Wellness-központot épít a János-hegyen Trükkös Zotyó, a baloldali médiavezér - videó

Helyreigazítás:

A cikkben valótlanul állítottuk, hogy Varga Zoltán wellnessközpontot épít a János-hegyen, valótlanul állítottuk, hogy Varga Zoltán természetvédelmi területen sportcentrum építésébe kezdett, és valótlanul állítottuk azt is, hogy az ingatlan korábbi tulajdonosa, a PRO CAPITAL nevű cégben Varga Zoltán személyesen közreműködött.

Munkatársai fizetését csökkentette, aztán újabb luxusépítkezésekbe kezdett Varga Zoltán, a költségvetési csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsított baloldali médiamágnás, akit már munkatársai is Trükkös Zotyónak neveznek egymás között. A Centrál Médiában, a dollárbaloldal egyik fellegvárában is kézről kézre járnak a munkatársak között a tulajdonos legújabb luxusépítkezéséről készült fotók. Mert a hírhedt magyar pletykalapok tulajdonosa, az offshore adóelkerülés nemzetközi szakértője ezúttal megbontotta a János-hegy oldalát - írta a Metropol.

Újabb sok százmilliós építkezés zajlik Varga Zoltán úgy 2 milliárd forintra becsült zugligeti kastélyában. A Centrál Média másokkal szembeni zsugoriságáról nevezetes tulajdonosa több oldalról is biztosította az ehhez szükséges fedezetet.

Például 2020 márciusában a koronavírus-járványra hivatkozva sem magán kezdte a takarékoskodást, inkább beosztottjain: durván megnyirbálta munkaszerződésben biztosított fizetésüket. Miután megalázta a kollégáit, az év végén, mondhatni fapofával, kivett 1 milliárd 500 millió forint osztalékot a cégből. Csak mert megtehette.


Nem véletlenül ragadt rá a Trükkös Zotyó elnevezés

Zugligeti kastélya, amely a XIX. századi iparbárók stílusában épült úgy 2 milliárdért, adóelkerülő trükkök sorozatával jött össze. Az épület egyébként akkora, hogy sokáig egy szanatórium is működött benne.


Az ingatlan tulajdoni lapja tanúsítja, hogy miféle bűnügyi regényekbe illő ügyeskedések révén trükközik mindmáig Varga Zoltán.


Az ingatlan egyik tulajdonosa volt például – persze az ő személyes közreműködésével – az a PRO CAPITAL, amelyik a Brit Virgin-szigetek hírhedt offshore paradicsomában, Tortolán egy postafiók mögé lett elrejtve.


Aki járatos a cégjog dzsungelében, a pontos címre is rábukkanhat (GB Tortola, British Virgin Islands, RoadTown, P.O. Box 3175).

Így született a vörösbárók vagyona

Igazi kordokumentum a luxusvilla tulajdoni lapja, így született a vörösbárók vagyona. Kiderül belőle például, hogy az ingatlanra egyetemleges keretbiztosítéki jelzálogot jegyeztek be 1,2 milliárd (!) forint erejéig. Egy olyan cég nevében, amelyben irányítást biztosító befolyással rendelkezett a hírhedt Belize-ben (lásd Bróker Marcsi rejtekhelye…) bejegyzett ANGLO-EUROPEAN Finance Corporation (BZ Belize, Belize City, 60 Market Square P.O. 364), de jelentős befolyással bírt a cégre az oregoni Torne Corporation (Oregon 97230-6660, Portland, 465 NE 181 st. Ave), sőt a cég tagja volt a Seychelle-re bejegyzett BONTON Enterprises Ltd. (SC Victori, Mahé Seychelles, CrystalOffices) is.

Egyetlen cél vezérelte a Centrál Média urát, eltüntetni a pénzt Magyarországról, csak adózni ne kelljen.

Csákányt emeltek a János-hegyre

A Centrál Média néhány napja hűtlen kezeléssel és költségvetési csalással meggyanúsított főnöke nemrég kevésnek találta az offshore kastély mesés adottságait és a további terjeszkedés, újabb luxusépítkezések mellett döntött. Ezért a kertje végében elkezdte megbontani a János-hegyet.


Munkások tucatjai hatalmas lendülettel bontottak, hordták el a földet és a köveket.


Hogy mindezt kívülről ne láthassák, Varga elrendelte egy átláthatatlan paraván felállítását. És persze folyamatosan biztonsági őrökkel vette körül a területet.


A rombolás után egy kőből rakott hatalmas mellvédet is emeltek, – a Metropol által felkért szakértők szerint 15-20 tonna (!) kőből, – valószínűleg a nagy méretű földmunkák miatti hegyomlástól tartva.


Aztán – a szomszédok számára eleinte értelmezhetetlenül – óriási mennyiségű betont fuvaroztak a helyszínre, amit beleöntöttek a János-hegy oldalába és nagy méretű emeletes (!) „betonkeretek” építésébe kezdtek.


Sportcentrum épült a természetvédelmi területen

Az csak nemrégiben derült ki, hogy Varga Zoltán egy sportcentrum építésébe kezdett a természetvédelmi terület szívében, a János-hegyen. Ami ebből mára elkészült és jól látható az egy teniszpálya.


Az eddigi újabb beruházások költségeit, a János-hegy megbontásától, a mellvédépítésen, óriási mértékű betonozáson át a teniszpályáig a felkért szakértő 250-300 millióra becsülte. Ráadásul a Metropol úgy értesült, hogy Varga Zoltán egy egész wellnesközpontot építtet kastélya kertjébe. Fürdőmedencékkel, szaunákkal és fitnesztermekkel. Ennek végső értéke a főépület eddig becsült 2 milliárdos értékét is jelentősen meghaladhatja.

Összefoglaló videók az építkezésről:


Kihallgatták: költségvetési csalás, hűtlen kezelés

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt gyanúsítottként hallgatta ki a NAV Varga Zoltánt, a 24.hu-t is kiadó Central Médiacsoport tulajdonosát. Kiderült: hűtlen kezeléssel is gyanúsítják. A nyomozók azt feltételezik, hogy a médiamogul az egyik hozzá köthető, lényegében EU-s pénzből létrehozott cég áron aluli eladásával több mint félmilliárdos kárt okozhatott az uniós költségvetésnek. A történet szálai a Vargához köthető, néhány éve értékesített Nógrádi Vegyipari Zrt.-hez vezethetők vissza. Az ügyben Budai Gyula fordult tavaly első körben az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF), majd pár hónappal később a NAV-nál tett feljelentést.

Fotók: Metropol

2022. november 16. 08:32
Lepereghetett egy autós előtt élete filmje, egy pillanatra a madarak közé emelkedett - Videó
Brutális felvétel készült.
Félmeztelen holttestekre bukkantak a hatóságok, már azt is tudni, hogy kik lehetnek
A halál pontos okát hivatalosan azóta sem közölték.
Elszabadult a pokol egy menekültközpontban, az elmúlt évtizedek legsúlyosabb migránstragédiájaként tartják számon a történteket
Rengeteg halálos áldozata és 30 sérültje van az incidensnek.
Egy kézdivásárhelyi tinit odaadtak egy láda sörért az ördögnek, saját apja bűntudat nélkül a pokolba küldte
A napokban hoztak ítéletet az ügyben.
Vérre menő harc tört ki nyugdíjasok között a Lidlben, videón, ahogy egymást lökdösve izmoznak
Az akciós termékért taposták el egymást.
Mosolygott a tárgyalásán a győri anyagyilkos, még az újságíróknak is odaszólt
Mosolygott a letartóztatásán az a 32 éves férfi, aki kilökte az ablakon 26 éves barátnőjét a tizedik emeletről Győrb...
Nem a győzni akarás hajtja előre
Éjt nappallá téve próbálnak a Sztárban sztár versenyzői, vasárnap ugyanis ismét két produkcióval kell színpadra álln...
Tények teljes adás, 2023. március 31., péntek
EMBERÖLÉS - Mosolygott a letartóztatásán a férfi, aki a tizedik emeletről lökte ki a barátnőjét Győrben. A kétgyerek...
Minden titokra fény derül
Napról napra egyre nagyobb a feszültség Farkasligeten, Tamás nem nyugszik addig, amíg újabb bizonyítékot nem talál. ...
Kaszált a Panda
Egy pandajelmezbe bújt játékos vitte el a Zsákbamacska főnyereményét, a kilencmillió forint értékű autót. A bátor dö...
Meztelen sztárszínésznők és celebek, akik rengeteg pénzért vetkőztek - képek
Balázs Attila: A játékom a mai napig jó szinten van, de testileg egy kicsit leépültem
Tüntetésen követelték YouTube-csatornájuk helyreállítását a Pesti Srácok munkatársai
A reflux kezelése holisztikus megközelítést igényel
47 évesen meghalt a harmadik tag is az ismert zenekarból