Szentkirályi Alexandra: Fel kell számolni a közlekedési káoszt Budapesten

A kormánypártok főpolgármester-jelöltje a Bayer-showban elmondta, a két hét múlva tartandó választásokon a globalista és szuverenista erők összecsapásának lehetünk szemtanúi mind az önkormányzati, mind pedig az európai parlamenti választáson - írta a Magyar Nemzet

– A választások tétje, hogy urai leszünk-e a saját életünknek, vagy megmondja valaki külföldről, hogy mit kell a világról gondolni, és hogyan kell dönteni háború és béke, a migrációban vagy például a gender kérdésében – mondta el a Bayer-showban Szentkirályi Alexandra, majd hozzátette, érdemes arra is kiemelt figyelmet fordítani, hogy Budapesten jelenleg egy olyan főpolgármester ül a Városházán, akinek kampányfinanszírozási botrányaira derül fény egyik napról a másikra. 

Ez a botrány mindenki számára nyilvánvalóvá vált a 2022-es választás kapcsán, azonban most egy ehhez hasonló ügy sejlik fel a 2019-es önkormányzati választásokkal kapcsolatban Karácsony Gergely személye körül. Egy ilyen puskaporos levegőjű időszakban egy olyan ember, akinek külföldről nemcsak a pénzt, hanem az utasítást is adják, számtalan veszélyt rejteget magában

– emelte ki Szentkirályi Alexandra, majd Bayer Zsolt kérdésére válaszolva kiemelte, a kampányolás során rengeteg tapasztalattal gazdagodott, köszönhetően a számtalan, városszerte szervezett utcafórumnak. 

Az embereknek nagyon elegük van abból, hogy Karácsony Gergely becipelte a hátán az egész Gyurcsány-féle bandát a Városházára. Elegük van abból, hogy nem történik érdemben semmi a közlekedés a köztisztaság és a hajléktalankérdés ügyében. A benyomásaim szerint az emberek látják és tudják, hogy Karácsony Gergely egy trójai faló, és a gyomrában igazából Gyurcsány emberei lapulnak

– jelentette ki a kormánypártok főpolgármester-jelöltje, aki vérlázítónak tartja, hogy míg Budapesten számos súlyos kérdés megoldatlan maradt, addig Karácsony Gergely országos kampánykörúton van Gyurcsány Ferenccel. 

Fotó: MTI/Purger Tamás

Nem mintha Karácsony Gergely arról lenne híres, hogy olyan baromi sokat dolgozik, de hogy a kampányban Dobrev Klára a hóna alá kapta őt, és elvitte kirándulni, az szerintem egészen röhejes. Karácsony Gergelynek pedig erre mindössze az a válasza, hogy annyira rendben vannak a dolgok Budapesten, hogy már erre is ráér. Szerintem nem ugyanazt a mozit nézi Karácsony Gergely, mint a budapestiek, amikor azt mondja, hogy itt rend és tisztaság van

– tette hozzá Szentkirályi.

A beszélgetés ezt követően a rakpart lezárására terelődött át, ugyanis a nemrég nyilvánosságra került tervek szerint a főpolgármester végleg lezárná a pesti alsó rakpart Szabadság híd és Lánchíd közötti szakaszát, kitiltva onnan az óránként több mint kétezer arra közlekedő gépjárművet, ezzel tovább súlyosbítva a fővárosban tapasztalható közlekedési káoszt. 

A főváros a rakpart lezárásáról nem egyeztetett senkivel, nem folytatott a tervekről semmilyen párbeszédet. Ugyanis amikor ezt a tervet először megszellőztette Karácsony Gergely, akkor a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara egy tizenegyezer főt érintő konzultációt, felmérést kezdeményezett, ahol a megkérdezettek hetven százaléka elmondta, a rakpart lezárása hatalmas közlekedési káoszt okoz, és gazdasági problémákat is okozhat a fővárosi vállalkozások számára

– emelte ki Szentkirályi Alexandra, hozzátéve, hogy az iparkamara figyelmeztetését teljes mértékben figyelmen kívül hagyta a Karácsony Gergely vezette főváros, a közgyűlés pedig megszavazta a rakparti forgalom korlátozását előíró javaslatot.

A tíz évnél öregebb gépkárművek kitiltásával kapcsolatban Szentkirályi Alexandra elmondta, a főváros különböző zéró kibocsátású zónák kialakítását tervezi, aminek eredményeként a fővárosban közlekedő gépjárművek kétharmadát kitiltaná Budapestről. 

Mindezt egy podcastből kellett először megtudnunk, ahol Karácsony klímaügynökségének a vezetője, aki egyébként egy volt MSZP-s árnyékminiszter, elmondta, ők már dolgoznak ezeken a terveken BKK-val. Majd pedig mindezt Karácsony Gergely letagadta, azt állítva, hogy sem ő, sem pedig egyetlen egy kollégája nem mondott ilyet

– tette hozzá a kormánypártok főpolgármester-jelöltje, aki elmondta, a balliberális városvezetés mindeközben arra is sajnálja a pénzt, hogy P+R parkolót építsen a város határában.

A műsorban mindezek mellett kitértek a hajléktalankérdésre is, ami mostanra szinte kezelhetetlenné vált a fővárosban. A hontalan emberek ugyanis sok esetben életvitelszerűen tartózkodnak az utcán, a parkokban, illetve a tömegközlekedési eszközökön is.

Korábban mi a fővárosban úgy kezeltük ezt a helyzetet, hogy fejlesztettük a hajléktalanok számára hozzáférhető egészségügyi ellátást és a hajléktalanszállókat, ugyanis nem szabad azt mondanunk, hogy a hajléktalansággal kapcsolatban nem lehet mit tenni, és nincs alternatíva. Mindeközben az sem helyes, hogy a többség számára ma a közterületek jelentős része használhatatlan

– mondta el a véleményét Szentkirályi, aki kiemelte, a hajléktalankérdésben a tömegközlekedés is egyre inkább érintetté vált az elmúlt időszakban, majd hozzátette, nonszensznek tartja, hogy egy szűk kisebbség és Karácsony Gergely tehetetlensége miatt az átlag budapestiek nem tudják normálisan használni a közterületeket és a közösségi közlekedést, mindeközben pedig a főpolgármester a közösségi médiában azt állítja, hogy szemmel láthatóan csökkent a hajléktalanság Budapesten.

2024. május 27. 11:47
Elvittek egy autót a Róna utcából, búcsút inthet a kocsinak a TV2
Nem jutottak szóhoz.
Lezuhant egy 20 milliós ország alelnökének gépe, senki sem élte túl
Az államfő közölte a szörnyű hírt.
Még mindig fájdalmai vannak Besenczi Árpádnak, őszintén vallott a vele történtekről
Hónapokig a hétköznapi dolgok is problémát okoztak számára.
Űrporból építőanyag és növénytermesztés: Sci-fibe illő magyar kísérleteket végez majd az űrben Kapu Tibor
A magyar kutatóűrhajós elmondta, a Hunor program célja az volt, hogy magyar űrhajós magyar kísérleteket végezzen el ...
Rakétatámadás ért kereskedelmi hajókat az Ádeni-öbölnél
Rakétatámadás ért két kereskedelmi hajót az Ádeni-öbölnél brit tengerbiztonsági ügynökségek vasárnapi közlése szerin...
Már bírom szuflával!
Újragombolt retro slágerek - édesapja régi nótáit porolta le Nádas György humorista és öntötte új formába egy budai ...
Bajnoknak születtem!
A legtöbb kilencéves gyerek szépen énekel, rajzol, sokan közülük már bicikliznek is. De képzeljék el, mi találtunk e...
Kétszer is majdnem meghaltam!
Kétszer is majdnem meghalt. Egy alkalommal kollégája lökte le a színpadról, mondhatni, hogy szerencsére, mert így ve...
Tények teljes adás, 2024. június 12., szerda
BUSZBALESET - Árokba borult egy gyerekeket szállító busz Kőszegnél, hatan megsérültek, a mentők kórházba vitték őket...
Foci vagy szex?
Focilázban ég az ország, szinte mindenki az Európa-bajnokság szombati mérkőzésére készül. A pályán a magyar és a svá...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.