2025. november 03. hétfő, Achilles
16°C Budapest

Meghalt a tiramisu alkotója

Kilencvenhároméves korában meghalt Aldo Campeol, a tiramisu édesség "atyja".
Tenyek.hu
2021. október 31., vasárnap 16:38
Vágólapra másolva!

Az észak-olaszországi Trevisóban lévő Le Beccehrie étterem tulajdonosa az 1960-as években feleségével, Albával és Roberto Linguanottodas séffel alkotta meg a közkedvelt olasz édesség receptjét, amelynek alapja a mascarpone, a babapiskóta, a tojás és a cukor presszókávéval, marsalával és amorettóval ízesítve.

 

Először éttermükben kezdték el ezen a néven forgalmazni az édességet, amely azután gyorsan elterjedt világszerte.

Még ma is számos vendég keresi fel a Le Beccherie éttermet, hogy megkóstolja a valódi tiramisút.

Sőt 2017 óta Olaszországban tiramisu-világbajnokságot is rendeznek. A világ minden részéből érkeznek a megmérettetésre, hogy elnyerjék a legjobb tiramisu-készítő címét.

MTI

Címlapfotó:Twitter/Maria Cristina Caretta

+Ez is érdekelheti

+Címoldalról ajánljuk