Orbán Viktor: Nem a migrációra, nem a genderre, nem a háborúra!

Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik; Magyarország az a hely, ahol nemcsak beszéltek a progresszív liberálisok legyőzéséről és egy konzervatív, keresztény politikai fordulatról, hanem azt meg is csinálták - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Konzervatív Politikai Akció Konferencián csütörtökön (CPAC) Budapesten. Az Alapjogokért Központ által Együtt erő vagyunk! címmel szervezett tanácskozáson beszédében a kormányfő kiemelte: nehéz rosszabb helyzetben lévő országot elképzelni, mint amilyen Magyarország volt 2010-ben. Akkor az volt a kérdés, hogy "egy konzervatív politika talpra állíthatja-e a liberálisok ámokfutása miatt csődbe jutott országot" - fogalmazott. Hangsúlyozta: a kísérlet sikerült, "mi vagyunk a bizonyíték, csak a konzervatív politika segíthet ott, ahol a liberálisok, a baloldaliak romba döntöttek egy országot". A magyar sikertörténet azóta is tart - tette hozzá.

Köszöntöm a szabad világ védelmezőit Budapesten – kezdete beszédét Orbán Viktor. A miniszterelnök külön köszöntötte Irakli Garibashvilit, Georgia miniszterelnökét, Andrej Babist, a Cseh Köztársaság korábbi miniszterelnökét, valamint Janez Jansát, Szlovénia korábbi miniszterelnökét is.

A miniszterelnök szerint jó szokásunkká vált, hogy tavasszal Budapestre sereglik a konzervatív világ. De mégis hogyan kerültek a magyarok egy ilyen előkelő klubba? – tette fel a kérdést a kormányfő. Meglátása szerint ennek egyetlen oka lehet:

Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik. 


Ezt Soros Györgynek köszönhetjük

A kormányfő szerint a magyar siker 2015-ig senkit sem érdekelt a világon, nem voltunk híresek. A magyarok sikerét Soros Györgynek köszönhetjük: ha Soros nem hirdeti meg bevándorlási programját, akkor mi soha nem kerültünk volna a világsajtó címlapjára – mondta a kormányfő. Szavai szerint Sorosék elárasztották illegális migránsokkal a Balkánt, és kiépítették az embercsempész útvonalat, azonban beleütköztek Magyarországba.

Mi ugyanis megálljt parancsoltunk az illegális migrációnak és megvédtük a hazánkat

- húzta alá a kormányfő. Kiemelte ugyanakkor azt is, hogy a szellemi-ideológiai csatákat is vállalni kell, ha meg akarjuk védeni hazánkat, mert ez a harctér is fontos terepe a liberálisoknak. Leszögezte: nem vágytunk világhírnévre, mégis azok lettünk, miután ellent mondtunk a liberálisoknak.

– Védekezünk, mert a globalista elit ránk akarja kényszeríteni az akaratát. Most mindannyian támadás alatt állunk – hangsúlyozta. Mint mondta, a nemzet a nyugat nagy találmánya, azonban ha a nemzetek elpárolognak, akkor elvész a szabad élet lehetősége és a nyugat elbukik.

Haza nélküli emberek sohasem lehetnek szabadok

– húzta alá.

 

Így megsemmisül a nyugati világ

Mint fogalmazott, ha a nemzetek elpusztítása sikeres lesz, akkor megsemmisül a nyugati világ. A nemzet eszménye a mi különleges nyugati örökségünk – mondta a kormányfő, majd felidézte a szentatya háromnapos látogatását. Mint mondta, tavaly fél év különbséggel érkezett Magyarországra a CPAC és a katolikus egyházfő, idén ez már csak egy hét volt.

Lehet, jövőre már a pápa is benéz a rendezvényre

- jegyezte meg.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy mind gazdaságilag, mind demográfiailag rosszul áll a nyugat. Meglátása szerint katonai erő tekintetében még erősebb a nyugat, de a jövőben ha minden területen elmarad, akkor az a katonai konfliktusok erősödéséhez vezet.

Mindezért csak magunkat okolhatjuk – mondta. Véleménye szerint amikor a baloldaliak a vírust rászabadították a világra, akkor sok konzervatív azt mondta, hogy a nemzetellenes vírus csak egy laborszökevény.

Ezt a vírust kitenyésztették, a migráció, a gender, a woke csak egy alvariánsa ezeknek a vírusoknak.

A woke-mozgalom és a genderideológia olyanok, mint a kommunizmus és a marxizmus: mesterségesen szétverik a különféle csoportokat, és így a nemzetet – mutatott rá.


Orbán Viktor: Ez lesz a jövő egyik legfőbb harca

A harmadik vírusvariáns, amely veszélyezteti a nyugati nemzeteket: az a progresszív külpolitika. A demokrácia-export nevében felforgatja az országokat - mondta Orbán Viktor. Számos színes forradalmat láttam, de káosz, zűrzavar, és magára hagyott országok lettek csak.

A kormányfő megerősítette, hogy ha Trump lenne az elnök, akkor nem lenne háború, ezért bízik a visszatérésében. A progresszívek mindig irodalmi politikát folytatnak - tette hozzá. Először diplomáciai nyomást gyakorolnak a nemzetekre, és aki nem hajol meg, az ellenség.

A gender- és az LMBTQ-mozgalmakról ha azt mondod, hogy az a gyermekek szexualizálása, akkor azt mondják rád, hogy megszeged az európai értékeket. 

A progresszívek célja, hogy elvegyék a tagállamoktól az önálló külpolitika jogát, ez lesz a jövő egyik legfőbb harca - mondta a kormányfő.

Itt Európában megkezdődött a rekonkviszta: Olaszországban nyertek a konzervatívok, de a munka nem ér véget a győzelemmel. Szurkolunk Meloni asszonynak. Minél hangosabbak a liberálisok, annál gyorsabban veszítenek a népszerűségükből - üzente Netanjahunak a kormányfő.

Nem kell tovább keresni a progresszív vírus ellenszerét, itt van Magyarországon a vakcina.
Annyi az egész, hogy a választás előtt fel kell írni a zászlóra: "No migration, no gender, no woke!"

A város szentélyeit, és a város falait lehet elfoglani - ez a két módja, hogy elfoglaljunk egy várost. Brüsszel és Washington még a liberálisok kezén van, ezért tegyünk róla, hogy azt is elfoglaljuk - zárta beszédét a kormányfő.


Matt Schlapp: Kitartunk, túlélünk!

A baloldal és Soros György mindent megtesz azért, hogy tönkre tegyék az alapokat – fogalmazott a konferencián Matt Schlapp, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) elnöke. Leszögezte: nem fogják megengedni a progresszíveknek a társadalom démonizálását. Kitartunk, túlélünk. Nem engedjük meg, hogy elcsaljátok a választásokat, az iskoláinkat, hogy tönkre tegyétek a civilizációt.

Legfőképpen pedig nem fogjuk megengedni azt, hogy eltérítsetek bennünket attól a mennyei tervtől, amely több ezer évvel ezelőtt íródott

- szögezte le. Szót ejtett arról is, hogy az Egyesült Államok vezetése és Joe Biden elnök támadja a magyarokat, azonban a segítség már úton van.

– Győzni fogunk – húzta alá Matt Schlapp, majd megköszönte a magyaroknak, hogy ismét megrendezik a CPAC-et. Végül a gyermekek védelmében hozott magyar döntéseket, valamint a családok támogatását méltatta az ACU elnöke.

 

Nehéz időkben csak az összefogás segíthet

Ma délelőtt kilenc órakor megkezdődött a CPAC Hungary. A rendezvény elején a történelmi egyházak vezetői szólaltak fel, akik az Úr áldását kérték a kétnapos konferenciára. A magyar és az amerikai himnusz után az Alapjogokért Központ elnöke köszöntötte a résztvevőket.

– Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy immár másodjára köszönthetem önöket a CPAC-en, ami nem csak az Amerikai Konzervatív Unió és az Alapjogokért Központ, hanem az egész magyar jobboldali közösség hatalmas sikere – hangsúlyozta Szánthó Miklós. Mint mondta,

a kommunisták már száz évvel ezelőtt arról énekeltek, hogy a történelmet végképp el kell törölni, majd pár évtizede a liberálisok arról írtak, hogy a történelemnek vége van, a progresszívek épp most akarnak kilépni a kultúrából, történelemből.

Mi azonban mégis itt vagyunk Európa szívében. Itt nem csak a kontinens mértani középpontjára gondolok, hanem arra, hogy itt Magyarországon dobog az egykor szebb napokat látott nyugatnak a szíve – fogalmazott az elnök.

Valljuk, hogy a gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéshez. Ezért védjük a gyermekeket a gender propagandával szemben – rögzítette Szánthó Miklós.

Kiemelte: amikor nagy a nyomás, a magyarok egy emberként állnak ki a józan ész mellett és ehhez szövetségeseket keresünk.

– Konzervatívok, jobboldaliak, populisták, nacionalisták vagyunk. Éppen ezért nem kidobjuk a történelemkönyveket, hanem újra kiadjuk azokat – húzta alá. Együtt erő vagyunk és együtt védjük meg az életmódunkat, erről szól a CPAC Hungary – szögezte le a főigazgató.

Emlékeztetett, hogy most a progresszívek győzködnek arról, hogy az egyetlen elfogadható sztenderd és nincs más alternatíva.

A régi és az új marxistáknak ugyanarra jár az agyuk: levetetni a keresztet a falról és úgy gondolni, hogy az állam jobb nevelő, mint a szülő

- ismertette. Szót ejtett arról is, hogy most egy háború árnyékában kitalálták, hogy összeugrasszanak minket.

– Látják, hogy a nemzetközi konzervatív összefogás sikeres – fogalmazott. Felhívta a figyelmet, hogy sokkal több az, ami összeköti a konzervatívokat, mint ami elválasztja.

Több évtizedes kommunista elnyomás után ki vagyunk képezve arra, hogy milyen az, amikor a baloldal át akarja venni az irányítást felettünk – emlékeztetett Szánthó Miklós. Mint mondta, nehéz időkben csak az összefogás segíthet, ennek pedig erős emberekből kell állnia és a CPAC Hungaryn erős embereket lát.

Forrás: Origo / Fotók: MTI

2023. május 04. 15:40
Tóth Andi kisírt szemekkel jelentkezett be videóban
Sírt, miközben készítette a videót.
Stohl András cuki fotóval mutatta meg, hogy milyen egy boldog nagypapa
A színész első unokája és legfiatalabb lánya között egy év korkülönbség van.
Vigyorgós, többszörösen körözött, toplistás szökevényt keres a rendőrség
Rengeteg bűncselekményt követett el K. Tibor.
Ijesztő maszkban támadt a Komárom-Esztergom vármegyei texasi láncfűrészes
Előbb a láncfűrésszel, majd egy boxerrel támadt a rendőrökre egy tónál az őrjöngő férfi.
Fék helyett a gázra lépett, már a tanpályán felborult az autóval - videóval
A 63 éves nőt a tűzoltók szabadították ki az összetört járműből.
"Látni akarom a gyerekem!"
Felfoghatatlan, amikor egy kisgyerek azért sír a telefonban, mert nem láthatja az anyukáját, vagy az apukáját. Az el...
Rettegnek a lakók a fegyveres albérlőtől egy budai társasházban - videóval
Fegyveres lakásfoglalóktól rettegnek a helyiek egy budai társasházban - legalábbis ezt állítják az ott élők. A probl...
Újabb világjárvány fenyeget
Ökológiai katasztrófát okoz az ukrajnai gátrobbanás, felbecsülhetetlen a kár, újabb világjárvány fenyegeti a világot...
Holnap hidegfront érkezik
Időjárás-jelentés, 2023. június 10., szombat
A komlótermesztéssel is segítik a régiót
Komlótúrát, sörkóstolót és jótékonysági pikniket szervezett az Ökumenikus Segélyszervezet Kastélyosdombón. A program...
Őrült szerencsével és valószínűtlen hősökkel dőlt el a Bajnokok Ligája
Ezzel a bombagóllal szerzett vezetést a Manchester City a BL-döntőben - videó
Hanga Ádámék már csak egy győzelemre vannak a spanyol bajnoki döntőtől
Külföldi diákok az SZFE-n: nagyon jól érezzük magunkat, csodálatos a közös munka - videó
Hihetetlen balszerencse: ezen múlhat a Manchester City BL-győzelme