Soros György is fegyvereket akar küldeni Ukrajnába

Vadászgépeket szállítana Soros György az ukrajnai háborúba. A tőzsdespekuláns a Project Syndicate nevű portálon értekezett arról, hogy a MiG-ek bevetése döntheti el az általa harmadik világháborúnak titulált fegyveres konfliktust. A milliárdoshoz hasonlóan a magyar baloldal is agresszív háborús propagandát folytat, már a harcok kirobbanása előtt elkezdték azt a kampányukat, amellyel növelték az esélyét, hogy hazánk is belesodródjon a konfliktusba.

2022. március 12. 14:04

Soros György a fegyverszállításoktól várja a változást Ukrajnában. Az amerikai milliárdos az üzenőfalaként használt Project Syndicate nevű portálon arról értekezett, hogy most éppen MiG vadászgépeket próbálnak beszerezni a háborúba, mivel az ukrán pilóták ezeket a gépeket tudják kezelni. A tőzsdespekuláns szerint – az USA-ból és az EU-ból folyamatosan szállított fegyverek mellett – a MiG-ek bevetése döntheti el a konfliktus kimenetelét. A militarista hangnemű írásban Soros tényként állítja, hogy jelenleg a III. világháború zajlik. 

Figyelemre méltó, hogy bár korábban szó volt arról, hogy Nyugat-Európából több tucat vadászgépet szállítanak Ukrajnába, ám feltehetően a háború eszkalálódásának veszélye miatt elvetették ezt a lehetőséget.

Korábban a fegyverszállítások szükségességét emlegette számos baloldali politikus, köztük Márki-Zay Péter, a szivárványkoalíció miniszterelnök-jelöltje. Mikor a kormány világossá tette, hogy az ország területén semmiképpen nem mehetnek fegyverszállítmányok a szomszédos konfliktuszónába, akkor a baloldali jelölt álhírterjesztéssel igyekezett zavart kelteni: azt állította, hogy hazánk magyar katonai géppel küldött hadifelszerelést Ukrajnába.

A baloldal háborús hergelő kampánya már hetekkel az orosz támadás előtt kialakult, a Gyurcsány-koalíció több prominense még a harcok kirobbanása előtt beszélt lehetséges magyar katonai segítségről. 

A Momentum volt elnöke, Fekete-Győr András például úgy vélte, hogy a humanitárius szolgálat mellett fegyvereket is kellene küldenünk Ukrajnába.

Juhász Ferenc, Gyurcsány Ferenc volt honvédelmi minisztere pedig ugyancsak több nappal az összecsapások előtt gyakorlatilag bizonyosan bekövetkező dologként beszélt a fegyveres konfliktusról, ezzel is hergelve a közvéleményt. 

Azt kérte számon a kormányon, hogy miért nem ad magyar lőszert Ukrajnának az orosz katonák lelövésére. 

– Az alapkérdés, hogy miért nem adunk mi adott esetben lőszert, hiszen most a haderőfejlesztés kapcsán elvileg van lőszergyárunk, elvileg van fegyvergyárunk – jelentette ki az ATV A nap híre adásában február 22-én. A 2007-től az MSZP elnökhelyettesi tisztségét is betöltő Juhász ráadásul azt hangoztatta, hogy a magyar kormány azért nem küld fegyvereket Ukrajnába, mert szerinte Orbán Viktor nem akarja, hogy Putyin katonáját magyar fegyverrel és magyar lőszerrel lőjék. Körülbelül ez a történet lényege, és ezért nem ad hadifelszerelést.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Rónai Sándor pedig az ATV reggeli műsorában úgy fogalmazott a magyar katonai segítség elmaradása miatt: – Nagyon sajnálom a magyar kormány tegnapi bejelentését, miszerint mi nem segítünk száz százalékig, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításával segítenek. Hozzátette: szerinte ezzel nem veszélyeztetnék a kárpátaljai magyarságot. Érdemes felidézni, hogy Márki-Zay utóbbiak ellen is uszított.

Azt hangoztatta, hogy a kárpátaljai magyarok oroszbarátok, valamint hogy a háború elől menekülő határon túli nemzettársainknak azért kellett átjönniük, hogy a Fideszre szavazzanak - írta meg a Magyar Nemzet.

Címlapfotó: MTI/Kovács Attila

Gyomorbaj? Sietve hágta át a létező összes szabályt a 10-es út fenegyereke
A sofőr ámokfutását egy fedélzeti kamera rögzítette.
Meghan Markle-nek megtiltották, hogy szakemberhez forduljon
Korábban sokkolta a közvéleményt, mikor öngyilkos gondolatairól beszélt, most elmondta, miért tette. 
Különös fotók készültek a Mecsekben, több méteresre nőttek az óriási árnyak
A látvány leírhatatlan.
Börtönre ítélték Lagzi Lajcsit
Nem ússza meg a börtönt Galambos Lajos! Az ország trombitása hét éven át bizonygatta az igazát, de hiába. A zenész m...
Rekordot dönt Demjén Ferenc
Rekordot dönt a 75 éves rocklegenda! Demjén Ferenc az egyetlen olyan magyar előadó, aki huszonötödszörre tölti meg a...
Tények este teljes adás, 2022. december 8., csütörtök
TRAGÉDIA - Egy hotel vízaknájába fulladt egy nyolcéves kislány Bagon. A gyerekek bújócskáztak az udvaron, a kislány ...
Tények Plusz adás, 2022. december 8., csütörtök
PÉNZÉRT, SZEXÉRT GYÓGYÍTOTT - Ágyba csalta híveit a teskándi Ál-Jézus. 20 percet tölthettek vele a szekta tagjai, ak...
Tények röviden, 2022. december 8., csütörtök
Tények röviden adás
Hajnaltól csapadékzóna érkezik délnyugat felől
időjárás-jelentés, 2022. december 8., csütörtök
Tények teljes adás, 2022. december 8., csütörtök
TRAGÉDIA - Egy hotel vízaknájába fulladt egy nyolcéves kislány Bagon. A gyerekek bújócskáztak az udvaron, a kislány ...
Rémhírterjesztő sms-ek miatt indított eljárást a rendőrség
Majdnem halálra vertek egy vendéget egy gyöngyösi diszkóban - videó
Ennél nagyképűbb tizenegyest ritkán látni - videó
Egy hét alatt csaknem tízmillió légúti fertőzés történhetett Németországban
Ingyen kapják az óvszert a fiatalok Franciaországban