Titkos németországi találkozón egyezett meg Márki-Zay és Korányi az amerikai pénzekről?

A dollárbaloldal „pénztárnoka”, Korányi Dávid nemcsak Alex Sorossal, hanem Márki-Zay Péterrel is találkozhatott Németországban. Aligha írható ugyanis a véletlen számlájára az a gyanús egybeesés, hogy Korányi 2022. február 20-án bizonyíthatóan Münchenben tartózkodott, majd másnap Márki-Zay is bejelentette, hogy – Berlin mellett – Münchenbe utazik. Korányi és Márki-Zay müncheni túrája után pedig azonnal, február 24-én meg is érkezett az első amerikai utalás az ellenzékhez - írta meg a Magyar Nemzet.

Az Amerikából fizetett baloldal plakátarcáról, Korányi Dávidról kiderült, hogy több mint egy éve nem járt Magyarországon. A nagy lebuktató hadműveletet pedig nem más vezényelte le, mint Korányi szupermodell felesége, aki elárulta, hogy 2021 szeptembere óta nem utaztak haza. Az információ első látásra azért tűnhet homlokráncolóan érdekesnek, merthogy Karácsony Gergely 2022. november 30-ig főtanácsadóként foglalkoztatta Korányit. Azaz ezt a feladatkörét távmunkában látta el. Csakhogy időközben létrehozta azt az Action for Democracy nevű szervezetet, amelyik az Amerikából utalt hárommilliárd forintnyi dollárt csatornázta be Márki-Zay Péter – Orbán Viktort gyalázó, migránsszámlálós – „kultúraváltó” kampányába.

Adódik tehát a kérdés, hogy ha Márki-Zay előválasztási győzelmét követően Korányi nem járt Magyarországon, akkor mégis hol és mikor egyezhetett meg egymással a guruló dollárok botrányának két kulcsfigurája?

A válasznak pofonegyszerűnek kellene lennie, Márki-Zay ugyanis folyamatosan azt hangoztatja, hogy minden idők legátláthatóbb kampányát folytatta. Ezért végighallgattuk az Átlátszó Podcast 2022. december 2-i műsorát, amelyben Hont András többször is rákérdezett kettejük találkozójának időpontjára. Ezeket a részleteket szó szerint idézzük:

Hont András: 2019 tavasza. Mikor találkoztak utána Korányi Dáviddal?
Márki-Zay Péter: Hát, most, hogy jobban belegondolok, szerintem idén [2022-es a felvétel – a szerk.]. Tehát a következő találkozó, én úgy emlékszem, hogy közben én nem találkoztam vele, de most őszintén szólva…
H. A.: Tehát amikor már miniszterelnök-jelölt volt?
M-Z. P.: De már miniszterelnök-jelöltként találkoztam, és ő, szerintem ő vetette föl, emlékeim szerint legalábbis nyilván logikusan ő vetette föl azt, hogy tudna támogatásokat hozni az Egyesült Államokból.

Majd az első kísérletét követően Hont még egyszer tisztázni akarja az átláthatóság szobrának modellt álló Márki-Zay Péterrel, hogy akkor pontosan mégis mikor találkozott Korányival:
H. A.: Na de, ez ebben az évben az év elején történik még ez a találkozó Korányi Dáviddal meg a beszélgetés…
M-Z. P.: Biztos, hogy a választás előtt történik…
H. A.: Az a választás előtt, én ezt értem, de hogy körülbelül…
M-Z. P.: Azért nem tudom, fogalmam sincs.

Fontos rögzíteni, hogy az Átlátszó újságírója végig a személyes találkozóra kérdez rá. Márki-Zay Péter pedig egyszer sem cáfolja vagy igazítja ki, hogy az előválasztási győzelmét követően személyesen nem is érintkezett Korányival, hanem mondjuk csak telefonon egyeztettek volna. Csupán annyit állít, hogy fogalma sincsen, a 2021. október 17-i előválasztási győzelmét követően – de még 2022. április 3-át megelőzően – mikor találkoztak egymással. Ez viszont azért különös, mert ha hihetünk Korányi szupermodell feleségének, hogy 2021 szeptemberét követően nem jártak Magyarországon, akkor a személyes megbeszélésnek külföldön kellett létrejönnie.

A Magyar Nemzet megszerezte Korányi Dávid külföldi utazásainak listáját, amelyből kiderül, hogy 2022. február 18. és 20. között jelen volt a Münchenben megrendezett Security Conference elnevezésű biztonságpolitikai fórumon.

Márki-Zay Péter pedig 2022. február 21-én posztolta, hogy Németországba látogat, a megemlített két városból az egyik pedig éppen München, ahol egy nappal korábban bizonyíthatóan Korányi is tartózkodott. Ráadásul a páros müncheni túrája után szinte azonnal, február 24-én meg is érkezett az első amerikai utalás az ellenzékhez.

Konkrét bizonyíték hiányában azt persze a Drót.info sem állítja, hogy Márki-Zay Péter a németországi útját arra használta volna fel, hogy nem nyilvános keretek között Korányi Dáviddal egyeztessen. Az időpontok gyanús közelsége önmagában ugyanis ezt még nem bizonyítja. Ugyanakkor az már korábban nyilvánvalóvá vált, hogy Márki-Zay a londoni útját arra használta fel, hogy a hivatalos program mellett titokban találkozzon Bajnai Gordonnal. Aki szintén kulcsszereplője a guruló dollárok botrányának, hiszen a Bajnaihoz köthető DatAdat-cégcsoporthoz – Márki-Zay mozgalmán keresztül – 1,4 milliárd forintnyi „mikroadomány” került. Az tehát már igenis bizonyítható, hogy Márki-Zay legalább egy külföldi útját titkos egyeztetésre használta.

Jelen pillanatban a helyzet úgy áll, hogy egy Poirot-novella harmadik oldalánál tartva tisztábban látjuk a gyilkos kilétét, mint Márki-Zay „legátláthatóbb” kampányának egyik legfontosabb részletét. Mégpedig hogy mikor és hol is találkozott a dollárbaloldal „pénztárnokával”, Korányi Dáviddal?

Címlapfotó: MTI/Illyés Tibor

2023. február 02. 09:04
Hátborzongató videón a gyilkosság, élő adásban ölte meg férjét a bosszúszomjas feleség
A felvétel még most is elérhető a közösségi oldalakon.
Cigit, mobilt, energiaitalt adott tizenéves fiúknak szexért két egri férfi, felvették az együttléteket
Gyermekprostitúció kihasználása és szexuális visszaélés elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást két egri férfi...
Lesújtó értéket kaptak, kórházba került Tóth Gabi kislánya
Az énekesnő érezte, hogy valami nincs rendben.
Vérfürdőt rendezett a volt férj, a gyerekeit is kivégezte, öt embert ölt meg
A férfi a szörnyűségek után öngyilkos lett.
Megkínoztak egy kutyát Szákszenden, szürreális halálról árulkodik a boncolás
Az idegenkezűséget mégis kizárták.
Rémálom a szülés utáni depresszió
Nagyon sok édesanya átéli a szülés utáni depressziót. Ennek ellenére ez a lelki probléma még mindig tabunak számít, ...
A család csodálatos ereje
Hétfő este ismét a magyar válogatottért szurkolhatnak a futball rajongók, a csapat ugyanis Bulgária ellen lép pályár...
Tények teljes adás, 2023. március 27., hétfő
SZÁGULDÁS - Egy kétgyerekes édesanya a vasárnapi nyírcsaholyi baleset áldozata. Szemből tarolta le egy felelőtlen so...
Bőröndbe rejtett kutyatetemet mosott partra a Duna
Az állatra kirándulók találtak rá.
Megválik örökségétől Vajna Tímea
Megválik az örökségétől Vajna Tímea. A pletykák szerint Andy Vajna özvegye fel akarja számolni az összes magyarorszá...
Egyre növekvő hasával is keményen edz Hosszú Katinka - fotó
Így lövetett gólt Ádám Martinnal Szoboszlai, nézze meg! - videó
Nevetséges török bíró: ezt a 11-est miért nem adta meg a magyaroknak?
Nézze meg Szoboszlai Dominik csodagólját! - videó
A Fradi nem tudta lezárni az Erste Liga-döntőt