Vallomás bizonyítja, hogy egy az önkormányzattal szerződésben álló cég Trippon házának felújításával fizethetett a sok száz milliós megbízásért

Több ízben beszámolt a PestiSrácok.hu, hogy milyen sötét, és bűncselekmény-gyanús ügyleteket hozott Trippon Norbert 5 éves városvezetése Újpestnek. Miközben az újpestieknek csak omladozó kórházépület, és erdőszéli szellemház jutott, addig Trippon Norbert egy több mint 200 milliós házzal is gazdagodott az elmúlt években. Az Újpest legjobb részén fekvő lakóház felújítására 80-100 millió forintot költött a Trippon-család, amely kapcsán sötét, korrupció-gyanús ügyletekről lehetett Újpesten hallani, néhány nappal ezelőtt pedig házkutatást tartott a NAV a DK polgármester-jelöltjénél. A PestiSrácok.hu-hoz eljuttatott dokumentumok tanúsága szerint, szó sincs alaptalan pletykákról. Ha az eljutott vallomás igaza bebizonyosodik, egy Trippon Norbert által működtetett korrupciós hálózat képe rajzolódik ki, amelynek fenntartója, a DK polgármester-jelöltje nem sajnálta még a saját feleségét is belekeverni a korrupt ügyeibe. Szomorú, hogy Újpest az elmúlt időszakban csak ilyen ügyekkel, és nem a fejlesztéseivel került be a médiába – írta a portál.

A PestiSrácok.hu-hoz eljutott gyanúsítotti kihallgatási jegyzőkönyv egy, az ügyben gyanúsított, M. Péter cégvezető vallomását idézi:

2020 közepe tájékán megkeresett S. András (SZIN-KER ügyvezetője– a szerk.), hogy ők nyertek pár „DK-s” vezetésű kerületben építési munkákat, és különböző pénzkifizetéseket kellene cserébe teljesíteniük politikusoknak s megkérdezték, hogy tudnék-e abban segíteni, hogy egy újpesti politikus lakásának felújítását legalizáljuk az általam kiállított fiktív számlákkal.

Bár Trippon Norbert igyekezett magát áldozatnak beállítani az ügyben a múlt keddi Facebook-posztjában, de a PestiSrácok.hu szerint ennek totálisan ellentmond a fiktív számlákat kiállító cégvezető vallomása:

Később kiderült, hogy a kérdéses lakás (amelyet papíron fel kellett újítaniuk– a szerk) L. Anita tulajdona, aki Trippon Norbert felesége, aki jelenleg Újpest alpolgármestere.

A büntetőeljárás alatt álló cégvezető elmeséli a PS-hez eljuttatott jegyzőkönyvben, hogy négy fiktív számlát kellett kiállítania Trippon Norbert újpesti gazdasági alpolgármester részére, a házfelújítása ellenértékeként, összesen 18 millió forint értékben. Erről az összegről úgy született számla, hogy a felújítást elvileg végző cég egy kapavágást sem végzett.

A SZIN-KER a felújítással osztott vissza Tripponnak, a számlát a másik cég állította ki

A cél a fiktív számlákkal csak az volt, hogy lepapírozzák Trippon házfelújítását. A valódi munkát végző SZIN-KER Kft. így fizette ki azt a több százmilliós megbízást, amit Újpestről, az újpesti intézmények által kapott.

A cégvezető elmeséli a vallomásban, hogy az ellenértékeket, amint megkapta Trippon Norbert számlájáról, azonnal le kellett készpénzben vennie, és vissza kellett a SZIN-KER-en keresztül juttatnia a politikusnak:

A számlákat mindig S-ék utasításai szerint állítottam ki, s mindig S. Andrásnak adtam azokat személyesen, a számlák átadását követően mindig jött azok ellenértéke pár napon belül, az összegeket én azonnal levettem emlékeim szerint ATM-ből, és bankfiókból, majd átadtam S. Andrásnak vagy a SZIN-KER Takarék utcai kereskedésében.

Trippon Norbert magyarázkodó Facebook-posztjában arról írt, hogy ő úgy tudja, hogy a kivitelező „évekkel későbbi NAV eljárása miatt történt a házkutatás”, és neki semmi köze nincs ezeknek a cégeknek az „áfa ügyeihez”. Azonban a vallomásból kiderül, hogy egy súlyos korrupciós hálózatról és adócsalásról lehetett szó:

Kijelentem, hogy L. Anita (Trippon Norbert felesége– a szerk.) fenti lakásában a cégünk soha semmilyen munkát nem végzett. Közlöm, hogy az általan Bajza utca Wesselényi utca sarkán lévő családi ház felújítási munkálatairól kiállított számlák teljesen valótlan tartalmúak.

Sok százmilliós megbízást kapott Újpesten a SZIN-KER

Ellenőrizve a vallomás igazságtartalmát, a portál megnézte, hogy valóban kapott-e Újpestről nagyobb megbízásokat az SZIN-KER Kft. Azt látjuk, hogy 2020-ban például épületfelújítási munkákra nyert el egy 290 millió forint összegű közbeszerzést az Újpesti Városgondnokság nevű önkormányzati cégtől.

Később az Újpesti Rendelőintézet is megbízta a céget, a Bőrgyógyászat, nőgyógyászat, gyermekgyógytorna, gyermek szakrendelő építési feújítási munkálataival. A keretösszeg itt 37.891.362 Ft volt.

Állítani nem állít a PestiSrácok.hu semmit, de az tény, hogy a korrupciógyanúba került SZIN-KER bőven kapott megbízást Újpesttől.

Szomorú, hogy ilyen ügyektől hangos a média Újpest kapcsán. Miközben Trippon Norbert versenyt fut az idővel, és igyekszik bizonygatni, hogy sok minden fejlődött a vezetésük alatt Újpesten, elítélték Varju László országgyűlési képviselőt és most házkutatást tartanak Tripponéknál, ahogy a fenti vallomásrészletekből kiderült, egy súlyos korrupciógyanús ügyben – tette hozzá a portál.

Fotó: Trippon Norbert Facebook-oldala

2024. május 28. 20:04
Vérző fejű gyereket hagytak egy horti utcán, senki sem segített rajta
A kislány csúnya sérülést szenvedett.
Lábának köszönheti a látását egy nő, forradalmi áttörést értek el a Semmelweis Egyetemen
A középkorú nő egy tumor miatti idegkárosodás után küzdött rendszeresen kiújuló, nem gyógyuló szaruhártyafekéllyel.
Rémálom jön az M7-esen, a nyaralók bosszankodhatnak
Rossz hír érkezett a nyaralni készülők számára.
Erdőtűz tombol Athén határában
Két települést kiürítettek szerdán a hatóságok.
Sírva vallott édesanyjával való kapcsolatáról Tóth Gabi, elárulta, miért fajult idáig a dolog
 Az énekesnő könnyek között, kendőzetlenül vallott az elmúlt 1 évről.
Kérlek, még ne költözz el!
Most mit kezdjek az életemmel? Jön a kérdés a szülőknél, amikor kirepülnek a gyerekek. Tanácstalanság, űr, depresszi...
Egy szavadat se értem!
Cringe, lol vagy stiló, gengelés vagy crush? Önök ismerik ezeket a szavakat vagy kifejezéseket? Ha nem is ismerik, b...
Szerettem, de nem ment!
Hónapok óta megy az adok-kapok T.Danny és korábbi szerelme, Kecskés Enikő között. Üzengetések, célozgatások az inter...
Sikerült, kisbabánk lesz!
Több évnyi próbálkozás, kezelés, gyógyszer, újabb meg újabb diagnózisok... A rengeteg csalódás ellenére végig hitt a...
Nem ezt beszéltük meg!
Értetlenül állnak a rajongók Szandi előtt, kiakadtak. Azzal vádolják az énekesnőt, hogy ugyan megjelent a koncertjén...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.