Soros-hálózathoz kötődő baloldali aktivista szervezte a ma reggeli, be nem jelentett akciót a BM-hez

Nem sok köze van a tanárokhoz és az oktatáshoz a reggeli baloldali akciónak. Ma reggel ugyanis előre be nem jelentett ülősztrájkot tartottak a Belügyminisztériumnál, ahogy lenni szokott, baloldali politikusok részvételével. A Gyurcsány-párt és szinte valamennyi tagozata egy-két emberével részt vett rajta. Az akció szervezőjének és felszólalójának, Horgas Péternek semmi köze az oktatáshoz, egy Soros-hálózathoz kötődő politikai aktivista, aki mérsékelten sikeres színházi pályáját otthagyva politikai akciókat kezdett szervezni. A tanárok ügye megint csak ürügy a baloldalnak az újabb botrányokhoz - írta meg az Origo.

Horgas Péter baloldali aktivista, a Soros-féle Főnix Mozgalom alapítója, akire mindig lehet számítani, ha egy kormányellenes demonstrációról van szó. Így volt ez ma is, amikor a dollárbaloldal politikusaival ismertette a baloldal és a Soros-féle álcivilek követeléseit. Horgas egyébként nem tanár, még csak tanári végzettségéről sem tudni.

Horgas a színházvilágban díszlet- és jelmeztervezőként dolgozott, sőt, az MSZP-SZDSZ-kormány idején, 2003-ban Jordán Tamás egy rövid időre odavette az akkori Nemzeti Színházba, úgynevezett kreatív igazgatónak. A Gyurcsány-korszakban több kisebb társulat tervezője volt, egyre mérsékeltebb sikerrel. A Gyurcsány-Bajnai-kormány bukása után megpróbálta megpályázni a József Attila Színházat, sikertelenül. 2010 után fő elfoglaltsága a kormányellenes tüntetések szervezése és persze, az ottani szereplés.

Fotó: Horgas Péter Origo

2018-ban cégével megalapította a Soros-hálózathoz kötődő Főnix Mozgalmat, amivel szintén számos baloldali demonstráció szervezésében vesz részt. A mozgalomban több volt SZDSZ-es, illetve a párthoz köthető szereplő található. Aktivitását Karácsony Gergelyék úgy hálálták meg, hogy a szexuális zaklatásos Gothár-botrány árnyékában pozíciót kapott az ellenzéki politizálásból élő Katona József Színházban.

Horgas Péter - aktív Soros-emberként - mindig a számukra hasznosnak tűnő ügyekben provokálta a kormányt. Migránsügyben is természetesen kiszolgálta a Soros-világ érdekeit.

Sok közös akcióban vett részt két másik, a kulturális világból kiszorult baloldali, Soros-közeli emberrel: Schilling Árpáddal és Gulyás Mártonnal.

Felszólalt a Soros-hálózat szervezte, gyöngyöspatai kártérítésekkel kapcsolatos tüntetésen, de a Tanítanék Mozgalommal is akciózott közösen.

  • Horgashoz kapcsolódik, hogy az utolsó utáni pillanatban megtámadták a koronavírus-törvényt, néhány nappal a járvány kitörése után, azaz 2020 márciusában. Ezzel megpróbálták akadályozni a járvány elleni védekezést. Az akcióban Soroshoz köthető személyek sora vett részt, Horgas mellett például Majtényi László is.
  • De szintén Horgas Péter volt az, aki a Nemzeti Nyomozóiroda előtt cirkuszolt 2018-ban egy jogszerűen lezárt nyomozás ellen.

Hogy mennyire volt "civil" a ma reggeli, be nem jelentett akció, mutatja, hogy az alig ötven ember között kik voltak ott: Orosz Anna és Tóth Endre a Gyurcsány-párt ifjúsági tagozatától (mindketten országgyűlési képviselők); Tordai Bence és Szabó Tímea, a Karácsony-párt két botránypolitikusa; Hegedűs Andrea és Varga Ferenc, ők az anyapártot, vagyis a Gyurcsány-pártot képviselték; de eljött az MSZP elnöke és a Jobbikból Potocskáné is. Valamennyien országgyűlési képviselők...

A politikai akcióról egyébként a dollármédia képviselői - élén a volt indexesek blogjával, a Telexszel és a 444 nevű Soros-bloggal - természetesen lelkesen számoltak be.

2023. április 24. 14:31
Rengeteg fotelszakértőt szült Suhajda Szilárd tragédiája, Pintér László üzent a bírálóknak
A hegymászó szakújságíró a hétfői Mokkában világossá tette, először tájékozódniuk kellene azoknak, akik Suhajda Szil...
Karóval szétverte, majd megfojtotta a terhes nőt a nyírkátai rém - videóval
A 34 éves asszony a férfi kisbabájával volt állapotos. A gyilkos a felismerhetetlenségig szétverte az áldozat fejét.
Méteres lángokkal égett egy kocsi a 8-as főúton, durva videó érkezett
Az utasok mindenüket hátrahagyva menekültek.
Izomautóval ölt egy részeg fiatal nő Kiskunhalasnál - videóval
Többször is próbálták újraéleszteni a férfit, de nem sikerült.
Csontokat találtak a veszprémi patak medrében - Fotók
Kirándulók bukkantak a csontvázra Veszprémben.
Mi is szoktunk veszekedni!
Akár veszélyes is lehet egy párkapcsolatra, ha a szerelmeseknek még a munkahelye is azonos. Nem minden párnak való u...
Figyelem, ki ismeri?
Ki ő, ki ismeri? Teszik fel a kérdéseket egymásnak az emberek. A közösségi médiában is futótűzként terjedt a hír az ...
6 évig élt együtt anyja holttestével, hogy havonta felvehesse a nyugdíját
Eljárás indult a férfi ellen.
A király él!
A fiatalok is tele torokból éneklik a Király számait, amik most reneszánszukat élik. Zámbó Jimmy nimbuszát testvérei...
Kitört a kommentháború
Kitört a kommentháború a magyar hegymászó tragikus halálával kapcsolatban. Mindez azután történt, hogy feladta Suhaj...
Mindössze 17 évesen világbajnok lett Márton Luana
Szijjártó Péter: Magyarország a nyugat-balkáni békében érdekelt
Ezért halhatott meg Suhajda Szilárd a Mount Everesten
A Fradi női csapata is útban van a bajnoki cím felé
Egyre inkább eldurvul a vita Zámbó Krisztián és Peter Srámek között