Mindegy az ország, a módszer ugyanaz! Erőszakkal és balhékkal támad a baloldal!

Hatalmas káoszt okoztak a tüntetők a Capitolium épületénél Washingtonban szerdán. Joe Biden elnöksége - még mielőtt beiktatták volna - már botrányba fulladt. A demokraták Donald Trumpot hibáztatják, pedig a leköszönő elnök azonnal arra kérte szimpatizánsait, hogy menjenek haza. A brutális támadásban négyen haltak meg és legalább ötvenen sérültek meg.

2021. január 09. 15:07

A Trump szimpatizánsainak tartott tüntetők között rengeteg ismert szélsőbaloldali szereplő is van. Úgy tudjuk, elsősorban John Sullivan, a Black Lives Matter és az antifa mozgalom aktivistája volt az egyik fő mozgatóerő. Hasonló akciója miatt már korábban is vádat emeltek ellene. Az akció nagy felháborodást váltott ki az emberekből. Az ügyet a hatóságok vizsgálják.

De Magyarországon is több hasonló akciója volt a baloldalnak. Itthon azonban vezető baloldali politikusok is a tömegben voltak. Az egyik legemlékezetesebb, amikor 2018-ban erőszakos tüntetők támadták meg a Parlamentet. Erről a Tények így tudósított:

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András a frontvonalból buzdította a támadókat. A baloldali politikus még egy füstgránátot is dobott a munkájukat végző, az Országházat védő rendőrökre.

Ezután néhány tüntetővel együtt lökdösték a rendőröket azért, hogy a sorfalat áttörjék. 4 embert fogtak el hivatalos személy elleni erőszak miatt. Két nap alatt összesen 22 embert vettek őrizetbe, 51 embert állítottak elő, közülük két külföldit is. A minipárt vezetője ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt vádat emeltek. Ugyanezen a tüntetésen egyébként előállították a párt alelnökét, Donáth Annát is. A gyanú szerint ő is egy füstgránátot akart eldobni.

A Fidesz szerint az erőszakos tüntetést a Soros-hálózat szervezetei az erőszakos tüntetéseket.

De a 2006-os baloldali akció még ennél is brutálisabb volt. Gyurcsány Ferenc híres, öszödi beszéde szeptemberben szivárgott ki. Nagyon megrázta az egész országot, amikor kiderült, hogy mit mondott: „Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel meg este.” Egyből spontán tüntetések szerveződtek a fővárosban és több vidéki városban is. De a legvéresebb események október 23-án történtek Budapesten, amikor a Fidesz ünnepi megemlékezésére érkezett több tízezres tömegre lovasrohamot vezényeltek. Ekkor könnygázgránátokkal és gumilövedékekkel támadtak a békés demonstrálókra, sokaknak súlyos sérüléseket okoztak, volt, akinek a szemét lőtték ki.

A Jakab Péter ügye is beleillik a baloldali erőszakos akciók sorába. 2019-ben Jakab - még szóvivőként - betört a TV 2 épületébe. Ekkor a kereskedelmi csatorna egyik dolgozója sokkos állapotban, félájultan rogyott össze. A baloldali politikus áttörte a biztonsági beléptető rendszert, és az élő adásba akart berohanni.

Jakab egyébként azt mondta, hogy azért tört be, mert szerinte a TV2 nem vett részt a Jobbik 2019-es kampányrendezvényein, és ezt élő adásban is el akarta mondani. Az igazság azonban az, hogy a párt több rendezvényére és a választási eseményére sem engedi be a TV2-t.

De nemcsak a TV2 munkáját zavarták meg, hanem az MTVA székházánál is demonstráltak már a baloldaliak. Az összegyűltek közül többen petárdákkal, üvegekkel és más tárgyakkal dobálták meg a rendőröket, az elől állókat pedig a rendőrsorfalra nyomták, az egyenruhások közül többen is rosszul lettek. A rendőrség ezután könnygázt vetetett be. A jelenlévő politikusok országgyűlési mandátumukra hivatkozva bementek a székházba. Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Bősz Anett, Kunhalmi Ágnes és Ujhelyi István is egy közleményt akartak beolvasni, azonban nem fogadták őket. Ezért Stummer János, Jobbikos képviselő megnyomta a tűzjelzőt, aki így próbálta megzavarni a köztévé adását. A képviselők az egész éjszakát bent töltötték a székházban, megpróbáltak erőszakkal betörni a stúdióba is, hogy felolvassák közleményüket, lezárt területeken is át akartak jutni. Hadházy Ákos például egy lezárt lépcsőn indult meg a stúdió felé, a biztonsági szolgálat emberei azonban megakadályozták ebben. Hadházy lefeküdt a földre, és azt mondta, hogy onnan nem megy sehova.

Az ellenzéki képviselők közül többen egész nap a székházban maradtak. Az épületet később lezárták, a munka biztosítása érdekében, és csak a dolgozókat engedték be. Azok a képviselők, akik ekkor érkeztek, átmásztak a kerítésen, hogy bejuthassanak. Az ellenzéki politikusok egész nap élőben közvetítettek közösségi oldalukon. Elmentek a szerkesztőséghez, ahol szintén videóztak, több biztonsági őrt és dolgozót felvettek a beleegyezésük nélkül. Később pedig fekvősztrájkot is tartottak, amit a szocialista Bangóné Borbély Ildikó előre megrendezett.

Az, hogy az amerikai akcióval ellentétben a magyarországi támadások nem zárultak tragédiával, csak a rendőrök szakszerű fellépésének köszönhető. De egyértelmű, hogy a baloldal nem riad vissza a hasonló agresszív akcióktól.

A címlapfotó: origo.hu

Orbán: minél több vakcinának kell lennie Magyarországon
Emberéletek múlnak a vakcinán, és minden élet számít, ezért fontos, hogy minél több vakcina legyen Magyarországon.
Ma van a magyar kultúra napja
Ma van a magyar kultúra napja, amelyet országszerte és a határokon túl is megünnepelnek.
Már a börtönből szabadulása napján is csalt - VIDEÓ
Országszerte károsított meg szállásadókat egy férfi, aki mentősnek adta ki magát, pedig soha nem dolgozott a mentősz...
"Rám fog rohadni a műanyag zár"
Hazugság, ezt mondta Lagzi Lajcsi ügyvédje arról a hírről, hogy nyomozók szállták meg a mulatós sztár házat kora reg...
Vakcinaigazolványt kapnak a védettek
Védettséget igazoló plasztik kártyát kapnak azok, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen, vagy már átestek a fe...
Csalók küldenek sms-t vagy e-mailt egy áruházlánc nevében
Csalók küldenek sms-ben vagy e-mailben értesítést egy kereskedelmi lánctól érkező csomagról, nyereményről vagy teszt...
Életbe lépett az atomfegyverek teljes betiltásáról szóló nemzetközi egyezmény
Életbe lépett pénteken az ENSZ nukleáris fegyverek teljes betiltásáról szóló nemzetközi szerződése (TPNW).
Elmarad idén a riói karnevál - VIDEÓ
Elmarad idén a világhírű Rio de Janeiró-i karnevál az új koronavírus okozta világjárvány miatt.
Hihetetlen: előkerült Erzsébet királyné pihenőházának oroszlánszobra a budai Várban - FOTÓK
Több értékes római kori, középkori, kora újkori és századfordulós leletet találtak a szakemberek a Budavári Palotane...
Von der Leyen: nagy aggodalomra adnak okot a vírusmutációk
A koronavírus-járvány továbbra is nagyon súlyos következményekkel jár Európában, a vírus újonnan megjelent mutáns vá...