Márki-Zay egy német lapnak megerősítette: fegyvert is szállítana Ukrajnába

Gyurcsány jelöltje egy német lapnak megerősítette: fegyvert is szállítana Ukrajnába, tehát kiderült, hogy megint össze-vissza beszél. Korábban Márki-Zay azt mondta, hogy Magyarországnak magyar katonákat és fegyvereket kellene küldenie Ukrajnába, ezzel szemben ma már azt követeli, hogy Magyarország függessze fel a Paks II. beruházás engedélyezési eljárását, és utasítsa ki a Nemzetközi Beruházási Bankot Budapestről. A baloldal nincs tisztában a felelőtlen kijelentéseinek súlyával, hiszen miközben Nyugat-Európában egy nap alatt 50%-kal emelkedett a gáz ára, ehhez képest Magyarországon a magyar emberek továbbra is a rezsicsökkentett árat fizetik. Azzal, amit tesznek, és amilyen gazdasági intézkedéseket követelnek, belesodorhatják az országot a háborúba, és ennek a magyar családok ihatják meg a levét. Ezzel szemben a magyar miniszterelnök és a kormány felelősségteljesen cselekszik, és mindent megtesz Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében - írta az Origo.

2022. február 25. 15:24

Márki-Zay Péter ismét meggondolatlanul, össze-vissza beszél, amikor az orosz-ukrán helyzettel kapcsolatban egyik nap azt mondja, hogy küldene magyar katonákat és fegyvereket Ukrajnába, másnap viszont már mást mond.

Márki-Zay Péter és a baloldal sokadjára ragadtatja el magát, és felelőtlen kijelentéseket tesznek az ukrajnai háborús konfliktus kapcsán. 

A baloldal nem tudja, mit tesz

Márki-Zay Péter most lelepleződött, mert egy német lapnak megerősítette: fegyvert is szállítana Ukrajnába.

Gyurcsány jelöltje azt mondta a német Der Tagesspiegelnek

"Néhány héttel ezelőtt még azt mondtam, mi is támogatjuk a békés, közös érdekeken alapuló gazdasági és kulturális együttműködést Oroszországgal. Nos, ez a jelenlegi válsággal megváltozott. Természetesen Magyarországnak, mint NATO- és EU-tagnak, csatlakoznia kell minden Oroszország elleni szankcióhoz. Ez elvi kérdés - még akkor is, ha ez gazdaságilag árt nekünk. A fegyverszállításokat is támogatnám, amennyiben a NATO és az EU e mellett döntene. Mindig a közös döntéseket követnénk."

Márki-Zay egyik nap ezt, másik nap azt mondja.

"Márki-Zay Péter elragadtatta magát, és a probléma ebben az, hogy ez már a sokadik ilyen elragadtatása. Ha egy ilyen ember lenne Magyarország miniszterelnöke, akkor könnyen belekeveredhetnénk egy háborús konfliktusba az ő hozzá nem értése miatt" - mondta el Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója az Origónak adott interjúban azzal kapcsolatban, hogy a baloldal katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába.


Miközben a baloldal kedden még azt mondta, hogy Magyarországnak magyar katonákat és fegyvereket kellene küldenie Ukrajnába, ezzel szemben ma már azt követelik, hogy Magyarország függessze fel a Paks II. beruházás engedélyezési eljárását, és utasítsa ki a Nemzetközi Beruházási Bankot Budapestről.

A baloldal nincs tisztában a felelőtlen kijelentéseinek súlyával, hiszen miközben Nyugat-Európában egy nap alatt 50%-kal emelkedett a gáz ára, ehhez képest Magyarországon a magyar emberek továbbra is a rezsicsökkentett árat fizetik.

Ha megtörténne, amit a baloldal követel, azzal veszélybe kerülhetne az orosz gázellátás.

Azzal, amit a baloldal tesz, belesodorhatja az országot a háborúba, és emellett olyan gazdasági intézkedéseket akarnak, amiknek a magyar családok ihatják meg a levét. 

Miközben a baloldal háborúba sodorhatja az országot, Orbán Viktor miniszterelnök egyértelműen fogalmazott. A kormányfő Facebook-oldalán számolt be az éjjel fél háromkor véget ért EU-csúcsról. A miniszterelnök azt mondta: 

"Nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba!"

 A kormányfő videója ide kattintva nézhető meg.


"Tényleg ezt akarja a baloldal? Magyarország sodródjon bele egy háborúba, ami ráadásul nem is a mi konfliktusunk?" - teszi fel a kérdést az ismert producer, Rákay Philip a Patrióta legújabb részében.


Deák Dániel elemző úgy látja, hogy:

"Felelőtlen és veszélyes nyilatkozatokat tesz Márki-Zay egy háborús helyzetben is. Nekünk most tapasztalt, a magyarok érdekeit védő és higgadt vezetőre van szükségünk, nem pedig a kapkodó és konfliktuskereső Márki-Zayra!"

Miközben Márki-Zay és a baloldal felelőtlen nyilatkozatokat ad, addig a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az orosz-ukrán konfliktusban érintett szereplőket a folyamatos párbeszédre sarkallja, felelősségteljesen cselekszik, és mindent megtesz Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében.

Címlapfotó: Facebook/Márki-Zay Péter

Leállt egy 3 napos csecsemő légzése, még csak aznap vitték haza szülei
Etetés közben kezdett fuldokolni a kicsi.
Sokkolóan néz ki Stohl András friss képein
Szinte teljesen megsérült az arca – a színész egy elképesztő fotót tett közzé közösségi oldalán.
Újabb büntetőfékezőt rögzített a kamera, üldözés lett belőle, egy játékpisztoly is előkerült
A sofőr egy várandós anyukát és párját leckéztette meg.
Iszonyú halál, saját kamionja ütött el egy sofőrt az M30-ason
A férfi holttestére a kamion vontatóegysége alatt találtak rá.
Iskolájához közel találták meg a 15 éves lány holttestét
A fiatal péntek reggel óta nem adott magáról életjelet.
L.L. Junior itt hagyja Magyarországot
Nemrégiben kapott szárnyra a hír, mely szerint a népszerű rapper mindent hátrahagyva Dominikára költözik és új élete...
Egységesül az ügyeleti rendszer, a 1830-as központi számot kell majd hívni
Egységesül az ügyeleti ellátás rendszere: a betegnek a 1830-as központi telefonszámot kell majd hívnia, ahol a várme...
Itt a nagy bejelentés: kiderült, kislányt vagy kisfiút várnak Békefi Vikiék
Békefi Viki és Feng Ya Ou a Mokkában jelentették be születendő babájuk nemét.
Kiakadt Köllő Babett, botrányos hazugságot állítanak róla
Rengeteg álhír jelent meg mostanában a színésznőről, hogy valamilyen „csodaszer” segítségével szabadult meg 25 kilót...
Már több magyar áldozata is van a háborúnak, a helyszínen jártunk - videóval
Az év eddigi legmegrázóbb riportja!
Százhét évesen meghalt a világ legidősebb olimpikonja
Keresik a bonyhádi temető mellett támadó szatírt - videó
Sürgősen kórházba kellett szállítani Antonio Contét
Hajléktalanokkal takaríttatja ki a sportcsarnokát egy NBA-csapat -videó
Ikonikus filmjeivel emlékezik Gina Lollobrigidára a Duna