Orbán Viktor: béke, rend és fejlődés - Videó

Új hazafias szövetség jött létre Bécsben. Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen - írja a Magyar Nemzet.

Európai jobboldali pártvezetőkkel találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnök Bécsben. A kormányfő Herbert Kickllel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével, valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével egyeztetett. 


Herbert Kickl a sajtótájékoztatójukon úgy fogalmazott: ez egy történelmi nap. Új korszakba lép Európa – mondta a találkozóról szólva az Osztrák Szabadságpárt elnöke. Mint mondta: egy új szövetséget mutat be, egy hazafias szövetséget. A cél, hogy Európának egy jobb jövőt biztosítson. Más pártokat is várnak ebbe a szövetségbe – húzta alá.

Herbert Kickl kijelentette: karcsúsítani kell az európai közigazgatást.

Béke, szabadság és jólét a földrész minden polgára számára

– tette hozzá.

Kickl hangsúlyozta: az Európai Parlament július 16-i strasbourgi alakuló ülésén bemutatják a csoportot, amely három pártból és azok képviselőiből áll, és amely politikai korszakváltást kíván indítani Európában.

Mint hangsúlyozta, az új reformmozgalom számára Ausztria, Magyarország és Csehország erős magot képez Európa közepén.
Az FPÖ elnöke kifejtette: fel akarják élénkíteni Európa pluralista jellegét és gondoskodni akarnak arról, hogy az EU nemzetei megőrizhessék sajátosságaikat.

Nem fogjuk tétlenül nézni egy európai szuperállam kialakulását, amelyben a szuverenitás és az egyes államok önrendelkezése csak üres frázis. Mi olyan Európát akarunk, amely ismét büszkén, értéktudatosan, hagyományokkal és sokszínűséggel mutatkozik és fejlődik

– jelentette ki az FPÖ elnöke.

Orbán Viktor a találkozó után úgy fogalmazott: mi azt gondoljuk, hogy ez az a nap, amikor megkezdődött az európai politika megváltoztatása. Kiemelte: mindent látott, ami az elmúlt jó pár évben történt a politikában.

1989-ben elkezdődött az európai politika egy korszaka, ez lezárult a választással

– mondta.

Létrejön egy új frakció, amely megváltoztatja az európai politikát – fűzte hozzá.

Ma egy olyan politikai formációt hozunk létre, amely hasítani fog, nagyon gyorsan az európai jobboldal legnagyobb frakciója lesz. Napokon belül be fog következni.

Fotó: MTI/ Fischer Zoltán

Hangsúlyozta: az európai politikát meg kell változtatni. Ezt mondták az emberek is. A 27 országból 20-ban olyan pártok nyertek, amelyek változást akartak. A brüsszeli elit ellenáll ennek a döntésnek, nem akarnak változást. Orbán szerint ez elfogadhatatlan. Ezért jön létre ez a platform, hogy a változást megcsináljuk.

Az európai gazdaság válságban van, terrorveszély, migráció állandósul és a szomszédságunkban háború van – szögezte le. A háborús eszkaláció árnyékában élünk.

Békét, rendet és fejlődést akarnak az európai emberek, a brüsszeli elittől pedig háborút, migrációt, stagnálást kapnak. A külső rossz körülmények mellett ehhez a válsághoz Brüsszel rossz döntései is hozzájárultak – jelentette ki.

Versenyképtelenné tették az európai gazdaságot, kereskedelmi háború szélén állunk a legfontosabb potenciális partnereinkkel és elrontották a zöld átállást, ami most van Brüsszelben az nem zöldpolitika, hanem méregzöld. Ez a zöld politika nem meggyógyít, hanem megmérgez bennünket

– húzta alá a miniszterelnök, aki hozzátette, az árak sokkal magasabbak, mint korábban voltak. Ez tönkreteszi a gazdaságot.

A miniszterelnök leszögezte, a politikai változás Európában megkezdődött, hiszen több európai kormánynak is le kellett mondania az európai választások miatt, ez pedig egy bizonyítéka, hogy a demokrácia csak nemzeti keretek között lehetséges.

A nemzeti kormányoknak tudomásul kellett venni az emberek döntését és lemondtak, a brüsszeli elit ellenáll, mert Brüsszel nem demokratikus konstrukció. Ebben a helyzetben nekünk az a kötelességünk, hogy érvényt szerezzünk a választópolgárok akaratának. Három politikai párt ül itt önök előtt. A legerősebb osztrák párt, a legerősebb cseh párt és a legerősebb magyar párt, s vállaljuk azt a felelősséget, hogy elindítjuk ezt az új platformot és az új frakciót

– mutatott rá Orbán Viktor, aki hozzátette, ez lesz az európai politika legerősebb jobboldali tömörülése.

Azért bocsájtják ki a patrióta manifesztumot, amely összefoglalja azokat a célokat, amelyek köré a munkájukat szervezik. Orbán elmondta azt is, hogy a politikában néhány dolgot Magyarországon másképpen csinálják, mint Brüsszelben szokták.

Mi nem támogatjuk a migrációt. Megállítjuk az illegális migrációt. A tradicionális családnak a képviselői vagyunk, hiszünk a nemzeti szuverenitásban. Fontos eszmék okozzák azt, hogy Magyarország a különbözőség szigete az európai liberális tengerben, de ez kevés. Én Babis elnök úrtól tanultam meg, hogy ez kevés. Kell még egy dolog, ami nélkül ezek az eszmék nem működnek a politikában. Kell egy fontos dolog, s ezt ő mutatta fel a legvilágosabban Európában. Siker kell. Jó kormányzás

– nyilatkozta a magyar kormányfő, aki dicsérte Andrej Babis kormányzati munkáját.

Andrej Babis korábbi cseh kormányfő, az ANO párt elnöke hangsúlyozta: úgy döntöttek, hogy új politikai frakciót alapítanak az európai parlamentben. Megjegyezte, három fő prioritás köti össze őket. Ez a szuverenitás védelme, az illegális migráció elleni küzdelem és a green deal revidiálása. Szilárd meggyőződésük, hogy olyan Európára törekszenek, amely független nemzetállamokból áll és nem egy Brüsszel által uralt föderációból. Elhatározták, hogy az illegális migrációt megállítják, hogy az uniós paktumot meg kell változtatni. Olyan szabályozást kell kidolgozni, amely védi az országhatárokat, s megállítja az embercsempészetet – jelentette ki a cseh politikus.

Nagyon fontosnak tartják azt is, hogy a green dealt revidiálják, hogy egy kiegyensúlyozottabb hozzáállás legyen ezzel kapcsolatban, amely jobban figyelembe veszi a gazdasági fejlődést és ne veszélyeztesse az EU versenyképességét.

Az együttműködés nyitott minden hasonlóan gondolkodó párt és egyén előtt

– hangsúlyozta a politikus.


A patrióta manifesztumot a sajtótájékoztató végén aláírták.

Patrióta kiáltványt fogadott el tehát az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, aki az aláírt dokumentumot is rendelkezésre bocsátotta.

A Patrióta kiáltvány szövege szerint Európa nemzetei történelmi fordulóponthoz érkeztek. Az Európai Unió – ami egykor a megbékélés vágyában gyökerező álomprojekt volt a két világháború és több évtizednyi megosztottság által okozott pusztítást követően – az európaiak ellen fordult, és most olyan érdekeket képvisel, amelyek ellentétesek a nemzetek, a térségek és az európai hazánkat alkotó kis közösségek akaratával.

Az európai polgárok számára ismeretlen és tőlük távol álló intézmények – olyan erős globalista erőkkel, senki által meg nem választott bürokratákkal, lobbi- és érdekcsoportokkal együtt, akik és amelyek semmibe veszik a többség hangját és a szélesebb népi demokráciát – terveznek a nemzetek helyébe lépni. És mi ehhez az eszközük? Egy európai központi állam – írja a kiáltvány.

A legutóbbi júniusi európai parlamenti választásoknak ezért egyszerre volt generációs és egzisztenciális jelentősége

– folytatódik a manifesztum. A politikai törésvonal immár nem konzervatívok és liberálisok vagy a jobboldal és a baloldal között húzódik meg, hanem a centristák – akik egy új európai „szuperállam" hírnökei – és a patrióták, illetve szuverenisták között, „akik az általunk nagy becsben tartott európai nemzetek megőrzéséért és megerősítéséért harcolnak. Csak a kontinens patrióta és szuverenista pártjainak győzelme és együttműködése révén garantálhatjuk a gyermekeink örökségét" – fogalmaz a dokumentum, amely ezek után rátér arra, milyen Európában hisznek az aláírói.

Azt írják:

egy olyan Európában hisznek, ami erős, büszke és független nemzetekből áll; olyan nemzetekből, amelyek szabadon dönthetnek az egymással egyetértésben való együttélésről és együttműködésről; olyan Európában hisznek, amely a nemzetekben gyökerező intézmények révén működik együtt; olyan intézmények révén, amelyek Európa népei megbízásából tevékenykednek és feléjük felelősséggel tartoznak. Olyan Európában, ami szuverén, és eltántoríthatatlanul képviseli érdekeit minden olyan függőségtől mentesen, amely akadályozza a nemzeti közösségei akaratának végrehajtását – akár belföldön, akár külföldön. Elkötelezett a béke és a párbeszéd mellett, de ugyanakkor készen áll, hogy megvédje magát minden veszéllyel szemben; megvédi és ünnepli európai identitását, hagyományait és szokásait, a görög-római és zsidó-keresztény örökség gyümölcsét. Nagy becsben tartja a nemzeteiben rejlő sokszínűséget, azok történelmét és életformáját, és egyben ellenáll az olyan ultimátumoknak, amelyek célja annak az éppen divatos trendek szerinti megváltoztatása.


A manifesztum megalkotói szerint Európa a valódi szabadságjogok, alapvető jogok és az emberi méltóság védelmezője, és ugyanakkor erőteljesen ellenáll minden olyan kísérletnek, amelynek célja ezeknek a szabadságjogoknak a korlátozása vagy átértelmezése; versenyképes, produktív, hatékony és büszke szellemi, tudományos és gazdasági eredményeire az innováció, a kiválóság és a haladás kontinenseként. Hitük szerint Európa elszánt a határai megvédése, az illegális migráció megállítása és kulturális identitása megőrzése mellett, követve az európai polgárok túlnyomó többségének az akaratát; olyan nemzetekből áll, amelyek készek megvédeni népeiket bármely és minden potenciális veszéllyel szemben, legyen az politikai, gazdasági, vallási vagy kulturális természetű.

Európa tiszteletben tartja saját megbízatását és szabályait, nem lép túl kompetenciáin, betartja a szubszidiaritás és az arányosság elvét, illetve a továbbiakban nem igazolja a nemzeti szuverenitás elleni támadásait az európai költségvetésen keresztüli nyomásgyakorlással – írják, hozzátéve: Európa olyan nemzetek tömörülése, amely elutasítja a nemzeti szuverenitásnak az európai intézmények felé való minden további feladását és tiszteletben tartja a nemzetek vétójogát. Az aláírók hite szerinti Európa a diplomáciát a tagállamok szuverenitása alapvető elemeként ismeri el, illetve olyan kérdésként, amelyről minden nemzet szabadon dönthet anélkül, hogy a többieket ugyanarra a döntésre kényszerítené.

Végezetül az európai patrióta erők a dokumentumban azt ígérik, hogy a kontinens jövőjét visszaadják az európai embereknek.

Visszavesszük intézményeinket és olyan irányba tereljük az európai politikát, amely a nemzeteinket és népeinket szolgálja. Előtérbe helyezzük a szuverenitást a föderalizmussal szemben, a szabadságot a diktátumokkal szemben, és a békét: ez az Európát szolgáló patrióták kiáltványa

– zárul a Bécsben vasárnap elfogadott dokumentum.

2024. június 30. 13:51
Elfogtak egy budapesti gyilkost, évek óta keresték
Évek óta keresték gyilkosság miatt, most találták meg a rendőrök azt a 62 éves férfit, aki 2021 novemberében halálra...
Telefonért gyilkolt egy 12 éves lány, felvette a kamera a szörnyűséget
Úgy helyezte az élettelen testet, mintha semmi sem történt volna.
Vagyonért árulja csodajárgányát L.L. Junior, semmi sem hiányzik belőle
Bőrülés, kis kijelző, nagyképernyős tévé és hatalmas hangszórók szolgálják az utasok kényelmét.
14 éves fiú ölt Csernelyben
Minősített emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség egy fiata...
Ledobta a bikinibombát Zimány Linda, alig takarja valami napbarnított idomait
A szexi modell a francia riviérán sütkérezik.
Így hűsöltek ők!
Kutyameleg van! Strandolnak a házi kedvencek, a macskák is úsznak, sőt! A kutyák még a jet-skire is felültek. Az áll...
Tények teljes adás, 2024. július 23., kedd
VÉRFAGYASZTÓ - Meghalt a kórházban a szombat hajnali budapesti horrorbaleset 47 éves vétlen áldozata, ijesztő videón...
Engedjetek ki!
Félelem, kétségbeesés és harag. Százezer dühös ember várt órákon át arra az autójában, hogy végre hazamehessen Pozso...
Balaton vagy Adria?
Balaton vagy Horvátország? Hekk vagy kagyló? Melyik ország a drágább, melyik az olcsóbb? Minden nyaralási szezon elő...
Gyilkos viszony
Döbbenetes tragédia történt, újra gyászol a kézilabda világa. Nejlonba csomagolva találták meg a Debrecen egykori já...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.