Orbán Viktor: Mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje

A miniszterelnök szerint a szenvedély a jobboldal üzemanyaga és van egy közös szerelmük, amit úgy hívnak, Magyarország.

– Üdvözletünket küldjük és a jóisten áldását kérjük a kárpátaljai magyarokra, akik két éve a háború árnyékában, jogaiktól megfosztva várják a háború végét. Veletek vagyunk és biztatunk benneteket, nincs már messze a nap, amikor a sorsotok jobbra fordul – fogalmazott Orbán Viktor a békemenet végén a Margitszigeten.

A miniszterelnök elmondta, hogy üdvözletüket küldik Robert Ficónak, Szlovákia békepárti kormányfőjének.

– Két év után jó újra látni egymást. Legutóbb is választási hadjárat során találkoztunk. Micsoda győzelmet arattunk – jegyezte meg. Kiemelte, hogy a baloldal üstökösnek mutatta magát két éve, aztán beleálltak a földbe. Orbán Viktor felhívta a figyelmet, hogy Magyarország nem eladó sem Brüsszelnek, sem Washingtonnak, sem Soros Györgynek.

Jelezte, hogy EP-választás előtt még soha nem gyűlt össze ennyi tömeg.

A mi jelöltjeinket küldjük, hogy foglalják el Brüsszelt. Ott a magunk fajta emberekre van szükség, akik nem hisznek a háborúban és az erőszakban, de hisznek az összetartozás erejében

 – tette hozzá.


– Margit előtt a nyulak szigetének hívták a helyet, de ma nem vagyunk kíváncsiak a nyulakra. Ma egy bátor tettre van szükségünk. Meg kell nyernünk, és úgy kell megnyernünk a választást, hogy a brüsszeli bürokraták ijedtükben megnyissák előttünk a város kapuit, és ijedtükben távozzanak az irodákból – mondta a miniszterelnök.

Hozzátette: 2006 óta Magyarországon csak ők nyertek választást, ez abszolút rekord, kiütéses győzelem. Mint fogalmazott, a mi táborunk a legnagyobb, a legegységesebb. Soha senki ennyi embert nem tudott felsorakoztatni a béke mellett, mert a magyarok választási hadseregének célja a béke megőrzése.

Mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje

– jelentette ki a kormányfő. A miniszterelnök elmondta: a jövő héten több százezer ajtón kopogtatnak, és több millió magyarral beszélnek.

A jövő héten felállítjuk a mozgósítás világrekordját. Újra egy hatalmas győzelem kapujában állunk

– fogalmazott. Hozzátette: minden mellettünk szól. Az erő, a jó ügy, amit szolgálnak, de még az ellenfelek képességei is.

Mint kifejtette, 42 nap kampány mögöttünk van, már csak a magunk kitartó munkájában végig kell csinálni a következő hetet, az lesz az igazi kampány. Hozzátette: mindenkinek 24 órából áll a nap, de aki korán kel, annak hosszabb.

Mi vagyunk a koránkelők pártja, és aki korán kel, választást nyer – mondta. A miniszterelnök szerint amilyen egyszerű, olyan könnyen el is lehet hibázni. Ha elbízzuk magunkat, ha lezserkedünk, nem összpontosítunk, a végén még elhibázhatjuk.

Hozzátette: a kényelmes ember a kanapéról akar szurkolni, és nem feszül meg a győzelemért, pedig a győzelemhez szenvedély kell.

A miniszterelnök elmondta, hogy a szenvedély a jobboldal üzemanyaga és van egy közös szerelmük, amit úgy hívnak, Magyarország.

Mint jelezte, meg kell akadályozni, hogy Európa háborúba, a saját vesztébe rohanjon.

– Európa ma háborúba készül. A háborúpárti vonaton nincsen fék és megőrült a masiniszta. Nem kevesebbre vállalkozunk az EP-választáson, hogy ezt megállítsuk. A magyar kormány tudja, hogy kell ezt csinálni. A nemzetek önfeladása felé robogó szerelvényről időben lekapcsoltuk a magyarok kocsiját és a magyar gyermekeket is kimenttettük a gender aktivisták kezéből. Azt sem fogjuk hagyni, hogy a gyerekeinket és az unokainkat a ukrán frontra vagonírozzák.

No migration, no gender, no war – rögzítette Orbán Viktor.


Leszögezte, hogy a magyar az egyetlen békepárti kormány. Jelezte, hogy a Fidesz-KDNP-re leadott szavazat ma életet ment. 

Csak akkor maradhatunk ki a háborúból, ha a magyar választók megerősítik a kormányt. Csak akkor maradhat ki Magyarország a háborúból, ha miénk lesz Európa legnagyobb választási győzelme

– húzta alá. Kiemelte, hogy ha a baloldal győz, csak idő kérdése és a háború utolér bennünket.

A miniszterelnök szerint a háborúpártiaknak senki sem fontos, sem a gyermekeink jövője, sem a házunk, sem a jövőnk. Nem lehet meggyőzni őket, ezért nekünk nem meggyőzni, hanem legyőzni kell őket.

„Az első világháború előtt Európa volt a világ ura, a második világháború után már nem maradt ura önmagának sem, idegen hatalmak szállták meg nyugaton és keleten. Most másodhegedűsök vagyunk. Még egy háború után Európa ott sem lesz a világ ritmusát adó zenekarban, ha lesz egyáltalán zenekar. Mi magyarok semmit nem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk” – jelentette ki.

Mint mondta, az első világháborúban elvették a területünk kétharmadát, a második világháborúban idegen területen megsemmisült a hadseregünk, nem volt senki, aki megvédte volna a hazát.

A kormányfő tájékoztatása szerint ismét azt várják tőlünk, hogy részt vegyünk egy háborúban.

Harmadjára nem indulunk meg kelet felé, nem megyünk újra az orosz frontra, voltunk már ott, nincs ott semmi keresnivalónk

 – jelezte. Mint mondta, nem áldozzuk fel magunkat, hogy a háborús spekulánsok degeszre keressék magukat.

Hozzátette: Soros György 30 éve megírta a maga fennforgatókönyvét, miszerint Oroszországot nyugati technológiával és kelet-európai embererővel lehet legyőzni, az embererőhiányt pedig lehet migrációval pótolni. Mint mondta, a baloldal ezt az ügyet szolgálja, de „nekünk eszünk ágában sincs engedelmeskedni.”

– Elég abból, hogy Brüsszel Sorosnak kibicel. Menniük kell. Most a háborúpárti erők vannak többségben – fogalmazott Orbán Viktor. Mint mondta, sokan hiszik azt, hogy a gonosz nem létezik, pedig a világháborúk mögött a gonosz áll, de most eljött az ördögűzés ideje.

Mutassuk meg Soroséknak, hogy hol lakik a magyarok Istene – rögzítette.

A miniszterelnök jelezte, hogy ma Magyarország erősebb, mint az elmúlt száz évben bármikor. Kiemelte, nem fogunk másokért meghalni és az a feladat, hogy a magyarok igazságát európai igazsággá tegyék.

– A választás napján a szomszédban dörögnek a fegyverek. Éltek olyan nemzedékek a Földön, akiknek a legrosszabb rémálmai is valóra váltak. A magyarok ismerik a háború természetét. A háború öl – szögezte le a kormányfő.

Felhívta a figyelmet, hogy ahová a háború beteszi a lábát, ott nincs menekvés, a háború egyetlen ellenszere a béke, kimaradni a háborúból és a béke szigeteként megőrizni Magyarországot. Ennek a háborúnak nincs megoldása a harcmezőn – tette hozzá.

A választást a jövő héten kell megnyerni, és egy hét múlva erősítést kapunk Európa minden országából, és létrehozhatunk egy békepárti koalíciót. Ősszel az amerikaiak békepárti koalíciót választhatnak, és létrehozhatjuk a transzatlanti békekoalíciót. Az év elején kisebbségben voltunk, az év végére többségbe kerülhetünk az egész nyugati világban

– mondta. A miniszterelnök úgy fogalmazott: most a hetedik napon sem pihenhetünk meg, mert csak akkor tudunk győzni.

Forrás: Magyar Nemzet

2024. június 01. 16:26
Elvittek egy autót a Róna utcából, búcsút inthet a kocsinak a TV2
Nem jutottak szóhoz.
Lezuhant egy 20 milliós ország alelnökének gépe, senki sem élte túl
Az államfő közölte a szörnyű hírt.
Még mindig fájdalmai vannak Besenczi Árpádnak, őszintén vallott a vele történtekről
Hónapokig a hétköznapi dolgok is problémát okoztak számára.
Űrporból építőanyag és növénytermesztés: Sci-fibe illő magyar kísérleteket végez majd az űrben Kapu Tibor
A magyar kutatóűrhajós elmondta, a Hunor program célja az volt, hogy magyar űrhajós magyar kísérleteket végezzen el ...
Rakétatámadás ért kereskedelmi hajókat az Ádeni-öbölnél
Rakétatámadás ért két kereskedelmi hajót az Ádeni-öbölnél brit tengerbiztonsági ügynökségek vasárnapi közlése szerin...
Ritka, veszélyeztetett állatok születtek a Nyíregyházi Állatparkban
A legnagyobb makifajnak számító fekete-fehér vari (Varecia variegata) egyedeinek születtek kölykeik.
Menczer Tamás: Orbán Viktor világossá tette a NATO főtitkárának, nem akarunk részt venni mások háborújában!
Mi ebből ki akarunk maradni, a magyar emberek világos döntést hoztak vasárnap, ez nem a mi háborúnk, mi békét akarun...
Tények délben teljes adás, 2024. június 12., szerda
TRAGÉDIA - Vízbe fulladt egy kétéves kislány Polgáron. Nevelőanyja a teraszon fürdette, bement a házba törölközőért,...
Tények reggel teljes adás, 2024. június 12., szerda
TRAGÉDIA - Vízbe fulladt egy kétéves kislány Polgáron. Nevelőanyja a teraszon fürdette, bement a házba törölközőért,...
Akár 10 fok is lehet a hőmérséklet-különbség
időjárás-jelentés, 2024. június 12., szerda, dél

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.