Világhírű zeneművészektől kezdve nagy rendezőkön, színészeken és népszerű sztárokon át a TV2-s műsorvezetőkig mind a Fideszt támogatják

Egyértelmű kiállást mutat a polgári kormányzat mellett a kampányhajrában a hazai kultúra számos – köztük világhírű – képviselője is. Szavazásra buzdító üzeneteikben nemcsak a kultúra és a gazdaság terén az elmúlt években elért eredményeket emelik ki, de azt is, hogy az Orbán-kormány a garancia arra, hogy hazánk nem sodródik bele a háborúba - írta meg az Origo.

2022. április 03. 08:01

Reviczky Gábor Kossuth-díjas színész, a nemzet művésze szerint is „komoly a tétje a választásnak". Az Origónak úgy fogalmazott: "a Fidesz-kormány nemzetben gondolkodik, azon dolgozik, hogy a magyar gazdaság jól teljesítsen, és a családokat soha nem látott módon támogatja. A háborút pedig a lehető legjobban kezeli."


A választóknak azt üzente: "Gondolkodjon el mindenki azon, hogy mi a fontos az életben, és mi a jó a nemzetünknek."

A Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila szerint mióta az Orbán-kormány vezeti az országot, jobb magyarnak lenni. Szavaiban méltatta a jelenlegi kormányt kultúrában dolgozó emberként, mert mint mondta, soha ennyi pénzt nem költöttek azelőtt kultúrára, mint most. Méltatta nagycsaládos apaként és büszke nagyapaként, mert látja, hogy könnyebben tudnak a fiatalok elindulni. Méltatta mint keresztény ember, mert itthon nem lerombolják a templomokat, hanem újakat építenek, és mindenki szabadon gyakorolhatja a hitét. És méltatta magyarként, egy erős, büszke nemzet fiaként is, mert az országnak határozott véleménnyel bíró kormánya van.


Beszélt arról is, hogy a fővárosban, ahol liberális vezetés van, semmi terv nincs.

Vidnyánszky Attila szerint most a háború felülír mindent, és a kormány jól cselekedett, amiért mindent megtesz azért, hogy kimaradjon Magyarország a háborúból.

Marton Éva világhírű operacsillag, a huszadik század legnagyobb drámai szopránénekesnője szerint az idei választás tétje a kultúra szempontjából az, hogy amit elkezdett a kormány, azt folytathassa.


Miklósa Erika kijelentette: nem is kérdés, hogy vasárnap a béke mellett teszi le a voksát. „Szeretem a hazámat, nálam ez mindennapi valóság. Én ebbe az identitásba, kultúrába beleszülettem, ez az én morális és érzelmi iránytűm a választásnál.

"Irányt mutat az is, hogy a gyerekeink jövőjéről is döntünk. elképesztő felelősség ez”.

Molnár Levente világhírű operaénekes úgy fogalmazott a vasárnapi választással kapcsolatban, hogy „most a létezésünk a tét". Szerinte is Támogatni kell ezt a kormányt, amely békepárti, jól szervezett, és Orbán Viktor miniszterelnökre az egész világon odafigyelnek.

„A kormányfő mindig tudja, hogy mi a következő lépés – sőt, több lépéssel előrébb jár. Egységesnek kell lennünk. Nem kérdés, hogy a legkomolyabb államférfi, Orbán Viktor maradjon az ország élén" – mondta Molnár Levente.


Arról is beszélt: „Magyarország épült, szépült, fejlődött az utóbbi 12 évben", a világot járva pedig azt látta, hogy máshol nincs ilyen építkezés, nincs ilyen családtámogatási rendszer, és nincs a gyerekvédelemről sem szó.

Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója úgy látja: "Soha nem volt még akkora tétje a választásoknak, mint most vasárnap lesz." 

A Kossuth-díjas koreográfus az Origónak beszélt arról is, hogy az együttes fellépése a Békemeneten megható, felemelő élmény volt.


Szakcsi Lakatos Béla jazz-zongorista, zongoraművész, zeneszerző, Kossuth-díjas művész kijelentette: „Ha ez a kormány marad, a gázellátás és az energiaellátás is biztosított lesz, és folytatódnak a fejlesztések is". Beszélt arról is, hogy a kormány a kultúrát is támogatja, még azokat is, akik kritizálják. "Amit 12 év alatt a romokból felépített az Orbán-kormány, az fantasztikus, és a családtámogatási rendszer is kiemelkedő. Az ellenzék csak annyit mond, hogy minden rossz – ez pedig nem előremutató"– mondta.


Tátrai Tibor, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gitáros-zeneművész szerint Magyarország az elmúlt évtizedben a közbiztonság és kiszámíthatóság tekintetében nagyot javult. Rövid videóban kér mindenkit, hogy menjen el vasárnap, és szavazzon a szíve szerint: 


Kovács Ákos énekes, dalszerző soha nem hagyott ki egyetlen választást sem, mert tudja, hogy nagy a tét. A Mandinernek a Kossuth-díjas művész úgy fogalmazott: "Nem kérünk a diktátumokból, az uniformizálásból, a természet törvényeinek kiforgatásából, a minket megfigyelő technológiai cégek uralmából, a folyamatos hazug vádaskodásból és az állandó zsarolásból."

A saját hazánkban mi döntünk – nyilatkozta –, „hát döntsünk jól, mi, mindannyian, idegen erők által fegyverként egymásra fogott magyarok."

fotó: facebook.com/AkosOfficial

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész szerint fontos, „hogy tudatosan éljünk alkotmányos jogainkkal április 3-án, és beleszóljunk országunk jövőjébe." A zenész szerint „ezeréves országunkban büszkeség magyarnak lenni, ezért kötelességünk megőrizni magyarságunkat, a kultúránkat, hogy azt tovább gazdagítva és fejlesztve adhassuk át az utókornak". Kiemelte azt is - "Az elsődleges szempont, hogy legyen béke, szabadság és egyetértés. „Ez az alapja a demokráciának, az igazi társadalomnak."

Varga Miklós énekes-színész is vállalja, hogy sok más hírességhez hasonlóan ő is a biztonságra és a békére szavaz vasárnap. István, a király egykori megformálója szerint a békevágy egyidős az emberiséggel, mindenkiben ott lakozik, ő ezért is mély megdöbbenéssel és aggodalommal figyeli a körülöttünk zajló eseményeket. Markáns véleményt fogalmazott meg: Szerinte, aki háborúpárti, az egy két lábon járó idióta.

"Hát mégis ki az, aki géppuskaropogásban, bombák árnyékában szeretne élni? Én biztosan nem" – mondta Varga Miklós, aki nem tagadja, nagyon tart attól, hogy esetleg hazánk is belekeveredik a háborús konfliktusba, ha esetleg egy háborúpárti kormány kezébe kerül az irányítás.

Természetesen Pataky Attila énekes, az Edda frontembere is elmegy vasárnap szavazni. Azt mondta: a jövő generáció békéjéért és biztonságáért kötelessége a kormánypártra tenni a voksát.

"Mi nem tudunk eldönteni semmit, csak annyit, hogy békében akarunk élni. Minden jóérzésű ember ezt szeretné. Elképesztően fontos, hogy ott legyenek az emberek vasárnap. Mindenki a gyermekei és unokái sorsáról dönt majd. Magam miatt is szavazok, de én már leéltem az életem nagyobb részét. A gyerekeim és az unokáim még hadd éljenek itt ezen a földön" – nyilatkozta az Edda frontembere.

Fásy Ádám producer nagyon reménykedik abban, hogy hamarosan csak múlt időben beszélhetünk a szomszéd országban dúló háborúról. Szerinte "óriási szerencse, hogy ebben a szörnyű helyzetben olyan miniszterelnökünk van, aki nem akarja a magyar népet belesodorni a háborúba, és a békét erősíti. Soha nincs megfelelő időzítés egy háború kitörésére."

Fásy Ádám elmondta: mindenki maga dönti el, hogy hova szavaz, „de az biztos, én Orbán Viktor és az általa vezetett kormány mellett vagyok a jövőben is. Az ország stabilitását ez a kormány képes fenntartani, a kormányváltás óriási káoszt okozna".

Tóth Gabi énekesnő szerint is jól kezeli a kormány a kialakult háborús helyzetet. „A béke érdekében fontos lenne, hogy folytatni tudják ezt a munkát" – mondta, hozzátéve: "Mikor bízzak a rendszerben, ha nem most, amikor a legfontosabb a biztonság mindenki családja érdekében?"

Kis Grófo is a Fidesz melletti kiállásra buzdított. Az énekes meglátogatta a miniszterelnököt a Karmelita kolostorban, a találkozóról Orbán Viktor posztolt is videót közösségi oldalán. "Csak a Fidesz, ezt komolyan mondom"– jelentette ki.


A TV2 hírosztálya is Orbán Viktorra szavaz április 3-án

Marsi Anikó, Gönczi Gábor, Andor Éva, Istenes László, Váczi Gergely, Szentpéteri Eszter, Vitányi Judit, Szebeni István műsorvezetők és Szalai Vivien hírigazgató videóban mondja el, hogy miért szavaznak Orbán Viktorra és a Fideszre április 3-án.

 

A címlapfotó illusztráció: a Fidesz hivatalos Facebook-oldala

LED fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer: jelentős technikai fejlesztések a TV2-nél
A TV2 Csoport, hazánk vezető televíziós társasága megalakulása óta törekszik arra, hogy a legmodernebb technológiai ...
Földbe csapódott egy ejtőernyős Székesfehérváron
A férfi ernyője nem nyílt ki.
Nyomoznak a halála miatt
Még mindig kérdés, hogy ki a felelős Berki Krisztián haláláért. A médiaszemélyiség drogot fogyasztott halála előtt. ...
Több százan kísérték utolsó útjára
Berki Krisztián barátai megtörten álltak a ravatal előtt. Mindegyikük egy-egy szál hófehér virággal rótta le tisztel...
Egy komposztáló gödörben volt az eltűnt üzletember Szigetszentmártonon - Fotók
Újabb információk kerültek a nyomozók birtokába, ennek köszönhető, hogy megtalálták.
Gyermekeik életéért harcolnak
Egytől egyik nagybetűs hősök, akiknek az élete akkor vett teljes fordulatot, amikor kiderült, hogy kisbabájuk nem eg...
Tények teljes adás 2022. május 28., szombat
GYEREKGYILKOS - Korábban is bánthatta lányait az aszódi gyerekgyilkos - a 14 éves lány gyámügyi védelem alatt állt, ...
Kísérleti gyógyszerrel utazik az időben
Ki ne játszott volna már el a gondolattal, hogy visszapörgetné az időt, és valamit nagyon másképp csinálna az életéb...
Túlhajtotta magát
Két végén égeti a gyertyát, pedig megmondták már neki, hogy jobban figyeljen magára. Oszvald Marika komoly egészségü...
20 milliárdot sem sajnált az esküvőre
Ma már vannak, akik 10-20 millió forintot sem sajnálnak az esküvőjükre, de hamarosan láthatják, hogy van olyan is, a...