Orbán Viktor: Köszöntöm a szabad világ védelmezőit Budapesten

Az eseményen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök.
 

Köszöntöm a szabad világ védelmezőit Budapesten

– kezdte beszédét Orbán Viktor a Magyar Nemzet írása szerint. A miniszterelnök külön köszöntötte Irakli Garibashvilit, Georgia miniszterelnökét, Andrej Babist, Cseh Köztársaság korábbi miniszterelnökét, valamint Janez Jansát Szlovénia korábbi miniszterelnökét is.

A miniszterelnök szerint jó szokásunkká vált, hogy tavasszal Budapestre sereglik a konzervatív világ. De mégis hogyan kerültek a magyarok egy ilyen előkelő klubba? – tette fel a kérdést a kormányfő. Meglátása szerint ennek egyetlen oka lehet:

Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik.

Itt nemcsak beszélünk a progresszív liberálisok legyőzéséről, hanem meg is csináltuk azt – jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök véleménye szerint Magyarország a 2010-es hatalomátvételkor borzasztó helyzetben volt, de a konzervatív politika segítségével sikerült helyreállni. – Csak a konzervatív politika segíthet ott, ahol liberálisok tönkre tettek egy országot – mutatott rá.


A kormányfő szerint ha Soros György nem támadja meg Magyarországot, soha nem kerülünk a címoldalakra. Megálljt parancsoltunk az illegális migrációnak és megvédtük a hazánkat – húzta alá a kormányfő. Kiemelte ugyanakkor azt is, hogy a szellemi-ideológiai csatákat is vállalni kell, ha meg akarjuk védeni hazánkat, mert ez a harctér is fontos terepe a liberálisoknak.

Leszögezte: nem vágytunk világhírnévre, mégis azok lettünk, miután ellent mondtunk a liberálisoknak. Védekezünk, mert a globalista elit ránk akarja kényszeríteni az akaratát. Most mindannyian támadás alatt állunk – hangsúlyozta. Mint mondta, a nemzet a nyugat nagy találmánya, azonban ha a nemzetek elpárolognak, akkor elvész a szabad élet lehetősége és a nyugat elbukik.

 Haza nélküli emberek sohasem lehetnek szabadok.


Matt Schlapp: Kitartunk, túlélünk!

– A baloldal és Soros György mindent megtesz azért, hogy tönkre tegyék az alapokat – fogalmazott a konferencián Matt Schlapp. Az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) elnöke. Leszögezte: nem fogják megengedni a progresszíveknek a társadalom démonizálását.

Kitartunk, túlélünk. Nem engedjük meg, hogy elcsaljátok a választásokat, az iskoláinkat, hogy tönkre tegyétek a civilizációt. Legfőképpen pedig nem fogjuk megengedni azt, hogy eltérítsetek bennünket attól a mennyei tervtől, amely több ezer évvel ezelőtt íródott – szögezte le.

Szót ejtett arról is, hogy az Egyesült Államok vezetése és Joe Biden elnök támadja a magyarokat, azonban a segítség már úton van. – Győzni fogunk – húzta alá Matt Schlapp, majd megköszönte a magyaroknak, hogy ismét megrendezik a CPAC-et. Végül a gyermekek védelmében hozott magyar döntéseket, valamint a családok támogatását méltatta az ACU elnöke.

Nehéz időkben csak az összefogás segíthet

Csütörtök délelőtt kilenc órakor megkezdődött a CPAC Hungary. A rendezvény elején a történelmi egyházak vezetői szólaltak fel, akik az Úr áldását kérték a kétnapos konferenciára. A magyar és az amerikai himnusz után az Alapjogokért Központ elnöke köszöntötte a résztvevőket. – Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy immár másodjára köszönthetem önöket a CPAC-en, ami nem csak az Amerikai Konzervatív Unió és az Alapjogokért Központ, hanem az egész magyar jobboldali közösség hatalmas sikere – hangsúlyozta Szánthó Miklós. Mint mondta, a kommunisták már száz évvel ezelőtt arról énekeltek, hogy a történelmet végképp el kell törölni, majd pár évtizede a liberálisok arról írtak, hogy a történelemnek vége van a progresszívek épp most akarnak kilépni a kultúrából, történelemből.


Mi azonban mégis itt vagyunk Európa szívében. Itt nem csak a kontinens mértani középpontjára gondolok, hanem arra, hogy itt Magyarországon dobog az egykor szebb napokat látott nyugatnak a szíve
– fogalmazott az elnök.

Valljuk, hogy a gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéshez. Ezért védjük a gyermekeket a gender propagandával szemben rögzítette Szánthó Miklós. Kiemelte: amikor nagy a nyomás, a magyarok egy emberként állnak ki a józan ész mellett és ehhez szövetségeseket keresünk. – Konzervatívok, jobboldaliak, populisták, nacionalisták vagyunk. Éppen ezért nem kidobjuk a történelemkönyveket, hanem újra kiadjuk azokat – húzta alá. Együtt erő vagyunk és együtt védjük meg az életmódunkat, erről szól a CPAC Hungary – szögezte le a főigazgató.

Emlékeztetett, hogy most a progresszívek győzködnek arról, hogy az egyetlen elfogadható sztenderd és nincs más alternatíva. – A régi és az új marxistáknak ugyanarra jár az agyuk: levetetni a keresztet a falról és úgy gondolni, hogy az állam jobb nevelő, mint a szülő – ismertette. Szót ejtett arról is, hogy most egy háború árnyékában kitaláltak, hogy összeugrasszanak minket. Látják, hogy a nemzetközi konzervatív összefogás sikeres – fogalmazott. Felhívta a figyelmet, hogy sokkal több az, ami összeköti a konzervatívokat, mint ami elválasztja. Több évtizedes kommunista elnyomás után ki vagyunk képezve arra, hogy milyen az, amikor a baloldal át akarja venni az irányítást felettünk – emlékeztetett Szánthó Miklós. Mint mondta, nehéz időkben csak az összefogás segíthet, ennek pedig erős emberekből kell állnia és a CPAC Hungaryn erős embereket lát.


„Együtt erő vagyunk”

2022 után ugyanis ismét Budapesten rendezik meg a Konzervatív Politikai Akció Konferencia, vagyis a CPAC európai rendezvényét. A két napos eseményre több száz magas rangú vendég, hatvan tekintélyes külföldi előadó érkezik öt kontinens húsz országából Budapestre.

A CPAC Hungary főszónoka idén is Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke lesz, akinek a beszédét élőben követhetik. Az Alapjogokért Központ kétnapos eseményének az idei mottója: „együtt erő vagyunk”.

Szánthó Miklós, az intézet főigazgatója – aki szintén beszédet mond a konferencia megnyitóján – szerdai sajótájékoztatóján kiemelte, hogy a CPAC Magyarország nem az egyetlen nemzetközi együttműködési projekt a konzervatívok számára, de zászlóshajóprojekt. Véleménye szerint a rendezvény megmutatja, hogy világszerte sok barátja van a magyar jobboldal stratégiájának és érvelésének, miszerint békére és összekapcsolódásra van szükség.

Képek forrása: MTI / Koszticsák Szilárd

2023. május 04. 13:13
Ledobta kutyáját a negyedik emeletről, 20 métert zuhant az öleb
A házikedvenc nem élte túl a zuhanást.
Húscafatok lepték el az autópályát, le kellett zárni a külső sávot - videóval
Horrorfilmben is megállta volna a helyét a sztráda látványa.
Könyv készül Jákob Zoltán életéből, titkokat árul el a Nagy Ő
Magyarország egyik leggazdagabb embere hamarosan az ország szeme láttára kezd párkeresésbe a Nagy Ő című reality ker...
Nem lehet halottá nyilvánítani Suhajda Szilárdot
A hegymászó holtteste nem került elő.
Kisgyerekeket késeltek meg egy játszótéren, videón a szíriai támadó
Három gyerek életveszélyes állapotban van.
Évekig titkolták traumáikat
Két sikeres és erős ember, akik nyíltan vállalják: megküzdöttek a démonaikkal. A gyönyörű Dj Vokság Virág kiskorában...
Barátnők, de irigyek egymásra
Visszavonulása óta először állt kamerák elé Tóth Andi. Őszintén beszélt a róla szóló pletykákról és botrányokról. El...
"Az egész életemet elmosta a víz"
Megbénult a közlekedés, leálltak a villamosok, brutális vihar csapott le Budapestre. Mindent elöntött az árvíz, sárl...
Járvány és éhínség jöhet
Újabb robbantás Ukrajnában. A világ legnagyobb ammóniavezetékét érte támadás, felrobbantották, súlyos katasztrófa le...
A rajongóktól kér segítséget a Korda házaspár
Korda György és Balázs Klári nem bírták tovább, a közvéleményhez fordultak.
A népszerűség átka
Itt a fényképező, amin AI rajzolja a fotókat
Egy órán belül mindkét sprinttávon országos csúcsot döntött Takács Boglárka
Neymar és Pogba az első sorban szurkolt az NBA-nagydöntőben - videó
Kiborult a TV2 sztárja, megrongálták a szülei sírját