odaszúrtak az elismert magyar énekesnek a TV2 stúdiójában
Derült égből villámcsapásként érte.
Életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy csecsemőt, a szomszédok segítségét kérte a kegyetlen apuka
Görcsrohamot kapott, majd elájult.
Tűzgolyóként csapódott az autópályába egy repülő, minden utasa szörnyethalt - Videó
A pilóta még értesítette a repülőteret, hogy már nem fognak elérni a kifutóig.
Bakancslistás vágyairól vallott Molnár Anikó
A modell élő adásban leplezte le álmait.
Nyomozást indíthat a Lánchíd botrányos felújítása miatt a rendőrség
Nyomozás indulhat a Lánchíd túlárazott felújításával összefüggésben – tudta meg a Magyar Nemzet. A rendőrség jelenle...
Kiderült, hogyan került a Tankcsapdába Fejes Tamás
A dobos kamerák előtt érzékenyült el.
Döbbenetes állítások Korányi Dávidtól: Karácsonyékkal közösen lobbiztak Brüsszelben a magyar érdekek ellen
Az Action for Democracy Karácsony Gergelyékkel közösen lobbizott Brüsszelben azért, hogy Magyarország ne kapja meg a...
Két magyar is játszott a Borussia Dortmund ellen
Újabb megsemmisítő magyar győzelem az olimpiai selejtezőtornán
Székely Norbert: Olyan szurkolást kaptunk, amilyet én még sohasem éltem át
A magyar kosárcsoda hőse: Majdnem elsírtam magam, de inkább majd vasárnap - videó
Krausz Gábornak üzenhetett Tóth Gabi

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.