
Német hegymászókat sodort el a lavina az olasz Alpokban
Az észak-olaszországi Trevisóban lévő Le Beccehrie étterem tulajdonosa az 1960-as években feleségével, Albával és Roberto Linguanottodas séffel alkotta meg a közkedvelt olasz édesség receptjét, amelynek alapja a mascarpone, a babapiskóta, a tojás és a cukor presszókávéval, marsalával és amorettóval ízesítve.
Először éttermükben kezdték el ezen a néven forgalmazni az édességet, amely azután gyorsan elterjedt világszerte.
Még ma is számos vendég keresi fel a Le Beccherie éttermet, hogy megkóstolja a valódi tiramisút.
Sőt 2017 óta Olaszországban tiramisu-világbajnokságot is rendeznek. A világ minden részéből érkeznek a megmérettetésre, hogy elnyerjék a legjobb tiramisu-készítő címét.
MTI
Címlapfotó:Twitter/Maria Cristina Caretta

Német hegymászókat sodort el a lavina az olasz Alpokban

Óriási botrány: Gyerekkülsejű szexbabákat árusított az ázsiai fast fashion óriás

Moszkva váratlanul megszólalt a budapesti Trump-Putyin találkozóról

Putyin lekapcsolta a villanyt az ukránoknál: példátlan károkat okozott az éjjeli légitámadás

Katasztrófa Pokrovszknál: Ukrajna eddigi legsúlyosabb veresége körvonalazódik, Vlagyimir Putyin váratlanul „tűzszünetet ajánlott”

Az észt polgároknak kell megfizetniük az Oroszországtól való „energiafüggetlenség árát”

Tíz ember sérült meg az angliai vonaton elkövetett késeléses támadásban

Tűz ütött ki egy mexikói diszkont áruházban, többen meghaltak

I. világháborús katonák üzenetét találták meg egy sodródó palackpostában

Az Észtek leváltak az orosz energiáról, 2026-tól jelentősen drágul az áramuk ára

Tinit erőszakoltak meg egy parkban, hajtóvadászatot indított a rendőrség

Óriástökkel zúzta porrá a kocsiját, videón a becsapódás