Sikerrel debütáltak a piacvezető TV2 új műsorai

Az Exatlon, a TV2 vadonatúj, saját gyártású heti sorozata, a Pepe, a Szerencsekerék is a toplista élén végzett. A népszerű műsoroknak köszönhetően teljes napon a TV2 csatorna és a TV2 Csoport is megőrizte áprilisban a piacvezető pozícióját mindhárom kiemelt korcsoportban.

Április 10-én búcsúztak az Exatlon sztárjai, a dupla döntőt követően a férfi és női mezőny legjobbja is hazavihette a méltán kiérdemelt trófeát és a győztesnek járó jutalmat. Az All Star évad az előző évekhez hasonlóan nagyszerű eredményekkel zárult, hiszen a teljes évad átlagosan mindhárom kiemelt korcsoportban (A18-59, A18-49, A4+) idősávja legnézettebb műsora lett. A döntő játszmát követően, szintén április 10-én dupla epizóddal és kirobbanó sikerrel startolt a TV2 vadonatúj, saját gyártású heti sorozata, a Pepe. A premier epizód (kezdési időpont: 20:35) a heti nézettségi toplista első helyén végzett a 18-59, és a 18-49 éves nézők körében is. Mindemellett hétköznap esténként sem volt ok a szomorkodásra, április 11-én visszatért ugyanis a képernyőre Kasza Tibi a Szerencsekerék legújabb epizódjaival. A népszerű műsoroknak köszönhetően teljes napon a TV2 csatorna és a TV2 Csoport is megőrizte áprilisban a piacvezető pozícióját mindhárom kiemelt korcsoportban.

Lehullt a lepel, nem titok többé, hogy a kihívók vagy bajnokok közül kerül-e ki a végső győztes, április második hétvégéjén véget ért ugyanis az Exatlon Hungary All Star évada. A dupla döntők sikeresen koronázták meg az egész évadot, hiszen a pénteki elődöntőt és vasárnapi dupla döntőt is többen nézték mindhárom kiemelt korcsoportban, mint az RTL Klub azonos idősávját. Az idei évad a 18-59 éves nézők körében 12,1%-os, a 18-49 éves nézők körében 12,4%-os, a teljes lakosság tekintetében pedig 15,1%-os átlagos közönségaránnyal párosulva, mindhárom kiemelt korcsoportban idősávja legnézettebb műsora lett.


Április 10-én dupla epizóddal és kirobbanó sikerrel indult el a Pepe, a TV2 vadonatúj, saját gyártású heti vígjátéksorozata, melynek első része a heti toplista legnézettebb műsora címet is elnyerte a 18-59 éves (AMR: 371 ezer fő), és a 18-49 éves nézők (AMR: 236 ezer fő) körében is. A dunaszéphelyi pecsenyéző életébe betekintést nyújtó széria a premiert követően is szép eredményeket hoz, hiszen az eddig adásba került 5 részt átlagosan mindhárom kiemelt korcsoportban többen követték figyelemmel, mint az RTL Klub azonos idősávját, ami a 18-59 éves nézők körében 13,4%-os, a 18-49 éves nézők körében 12,2%-os, a 4 éves vagy annál idősebb nézők esetében pedig 13,2%-os közönségarányt jelent (RTL Klub azonos idősáv azonos sorrendben: 9,1%; 9,5%; 8,3%).


Áprilisban visszatért a tavalyi év kedvelt nyáresti műsora, a Szerencsekerék is. A játékos vetélkedőben a versenyzők Kasza Tibi vezetésével ismét harcba szállhatnak a főnyereményért hétköznap esténként. Az esti főműsoridőben látható részeket átlagosan közel 600 ezren nézték áprilisban, ami a teljes lakosság esetében 14,8%-os nézői részesedést jelent. A Szerencsekerék különösen kedvelt a fiatalok körében, hiszen a teljes lakosság mellett a 18-49 évesek körében is átlagosan idősávja legnézettebb műsora volt áprilisban.


Az esti Tények szintén idősávja legnézettebb műsora lett a teljes lakosság körében áprilisban, hiszen átlagosan a nézők 20,6%-a választotta, míg az RTL Klub azonos idősávját csupán 19,4%. A hónap legnézettebb adása az április 22-ei volt 772 ezres nézőszámmal, ami 23,0%-os nézői részesedést jelentett (A4+). A műsor a 18-59 évesek körében áprilisban 15,6%-os, a 18-49 évesek körében pedig 14,6%-os közönségarányt ért el.


A Tények Plusz javítva a megelőző három hónap eredményén, áprilisban növelni tudta a nézői részesedését mindhárom kiemelt korcsoportban: a 18-59 évesek körében 11,3%-ot, a 18-49 évesek körében 10,9%-ot, a teljes lakosság körében pedig 13,9%-ot ért el.


A TV2 közéleti témákkal és napi aktualitásokkal foglalkozó hétköznap reggeli magazinműsorai, a Mokka és Mokkacino továbbra is rendkívül kedveltek a nézők körében. Áprilisban a Mokka ismét az idősávja legnézettebb műsora lett mindhárom kiemelt korcsoportban, így a 18-59 éves nézők 15,2%-át, a 18-49 éves nézők 15,3%-át, és a 4 éves vagy annál idősebb nézők 17,9%-át mondhatta magáénak. A 2019. október 14-ei indulásától kezdve, a Mokkacino közönségaránya a 18-59 évesek körében töretlen ívben növekszik évről évre. 2019-ben 8,0%-os, 2020-ban 8,8%-os, 2021-ben 10,2%-os és 2022 első 4 hónapja alapján pedig átlagosan 10,5%-os nézői részesedést ért el. Mindamellett, hogy egyre több néző választja a Mokkacinot, áprilisban ismét idősávja legnézettebb műsora lett a 18-59 évesek, a 18-49 évesek és a teljes lakosság körében is (nézői részesedés azonos sorrendben: 9,8%; 8,7%; 13,1% SHR).


A 18-59 évesek körében a két fő kereskedelmi csatorna után áprilisban teljes napon és főműsoridőben is a Mozi+ lett a legnézettebb csatorna.
Fő konkurensét a Film+ csatornát is maga mögé utasítva teljes napon a korcsoport nézőinek 3,9%-a, főműsoridőben pedig 3,8%-a választotta.

A népszerű műsoroknak köszönhetően áprilisban is a TV2-t választotta a legtöbb néző teljes napon mindhárom kiemelt korcsoportban, ami a 18-59 éves nézők 8,6%-át, a 18-49 éves nézők 8,7%-át, a 4 éves vagy annál idősebb nézők 10,8%-át jelenti. A kábelportfólió és a főcsatorna sikerei is hozzájárultak ahhoz, hogy a TV2 Csoport továbbra is megőrizze piacvezető pozícióját teljes napon, mindhárom kiemelt korcsoportban. A Csoport április havi nézői részesedése a 18-59 évesek esetében 22,1%, a 18-49 évesek körében 21,4%, a teljes lakosság tekintetében pedig 23,7%, mellyel mindhárom kiemelt korcsoportban toronymagasan vezeti a havi nézettségi toplistát (RTL Magyarország azonos sorrendben: 18,5%; 18,3%; 16,7%).

2022. május 02. 18:01
Anyaszült meztelenül ment be a Szent Péter-bazilikába egy férfi, döbbenetes fotók készültek
A biztonságiak vitték el.
Érkező vonat elé hajtott barátaival egy 19 éves sofőr, a legfiatalabb utas még csak 16 volt
Az egyik utas életét már nem tudták megmenteni.
Suhajda Szilárd tragédiája: A legfontosabb kérdésre találhatták meg a választ
A hegymászó eddigi teljesítménye is csak a csodával magyarázható.
Robbantással fenyegették a bíróságot
Bombarobbantással fenyegették meg a kispesti bíróságot szerda reggel, ezért ki kellett üríteni az épületet. Összesen...
A bicikliúton ment több mint 100-zal
Hajmeresztő felvételt rögzített egy autós Győr és Komárom között. Egy elektromos autó legalább 100-zal száguldott a ...
Nem keresnek túlélőket a tragédia után
Nem keresik tovább a túlélőket az indiai vonatbaleset helyszínén a mentőcsapatok. A roncsok nagy részét is elszállít...
Most először láttak medvét Szabolcsban
A vadaknak kirakott kukoricát szagolgatta egy medve, amelyet egy automata etető előtt fotózott le a vadkamera Szabol...
50 ezer forintba kerülhet a strandolás
Akár 50 ezer forintba is kerülhet egy családnak egy egész napos strandolás. A büfék országszerte drágultak, a sajtos...
Magas az UV, felhős időben is lehet égni
Sétáltak, bicikliztek az emberek, sokan kihasználták a jó időt, főleg az ország délnyugati részén. Nagyon erős volt ...
Hirtelen tolatott a terhes nő autójának
Egy terhes nő vezette azt az autót, aminek nagy lendülettel nekitolatott egy férfi a főúton, Kisnémediben. A baleset...
Bármikor leszakadhat az ég a következő napokban is
Mourinho csapata drámai küzdelemben harcolta ki az El-szereplést
Két perc után kapott elképesztő gólt a Barcelona cserekapusa, a végén bukott el Ronaldo csapata
Orbán Viktor: Ez történt a héten - videó
Szucsánszki Zita: Sajnáljuk, hogy nem tudtuk megnyerni a szurkolóknak a trófeát