orbán viktor

Orbán Viktor: A munkának van jövője Magyarországon!

Orbán Viktor a XV. Szakma Sztár Fesztivál budapesti megnyitóján elmondta, bár sokan tanulnak szakképzésben Magyarországon, egyre nagyobb is rájuk a kereslet, a vállalkozói pálya pedig egyre népszerűbb és egyre jövedelmezőbb. A miniszterelnök szerint a magyar szakmunkások hazai és nemzetközi eredményei tanúskodnak róla, milyen kiváló oktatók és pedagógusok dolgoznak a magyar szakképzési rendszerben - írta a Magyar Nemzet

2022. április 25. 12:21

A munkának és szakmunkának van jövője Magyarországon, akinek van tudása és szakmája, illetve kellő bátorsága, hogy mindezt felhasználja, annak nincs mitől tartania a nehezebb időkben sem.” – hangsúlyozta a miniszterelnök a XV. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján hétfőn Budapesten. Orbán Viktor a Hungexpón rendezett eseményen mondott köszöntőjében úgy fogalmazott: „a nemzeti erők soha nem látott mértékű támogatással” nyerték meg a parlamenti választást három hete, és a választók igent mondtak arra is, amit az elmúlt 12 évben a szakképzésben elért a kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együtt. Felidézte: az elmúlt időszakban kiterjesztették a duális képzést, életszerűbbé tették a képzési formákat, létrehozták a szakképzési centrumokat és a szakmunkás hallgatók ösztöndíjrendszerét, valamint komoly lépéseket tettek a digitalizáció irányába is, a kormány pedig ingyenesen biztosítja az első két szakma vagy szakképesítés megszerzését.

Mindezeknek köszönhetően mára 250 ezren tanulnak szakképzésben Magyarországon, egyre nagyobb a kereslet a képzett szakmunkásokra, a vállalkozói pálya is egyre népszerűbb és egyre jövedelmezőbb – mondta a kormányfő. Emlékeztetett: már nyolcadik alkalommal lehet itt ezen a rendezvényen, és a résztvevőket mindig is arra biztatta, higgyenek abban, hogy a „munkának és különösen a szakmunkának van jövője Magyarországon”.

Két jó tanács összefoglalja, miért érdemes szakmát tanulni: „amit érdemes csinálni, azt érdemes jól csinálni, és ha jó vagy valamiben, akkor kérd meg az árát” – fogalmazott. A miniszterelnök szerint az élet igazolta, hogy az igényes munka a megélhetés legbiztosabb forrása és a jövőben még inkább azzá válik majd. Felhívta a figyelmet arra: bár igazságtalannak tűnhet, hogy még „alig ocsúdtunk fel” a koronavírus–járványból, máris „megkaptuk a nyakunkba” a szomszédban dúló háborút, ahelyett, hogy „kárhoztatnánk a körülményeket”, inkább erősítsük meg magunkat abban, hogy „akinek tudása van, akinek szakmája van, és akinek van kellő bátorsága, hogy mindezt felhasználja, annak nincs mitől tartania a nehezebb időkben sem”. „Ha jól csináljuk a dolgunkat, akkor megerősödve kerülhetünk ki ebből a bajból is, és tehetünk egy méretes lépést előre, nem pedig hátra” – mondta, a pályaválasztó fiatalokat arra biztatva, válasszanak maguknak szakmát.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hangsúlyozta: Magyarország az a hely, ahol érdemes élni és érdemes dolgozni, mert hazánk az egyik legjobb hely Európában. A kormányfő a fiataloknak azt üzente: új gyárak, telephelyek, új termelési központok nőttek ki a földből, és mindannyian „a ti munkátokra számítanak”. Adókedvezményt biztosítunk a pályakezdő fiataloknak és azoknak a cégeknek is, „amelyek benneteket alkalmaznak”, támogatjuk a családalapítást és az otthonteremtést, a házépítést és -felújítást – sorolta. Kijelentette: aki ma Magyarországon a munkájából szeretne megélni, annak lesz munkája, lesz otthona, és biztonságos környezetben nevelheti fel a gyerekeit a világ legszebb országában. „Nem fogtok ennél jobb ajánlatot kapni egyetlen más országból sem” – tette hozzá. A miniszterelnök a pedagógusoknak azt mondta: a sok fontos és hangzatos eredmény „nem jöhetett volna létre az önök munkája nélkül”.

A magyar szakmunkások hazai és nemzetközi eredményei tanúskodnak róla, milyen kiváló oktatók és pedagógusok dolgoznak a magyar szakképzési rendszerben – vélekedett. Hozzátette: köszönet illeti őket az áldozatos munkájukért. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, együttműködve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, április 25–27. között rendezi a XV. Szakma Sztár Fesztivált, amely a szakma kiváló tanulója verseny és az országos szakmai tanulmányi verseny nemzeti döntőjének színhelye.

Címlapfotó: Facebook / Orbán Viktor

Szívszaggató ahogyan gyászol egy vámospércsi kutya - videó
Nem mozdul gazdája sírja mellől egy hűséges kutya a vámospércsi temetőben.
Összekötött végtagokkal vágtak falhoz szülei egy 3 éves kislányt, meghalt
A folyamatosan kínzott gyermek agyműködése leállt, belehalt sérüléseibe.
Filmbe illő rendőri akciót vett fel az érdi busz kamerája - videó
Békésen zötykölődött a sárga autóbusz a minap Érden, aztán olyan történt, mint az akciófilmekben.
Azt hiszi, már mindent látott? Nézze meg, miben koncertezett Majka!
A különleges pillanatot közösségi oldalán tette közzé.
Kétszer gázolt el egy férfit a 61 éves autós, majd kiszállt és megtaposta a fejét
Egy szemtanú segített elkapni a gyilkost.
Ilyen időjárásra készüljünk a következő napokban
Folytatódik a következő napokban a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szo...
Meleg léghullámok érkeznek
időjárás-jelentés, 2022. augusztus 14., vasárnap
Már látogathatók az újszülött tigrisek
A látogatók kedvencei lettek pillanatok alatt az újszülött tigrisek a zalaegerszegi Csács-hegyi állatkertben. A köly...
Anyára és kisgyerekére gyújtotta rá a házat két férfi Véménden
Molotov-koktélokat dobtak a házukra.
Rekordsúlyú pontyot fogtak a Tiszából
Rekordsúlyú, csaknem 22 kilós pontyot sikerült kifognia egy fiatal horgásznak Tiszatarjánnál. A hal kifárasztása hos...