Szánthó Miklós: A magyar jobboldalnak önmagán túlmutató ereje van

Magyar­országnak, a magyar jobboldalnak önmagán, az ország formális méretén jóval túlmutató ereje van - nyilatkozta az Alapjogokért Központ főigazgatója a május 4-5-én megrendezendő CPAC Magyarország konferencia (Konzervatív Politikai Akció Konferencia) kapcsán a mandiner.hu-n megjelent interjúban.

Fontos politikai képesség a stratégiai nyugalom, és legalább ilyen fontos a geostratégiai ügyesség: hogy egy országnak legyen geopolitikai elképzelése regionális, de akár globális szerepéről is - tette hozzá Szánthó Miklós.

Úgy kell megvalósítani szuverenitásunkat, hogy közben globális együttműködéseket építünk" - fogalmazott a főigazgató a CPAC szerepéről szólva, megjegyezve azt is: "önmagunk dicsérete van annyira fontos, hogy azt nem bízhatjuk másra.

Számos CPAC volt a múlt évben, de 

a magyarországi az egyedüli európai CPAC, az egyedüli kontinentális hub, ami idevonzza Budapestre a világ jelentős jobboldali szereplőit 

- mondta.

Egyre több konzervatív szereplő érti meg világszerte, hogy nem szabad a liberálisok szabályai szerint játszanunk. Az egyik ilyen meghaladandó "szabály", hogy a nemzeti erők fogalmilag képtelenek nemzetközi együttműködésre - fejtette ki Szánthó Miklós.

A valóság az, hogy az Isten, haza, család hármas egysége mint civilizációs alap közös a Potomactól a Dunáig, ráadásul éppen ezt az alapot éri többdimenziós támadás a progresszív baloldal részéről - mondta. És egyfajta bumeránghatásként ez az, ami segíti az összemozgást: egyáltalán nem véletlen, hogy a washingtoni, tokiói, mexikóvárosi vagy épp Sao Paulo-i CPAC-eken a család, a gyermekvédelem volt az egyik kiemelt téma - részletezte Szánthó Milós.

A főigazgató szerint mindenhol érzik - és sok esetben szenvedik is -, hogy a woke, az eltörlés kultúrája, a politikai korrektség, a genderideológia, "nevezzük akárhogy ezt az elmebajt", ugyanazt a teremtett rendet és józan észt veszi célba, és igyekszik, ahogy divatosan mondják, "dekonstruálni". A planetáris támadásra pedig szintén hasonló szintű koordinációval adhatunk választ. És ennek nem egyedüli, de jelentős szimbóluma a CPAC - mondta.

Szánthó Miklós szerint geopolitikailag nehezen túlértékelhető ügy Ukrajna integritásának megőrzése, vagy az, hogy ez a régió ne éljen újra az orosz fenyegetettség árnyékában. 

De például milyen Nyugatot szeretnénk kínálni Kijevnek alternatívaként? Egy olyat, ahol levetetik a keresztet a falról, ahol hirtelen fellángolásokat leszámítva szemétdombra valónak tartják a nemzeti identitást, ahol el akarják törölni a történelmet, és ahol hivatalosan azt sem szabad tudni, hogy valaki fiú-e vagy lány 

- tette fel a kérdést a főigazgató.

Nagyon leegyszerűsítve: a háború előbb vagy utóbb, így vagy úgy véget fog érni, de azok a kérdések, amelyekről beszélünk, akkor is itt lesznek velünk, és az azokra adott válaszok sokkal hosszabb távon fogják meghatározni a politikai realitásokat - fejtette ki Szánthó Miklós.

Hozzátette: a CPAC Magyarország májusi konferenciájára két hivatalban lévő miniszterelnök, két volt miniszterelnök, négy pártelnök, két kongresszusi képviselő, két amerikai tagállami miniszter, volt és leendő szenátorok érkeznek, valamint számtalan képviselő Európából, politikusok, újságírók Dél-Amerikától Izraelig.

Forrás: MTI/címlapfotó: Szánthó Miklós Facebook-oldala

2023. május 01. 12:10
Ledobta kutyáját a negyedik emeletről, 20 métert zuhant az öleb
A házikedvenc nem élte túl a zuhanást.
Húscafatok lepték el az autópályát, le kellett zárni a külső sávot - videóval
Horrorfilmben is megállta volna a helyét a sztráda látványa.
Könyv készül Jákob Zoltán életéből, titkokat árul el a Nagy Ő
Magyarország egyik leggazdagabb embere hamarosan az ország szeme láttára kezd párkeresésbe a Nagy Ő című reality ker...
Nem lehet halottá nyilvánítani Suhajda Szilárdot
A hegymászó holtteste nem került elő.
Kisgyerekeket késeltek meg egy játszótéren, videón a szíriai támadó
Három gyerek életveszélyes állapotban van.
Eltapsolta összes hitelét a kocsma pénzeszsákja, majd lóvá tette a rendőröket
A rejtélyes rablót a nyomozók nem találták.
Dömötör Csaba: Ez a brüsszeli politika legrosszabb arca
Az államtitkár elmondta, Magyarországot sok milliárdos büntetéssel sújtaná Brüsszel, ha nem fogadunk be menekülteket...
A tökéletes külső titka
Még a legszebb és legcsinosabb nőknek is készülniük kell a nyárra, azaz folyamatos energiabefektetés nélkül ők sem l...
Tények teljes adás, 2023. június 9., péntek
ÁLDOZATOK - Ketten meghaltak Gyöngyöstarjánban, miután elsodorta őket a patak megáradt vize. Hidakat és kerítéseket ...
Soha nem fogom abbahagyni!
81 éves, de nem áll meg, egy igazi örökmozgó a keszthelyi Bagyó Árpád, azaz Árpi bácsi. Megállás nélkül fúr, farag, ...
Egyre több a halott, temetőket mosott ki az árvíz Nova Kahovkánál, folytatódik Herszon támadása
Itt egy tok, amivel ipari környezetben sem vérzik el az iPad
Egykor csodacsapatok voltak, ma már csak focigyilkosok
Meghalt egy motoros az éjjel Szegeden
Az akciósan tízmillió forintos Suzuki Swift balladája