Mintha dézsából öntené, úgy tolja évek óta a pénzt Soros György az ügyészi hálózatába

Soros György az évek alatt tetemes pénzmennyiséget használt fel arra, hogy az általa kijelölt és hozzá hűséges ügyészei nyerjenek a választásokon, így az amerikai igazságszolgáltatás jelentős része felett az oligarcha rendelkezhet - írta meg a Magyar Nemzet.

Döbbenetes mennyiségű pénzt áldozott Soros György az elmúlt évek során arra, hogy kiépítse a saját ügyészi hálózatát. Az oligarcha célja nyilvánvalóan az lehet, hogy egymaga uralja az igazságszolgáltatást az Egyesült Államokban, ennek érdekében eddig 75 ügyész kampányára költött el több mint negyvenmillió dollárt. A milliárdos spekuláns az ügyészein keresztül így már az amerikai lakosság közel húsz százaléka felett uralkodik, ráadásul az ötven legnépesebb város felében Soros ügyészei alakítják az igazságszolgáltatást. A Law Enforcement Legal Defense Fund (LELDF) korábban egy jelentést is készített a témában, az alábbi térképen pedig jól megfigyelhető, hogy milyen terjedelmes Soros hálózata.

Ahol nyert a jelöltje, ott drasztikusan csökkent a kiszabott börtönbüntetések száma, a bűnözés pedig ezzel egyenesen arányosan megugrott. Soros ügyészei ugyanis rendre olyan intézkedéseket vezettek be, amelyek segítségével a mai napig csak enyhe büntetéseket ítélnek meg bizonyos bűncselekmények után: a lopás, a rablás, a kábítószer birtoklása vagy árusítása és a prostitúció esetében is jelentős enyhítésekről döntöttek.

A rendőrség és az ügyészek között azóta egyre élesebb az ellentét. A rendőrök ugyanis nem hajlandók elfogadni, hogy az ügyészek sok esetben nem emelnek vádat egy-egy súlyos bűncselekmény után. Több nagyvárosban is tömegesen hagyták el a bűnüldöző szakmát az emberek Soros liberális ügyészei miatt.

Soros arra használja ezt a kampánypénzt és további százmilliókat, hogy szervezeteket támogasson, és csendben átalakítsa az igazságszolgáltatási rendszert a rosszabbik irányba, veszélyes politikákat és rendőrellenes narratívákat támogatva, hogy előmozdítsa radikális programját

– vélekedik Jason Johnson, a LELDF elnöke, aki hozzátette, hogy a kampányokban Houstontól és Los Angelestől Philadelphiáig és Orlandóig Soros volt a messze legnagyobb pénzcsap – egyes versenyeken az elköltött pénz kilencven százalékát adta a milliárdos.

A New York-i rendőrség (NYPD) legfrissebb bűnügyi statisztikái szerint az elmúlt évhez képest a nemi erőszakok száma 10,9 százalékkal, a rablások 32,4 százalékkal, a betöréses lopások 29,1 százalékkal, a nagy értékű lopások száma pedig 38,5 százalékkal nőtt, köszönhetően a Soros György által támogatott ügyészeknek és a rendőrség leszerelését, illetve az óvadék megszüntetését támogató baloldali politikusoknak.

Alvin Bragg manhattani ügyészt a Color of Change PAC segítségével választották meg 2021 őszén, amelynek Soros György egymillió dollárt adományozott. Átfogó változtatásaival Bragg arra ösztönözte az ügyészeket, hogy ne emeljenek vádat például fegyveres rablás esetén, hanem tekintsék csak lopásnak. A büntetés így legfeljebb egy év börtön lehet egy ilyen bűncselekményt követően.


Más ügyészek a tömeges illegális migrációt segítették országszerte az elmúlt években.

A Los Angeles-i kerületi ügyész, George Gascón nemrég olyan irányelveket tett közzé, amely előírja a megyei ügyészeknek, hogy a bűncselekményekkel vádolt illegális bevándorlók esetében mérlegelniük kell az úgynevezett „bevándorlási következményeket”, vagyis lehetőleg úgy kell enyhíteni az eredetileg kiszabadandó büntetést, hogy minél kevesebb eséllyel figyeljen fel rá a Bevándorlásügyi és Vámhatóság (U.S. Immigration and Customs Enforcement).

Mielőtt Soros György rátette volna a kezét az Egyesült Államok igazságszolgáltatásának jelentős részére, az ügyészi választások szinte érdektelenek voltak az átlagos amerikai polgárok számára, a támogatók is jóval kevesebben voltak, és korántsem költöttek annyi pénzt a jelöltek kampányára, mint az elmúlt években az amerikai oligarcha.

2023. április 05. 08:41
Ledobta kutyáját a negyedik emeletről, 20 métert zuhant az öleb
A házikedvenc nem élte túl a zuhanást.
Húscafatok lepték el az autópályát, le kellett zárni a külső sávot - videóval
Horrorfilmben is megállta volna a helyét a sztráda látványa.
Könyv készül Jákob Zoltán életéből, titkokat árul el a Nagy Ő
Magyarország egyik leggazdagabb embere hamarosan az ország szeme láttára kezd párkeresésbe a Nagy Ő című reality ker...
Nem lehet halottá nyilvánítani Suhajda Szilárdot
A hegymászó holtteste nem került elő.
Kisgyerekeket késeltek meg egy játszótéren, videón a szíriai támadó
Három gyerek életveszélyes állapotban van.
Eltapsolta összes hitelét a kocsma pénzeszsákja, majd lóvá tette a rendőröket
A rejtélyes rablót a nyomozók nem találták.
Dömötör Csaba: Ez a brüsszeli politika legrosszabb arca
Az államtitkár elmondta, Magyarországot sok milliárdos büntetéssel sújtaná Brüsszel, ha nem fogadunk be menekülteket...
A tökéletes külső titka
Még a legszebb és legcsinosabb nőknek is készülniük kell a nyárra, azaz folyamatos energiabefektetés nélkül ők sem l...
Tények teljes adás, 2023. június 9., péntek
ÁLDOZATOK - Ketten meghaltak Gyöngyöstarjánban, miután elsodorta őket a patak megáradt vize. Hidakat és kerítéseket ...
Soha nem fogom abbahagyni!
81 éves, de nem áll meg, egy igazi örökmozgó a keszthelyi Bagyó Árpád, azaz Árpi bácsi. Megállás nélkül fúr, farag, ...
Egyre több a halott, temetőket mosott ki az árvíz Nova Kahovkánál, folytatódik Herszon támadása
Itt egy tok, amivel ipari környezetben sem vérzik el az iPad
Egykor csodacsapatok voltak, ma már csak focigyilkosok
Meghalt egy motoros az éjjel Szegeden
Az akciósan tízmillió forintos Suzuki Swift balladája