Soros kitartottjai egymás között: a 444, a Rényi-unoka és a keresztfűrészelő

Ma reggel interjút publikált a Soros-blog Léderer Sándorral. A megszólalás helye nem véletlen: Léderer ugyanis régóta Soros-pénzekben részesül, és támadja a kormánypártokat. Amiről a baloldalon régóta hallgatnak vele kapcsolatban: ő volt az, aki elfűrészelte a Regnum Marianum-templom helyén álló keresztet, apja befolyásos kommunista újságíró volt, testvérei pedig szintén régóta befolyásos liberális intézményekben dolgoznak - írja a Magyar Nemzet.

Egy régi Soros-kitartottal, Léderer Sándorral közölt interjút ma reggel a milliárdos spekuláns által pénzelt 444.hu. A Léderer nevével fémjelzett K-Monitort már a kezdetek óta támogatja Soros György legfőbb alapítványa, az Open Society Foundations (OSF). Mindemellett egyéb amerikai pénzek is áramolnak a szervezethez. Erről maga a K-Monitor igazgatója, Léderer Sándor számolt be a ma reggeli interjúban, amikor elmondta: „A tavalyi éves bevételünknek olyan 15-16 százaléka jött az OSF-től.” A K-Monitor a 2017 és 2021 közötti időszakban 205 360 dollárt kapott közvetlenül a OSF-től, ami – 360 forintos árfolyamon számolva – 73 929 600 forintnak felel meg.

Léderernek azonban nem Soros az egyetlen tengerentúli támogatója. 2018-ban ugyanis Obama-ösztöndíjat kapott, melyet összesen húsz ember nyert el a húszezer pályázó közül. Az ösztöndíjat Barack Obama volt amerikai elnök alapítványa, az Obama Foundation ítélte oda. Léderer állítása szerint az ösztöndíj nem pénzbeli támogatást, hanem mentorálást jelent.

Amit kevésbé emlegetnek a baloldalon Lédererrel kapcsolatban, az a közéleti indulása, amely 2000 november elsején egy keresztfűrészeléssel kezdődött. A városligeti Regnum Marianum-templomot a Rákosi-korszakban, 1951-ben bontották le, és a Felvonulási tér vette át a helyét. A templom helyét később egy emlékmű jelezte, ennek fakeresztjét fűrészelte le és látta el egy vörös csillagos rajzzal Léderer Sándor, négy társával együtt. Műve mellé odaírta: Budapesti Felszabadítási Front. Léderer egyébként a bíróságon tagadta, hogy előre kitervelték volna a bűncselekményt, és azt mondta, hogy „csak úgy” volt nála fűrész.

Fotó: MTI

A másodfokon eljáró bíróság garázdaságban mondta ki őket bűnösnek, és felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki. Ezzel együtt Léderer Sándor tíz hónap – két évre felfüggesztett – börtönbüntetéssel megúszta a tettét.

Léderer egyébként befolyásos kommunista családból származik. Apja, Léderer Pál újságíróként szolgálta a kommunista rendszert. Akkori pályájáról maga így beszélt egy 2017-es interjúban: „A Kopintnál, majd a Zöld Újságnál kezdtem a pályát, ’77-től a Világgazdaság, később a HVG moszkvai tudósítója lettem. ’81-ben járt le a kiküldetésem, és utána már csak egész rövid ideig voltam a szerkesztőségben.” A Médiatörténet nevű oldalnak Léderer hozzátette:” ’87-ben a televíziótól átkerültem a Népszabadsághoz.’89-ben, nyáron kiküldtek Kelet-Berlinbe, NDK-ba tudósítónak. Akkor már lehetett látni, hogy balhék vannak, de arra azért senki nem gondolt, hogy az év végére az NDK mint olyan már lényegében nem lesz. Ott maradtam ’93-ig, de úgy, hogy közben végigcsináltuk a fal lebomlását, a német újraegyesítést, és az újraegyesített Németország tudósítójaként átkerültem Bonnba. ’93-ban jöttem haza és lettem a Népszabadság külpolitikai rovatvezetője.”

Léderer Sándor András nevű testvére is a Soros-körhöz tartozik: 2015 ősze óta a Helsinki Bizottság menekültügyi programjában dolgozik („advocacy vezető, főmunkatárs”). A bemutatkozásában a következőképpen ír a munkájáról: „Rendszeresen készítek információs anyagokat belföldi és külföldi szakmai szervezeteknek, önkénteseknek és újságíróknak, valamint több szakmai projektben dolgozom munkatársként vagy projektvezetőként. A magyar–szerb határon zajló tömeges visszakényszerítések dokumentációja mellett az áldozatok jogi eljárásait támogató bizonyítékok felkutatása és összegyűjtése is a feladatom, az évek során itt megszerzett tudásomat trénerként más országok jogvédőinek is igyekszem átadni. A menekültügyi program mellett a jogállamiság munkacsoport érdekérvényesítését is koordinálom.” Emellett Léderer András 2002-től az SZDSZ tagja, 2003-tól az Új Generáció nevű szervezet országos ügyvivője, 2004-től a szervezet alelnöke, 2006-tól elnöke volt. 2008-ban a SZDSZ-ben befolyásos Országos Ügyvivői Testületének tagja lett.

Léderer Sándor Dániel nevű testvére a Milestone Intézet nevű „progresszív oktatási központ” alapítója. Az intézet működését a DK-s vezetésű Erzsébetváros is támogatta. Minderről így írt a Tűzfacsoport 2021-ben: „Léderer Dániel a Milestone Intézet alapítójaként találta meg a helyét a világban.

A Milestone-ról két dolgot érdemes tudni: egyrészről saját meghatározásuk szerint az intézmény egy progresszív oktatási központ, másrészt pedig a Demokratikus Koalíció által vezetett Erzsébetváros jelentős segítséget nyújt az Intézet terjeszkedésében.
Niedermüller Péter polgármester ugyanis nemrég úgy döntött, hogy a Wesselényi utca 17. szám alól kilakoltatja Bauer Pétert és az általa vezette Heti TV stúdióját. Az Erőművházként ismert Wesselényi utcai épületbe nem más költözik, mint a Léderer Dániel Milestone Intézete.” Az intézetben egyébként már genderideológiát is oktatnak, és a Soros-egyetem, a CEU is hirdeti a honlapján.

Léderer Dániel szintén a 2010 előtti Gyurcsány–Bajnai-világ része volt, hiszen külpolitikai tanácsadóként a Miniszterelnöki Hivatalban gyűjtött tapasztalatokat.

Az interjú készítőjének személye is érdekes: Rényi Pál Dániel ugyanis Léderer Sándorhoz hasonlóan régi kommunista család leszármazottja. Nagyapja, Rényi Péter 1954-ig, tehát a Rákosi-diktatúrában a Magyar Dolgozók Pártja agitációs és propagandaosztályának munkatársa, majd 1956-tól egészen 1988-ig a Népszabadság főszerkesztő-helyettese volt. Tehát még éppen együtt tudta kiszolgálni a végóráit élő diktatúrát Léderer apjával. Akit mélyebben érdekel a Rényi klán története, annak ajánljuk figyelmébe az alábbi remek összefoglalót.

2023. szeptember 06. 18:51
Mennyire ismeri sztárjainkat? Ezzel a játékkal kiderítheti!
Tesztelje magát!
Holtan esett össze egy kisdiák Tiszadadán, tanárai próbálták megmenteni az életét
A gyerek már nem lélegzett, mikor mentőt hívtak.
Ön is viszi magával a telefont a WC-re? Súlyos következményekkel járhat, még ma érdemes leszokni erről
A gasztroenterológus óva inti az embereket a szüntelen mobilnyomkodástól.
Napi tény: A babák nem sírnak
Bár a legtöbben azt hiszik, hogy a kisbabák mást sem csinálnak egész nap, csak sírnak, ez nem igaz. Sőt, egyáltalán ...
Elgázoltak egy kutyát Borsodban, kegyetlen gazdái a szeméthez kötötték ki a sérült állatot segítség helyett - Fotók
A négylábúról készült fotók megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk.
Holtan esett össze a gyerek az iskolában
Váratlanul leállt a szíve, rosszul lett és a tornaterem padlójára zuhant az a 12 éves kisfiú, akit a tanárnője és eg...
Kegyetlen bosszút forralt egy zalai nyugdíjas, mindkét szomszéd udvara célkeresztben volt - Fotók
Végzetes lépésre szánta el magát az idős lakos.
Szijjártó: Ez a stratégiai összekapcsolódások időszaka Magyarország és Szerbia között
Magyarország és Szerbia együttműködésében a mai a stratégiai összekapcsolódások időszaka mind az energetika, mind a ...
Négylábú „cserejátékos” vitte el a showt a bajnokin, kicselezte az egész biztonsági személyzetet
Labdabiztossága és sebessége sem átlagos.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A béke nemzeti érdekünk
A szomszédunkban zajló konfliktusban nem látszik a katonai megoldás, ezért fegyverszünetre és béketárgyalásokra van ...
Már a lengyel kormánynak is teljesen elege lett Zelenszkijből
Szoboszlairól újabb zseniális dalt írtak a Liverpool szurkolói - videó
Új és látványos akciójáték kérhető ingyen
A vad ázsiai elefántok egyedi rejtvényfejtő képességgel bírnak - videó
Nagyképűen nyilatkozott Mourinho a Roma újabb borzalmas veresége után

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.