Varázsvilággá változott a Hungexpo, szenzációs volt a Budapest Comic Con

A Budapesti Comic Cont immár harmadik alkalommal rendezték meg, és idén a Hungexpo adott otthont ennek a nagyszabású rendezvénynek. Május 18-án éa 19-én a képregények, filmek és sorozatok rajongói ismét egy különleges világba csöppenhettek, ahol számos izgalmas program várta őket. Az idei esemény különlegességei közé tartozott a Board Game Expo és a KoreaON kulturális fesztivál, amelyek új színt vittek a rendezvény gazdag programkínálatába.

Filmsztárok a Comic Conon

A rendezvény egyik legnagyobb vonzereje idén is a világhírű filmsztárokkal való találkozás volt. A résztvevőknek lehetőségük nyílt, hogy személyesen is találkozzanak olyan ikonikus színészekkel, mint:

· Erick Avari: Az indiai származású amerikai színész olyan filmekben szerepelt, mint A múmia, Csillagkapu, és Daredevil. Emellett számos sorozatban is láthattuk, többek között a Hősökben és A mentalistában.

· Jerome Flynn: A brit színész legismertebb szerepe Bronn a Trónok harca sorozatban, de feltűnt a Black Mirrorban és a Ripper Streetben is.

· Eric Roberts: Oscar-díjra jelölt színész, aki olyan filmekben játszott, mint a Szökevényvonat, A sötét lovag és A feláldozhatók. Olyan nagyszerű sorozatokban játszott, mint a Hősök és a Ki vagy, Doki?

· Deep Roy: Az apró termetű színész Tim Burton filmjeiben vált ismertté, többek között az Alice Csodaországban és a Charlie és a csokigyár című alkotásokban. Emellett szerepelt a Star Warsban és a Star Trekben is.

· Clive Standen: A brit színész a Vikingek sorozat Rollo-jaként vált ismertté, de szerepelt az Elrabolva és Ki vagy, Doki sorozatokban is.

· Afshan Azad: A Harry Potter filmekben Padma Patil szerepében láthattuk őt, és azóta számos eseményen vesz részt világszerte, ahol rajongókkal találkozik és mesél a forgatás kulisszatitkairól.


A színészek dedikálhattak egy vendég által választott tárgyat, és lehetőség volt közös képek készítésére is, amelyek emlékezetes élményeket jelentettek a rajongóknak.

Nemzetközi és Magyar Képregényalkotók

A képregények szerelmesei számára igazi paradicsom volt a Comics Artist Alley, ahol nemzetközileg elismert alkotókkal és tehetséges magyar művészekkel találkozhattak. Jelen voltak többek között:

Hyun Jin Kim - A koreai művész lenyűgöző stílusával hódította meg a rajongókat.

John Higgins - Az angol képregényalkotó, aki a "Watchmen" színezőjeként vált híressé.

Manuel García - A Marvel és a DC Comics ismert rajzolója, akinek munkái között találhatók a "Pókember" és a "Batman" című sorozatok is.

Patricia Martín és Raúl Allén - A spanyol alkotópáros, akik a "Harbinger Wars" képregényeiről ismertek.

Felvidéki Miklós és László Márk - Magyar tehetségek, akik saját alkotásaikat mutatták be.

Board Game Expo

Idén először rendezték meg a Board Game Expot, ami a társasjátékok szerelmeseinek kedvezett. A rendezvényen bemutatták a legújabb játékokat, valamint klasszikusokat is kipróbálhattak a látogatók.

Az esemény különlegessége, hogy a Budapest Comic Con belépőjeggyel rendelkezők ingyenesen vehettek részt rajta​.


KoreaON: Koreai Kulturális Fesztivál

A KoreaON a Koreai Kulturális Központ és a Hanyou Alapítvány jóvoltából idén ünnepelte ötödik évfordulóját a Comic Con vendégrendezvényeként. Két napon át mutatták be a koreai kultúra sokszínűségét, beleértve a tradicionális táncokat, zenéket és gasztronómiai különlegességeket. A látogatók kipróbálhatták a hanbok viseletet, részt vehettek kalligráfia órákon, és megkóstolhatták a koreai ételeket​.

Cosplay Csodák és Versenyek

A cosplay mindig is a Comic Con egyik legnagyobb attrakciója volt, és idén sem volt ez másképp. A látogatók lenyűgöző jelmezekben érkeztek, hogy megmérettessék magukat a versenyeken. Különleges vendégek között szerepelt az AJ Designs GmbH, Don Esteban, Taryn és Pretzl, akik elképesztő művészeti és technikai megoldásokkal kápráztatták el a látogatókat.

Programokból egy cseppet sem volt hiány

A Hungexpo területén több mint 100 különböző tematikus program várta az érdeklődőket.

A Star Wars rajongók saját zónájukban találkozhattak kedvenc karaktereikkel, az Artist Valley pedig csecsebecsékkel és egyedi képregényekkel csábította a látogatókat. A Lego és Nintendo standok interaktív játékokkal és bemutatókkal szórakoztatták a közönséget.

Továbbá a Magyar Honvédség is jelen volt, bemutatva felszereléseiket és toborzási lehetőségeiket​.

Mastercard Programok

A Mastercard különleges programokkal készült, amelyek között helyet kapott a Mindflex Duel, az agyhullámok mérésére alapuló játék, a Sketch Robot, amely MI segítségével készített gyors vonalrajzokat, valamint az ICAROS VR szimulátor, amely a szabad repülés érzését nyújtotta a virtuális valóságban. A Selfie Top Spinner segítségével pedig egyedülálló lassított videókat készíthettek a látogatók​.


Fantasy Zone

A Fantasy Zone-ban a látogatók kedvenc történeteik szereplőivel találkozhattak és hiteles relikviákat csodálhattak meg. A Vikingek, a Két Kard Iskolája, a II. VH Amerikai RKE, az Égi Szentély Sci-fi klub és a Stargate Command Hungarian Site is képviseltette magát, lenyűgöző bemutatókkal és interaktív programokkal​.

Játékok és E-sport Programok

A játékok és az e-sport rajongóinak is bőven akadt programlehetőség. A Mastercard Nagyszínpadon színpadi beszélgetések zajlottak külföldi színészekkel, valamint a Gamer Symphony koncert is nagy sikert aratott. A különböző Kvíz Showk pedig folyamatosan fenntartották a figyelmet.

Magyar Filmszínpad

A Magyar Filmszínpad is számos izgalmas programot kínált. A "Célkeresztben a S.E.R.E.G" panelbeszélgetés, valamint a "Mitől lesz jó a szinkron?" előadás mellett több érdekes témát is feldolgoztak a résztvevők számára​.

A Budapesti Comic Con ismét megmutatta, hogy mennyire nagy szükség van hazánkban az ilyen rendezvényre, amely a képregények, filmek és sorozatok szerelmeseinek nyújtott felejthetetlen élményeket. A különböző programok és a hírességekkel való találkozások mellett a látogatók egyedülálló vásártereket és interaktív bemutatókat is élvezhettek. A rendezvény minden korosztály számára kínált valami különlegeset, és bizonyította, hogy a Comic Con egyedülálló élmény a popkultúra rajongói számára​.

Kép és szöveg: Eichammer Krisztián

2024. május 21. 09:27
Elvittek egy autót a Róna utcából, búcsút inthet a kocsinak a TV2
Nem jutottak szóhoz.
Lezuhant egy 20 milliós ország alelnökének gépe, senki sem élte túl
Az államfő közölte a szörnyű hírt.
Még mindig fájdalmai vannak Besenczi Árpádnak, őszintén vallott a vele történtekről
Hónapokig a hétköznapi dolgok is problémát okoztak számára.
Űrporból építőanyag és növénytermesztés: Sci-fibe illő magyar kísérleteket végez majd az űrben Kapu Tibor
A magyar kutatóűrhajós elmondta, a Hunor program célja az volt, hogy magyar űrhajós magyar kísérleteket végezzen el ...
Rakétatámadás ért kereskedelmi hajókat az Ádeni-öbölnél
Rakétatámadás ért két kereskedelmi hajót az Ádeni-öbölnél brit tengerbiztonsági ügynökségek vasárnapi közlése szerin...
Ritka, veszélyeztetett állatok születtek a Nyíregyházi Állatparkban
A legnagyobb makifajnak számító fekete-fehér vari (Varecia variegata) egyedeinek születtek kölykeik.
Menczer Tamás: Orbán Viktor világossá tette a NATO főtitkárának, nem akarunk részt venni mások háborújában!
Mi ebből ki akarunk maradni, a magyar emberek világos döntést hoztak vasárnap, ez nem a mi háborúnk, mi békét akarun...
Tények délben teljes adás, 2024. június 12., szerda
TRAGÉDIA - Vízbe fulladt egy kétéves kislány Polgáron. Nevelőanyja a teraszon fürdette, bement a házba törölközőért,...
Tények reggel teljes adás, 2024. június 12., szerda
TRAGÉDIA - Vízbe fulladt egy kétéves kislány Polgáron. Nevelőanyja a teraszon fürdette, bement a házba törölközőért,...
Akár 10 fok is lehet a hőmérséklet-különbség
időjárás-jelentés, 2024. június 12., szerda, dél

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.