Márki-Zay egy német lapnak megerősítette: fegyvert is szállítana Ukrajnába

Gyurcsány jelöltje egy német lapnak megerősítette: fegyvert is szállítana Ukrajnába, tehát kiderült, hogy megint össze-vissza beszél. Korábban Márki-Zay azt mondta, hogy Magyarországnak magyar katonákat és fegyvereket kellene küldenie Ukrajnába, ezzel szemben ma már azt követeli, hogy Magyarország függessze fel a Paks II. beruházás engedélyezési eljárását, és utasítsa ki a Nemzetközi Beruházási Bankot Budapestről. A baloldal nincs tisztában a felelőtlen kijelentéseinek súlyával, hiszen miközben Nyugat-Európában egy nap alatt 50%-kal emelkedett a gáz ára, ehhez képest Magyarországon a magyar emberek továbbra is a rezsicsökkentett árat fizetik. Azzal, amit tesznek, és amilyen gazdasági intézkedéseket követelnek, belesodorhatják az országot a háborúba, és ennek a magyar családok ihatják meg a levét. Ezzel szemben a magyar miniszterelnök és a kormány felelősségteljesen cselekszik, és mindent megtesz Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében - írta az Origo.

2022. február 25. 15:24

Márki-Zay Péter ismét meggondolatlanul, össze-vissza beszél, amikor az orosz-ukrán helyzettel kapcsolatban egyik nap azt mondja, hogy küldene magyar katonákat és fegyvereket Ukrajnába, másnap viszont már mást mond.

Márki-Zay Péter és a baloldal sokadjára ragadtatja el magát, és felelőtlen kijelentéseket tesznek az ukrajnai háborús konfliktus kapcsán. 

A baloldal nem tudja, mit tesz

Márki-Zay Péter most lelepleződött, mert egy német lapnak megerősítette: fegyvert is szállítana Ukrajnába.

Gyurcsány jelöltje azt mondta a német Der Tagesspiegelnek

"Néhány héttel ezelőtt még azt mondtam, mi is támogatjuk a békés, közös érdekeken alapuló gazdasági és kulturális együttműködést Oroszországgal. Nos, ez a jelenlegi válsággal megváltozott. Természetesen Magyarországnak, mint NATO- és EU-tagnak, csatlakoznia kell minden Oroszország elleni szankcióhoz. Ez elvi kérdés - még akkor is, ha ez gazdaságilag árt nekünk. A fegyverszállításokat is támogatnám, amennyiben a NATO és az EU e mellett döntene. Mindig a közös döntéseket követnénk."

Márki-Zay egyik nap ezt, másik nap azt mondja.

"Márki-Zay Péter elragadtatta magát, és a probléma ebben az, hogy ez már a sokadik ilyen elragadtatása. Ha egy ilyen ember lenne Magyarország miniszterelnöke, akkor könnyen belekeveredhetnénk egy háborús konfliktusba az ő hozzá nem értése miatt" - mondta el Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója az Origónak adott interjúban azzal kapcsolatban, hogy a baloldal katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába.


Miközben a baloldal kedden még azt mondta, hogy Magyarországnak magyar katonákat és fegyvereket kellene küldenie Ukrajnába, ezzel szemben ma már azt követelik, hogy Magyarország függessze fel a Paks II. beruházás engedélyezési eljárását, és utasítsa ki a Nemzetközi Beruházási Bankot Budapestről.

A baloldal nincs tisztában a felelőtlen kijelentéseinek súlyával, hiszen miközben Nyugat-Európában egy nap alatt 50%-kal emelkedett a gáz ára, ehhez képest Magyarországon a magyar emberek továbbra is a rezsicsökkentett árat fizetik.

Ha megtörténne, amit a baloldal követel, azzal veszélybe kerülhetne az orosz gázellátás.

Azzal, amit a baloldal tesz, belesodorhatja az országot a háborúba, és emellett olyan gazdasági intézkedéseket akarnak, amiknek a magyar családok ihatják meg a levét. 

Miközben a baloldal háborúba sodorhatja az országot, Orbán Viktor miniszterelnök egyértelműen fogalmazott. A kormányfő Facebook-oldalán számolt be az éjjel fél háromkor véget ért EU-csúcsról. A miniszterelnök azt mondta: 

"Nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba!"

 A kormányfő videója ide kattintva nézhető meg.


"Tényleg ezt akarja a baloldal? Magyarország sodródjon bele egy háborúba, ami ráadásul nem is a mi konfliktusunk?" - teszi fel a kérdést az ismert producer, Rákay Philip a Patrióta legújabb részében.


Deák Dániel elemző úgy látja, hogy:

"Felelőtlen és veszélyes nyilatkozatokat tesz Márki-Zay egy háborús helyzetben is. Nekünk most tapasztalt, a magyarok érdekeit védő és higgadt vezetőre van szükségünk, nem pedig a kapkodó és konfliktuskereső Márki-Zayra!"

Miközben Márki-Zay és a baloldal felelőtlen nyilatkozatokat ad, addig a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az orosz-ukrán konfliktusban érintett szereplőket a folyamatos párbeszédre sarkallja, felelősségteljesen cselekszik, és mindent megtesz Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében.

Címlapfotó: Facebook/Márki-Zay Péter

LED fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer: jelentős technikai fejlesztések a TV2-nél
A TV2 Csoport, hazánk vezető televíziós társasága megalakulása óta törekszik arra, hogy a legmodernebb technológiai ...
Rájuk nyitottak szex közben, sokkot kaptak - videóval
Van, aki sosem mert beszélni róla, traumaként, sokkhatásként élte meg, hogy kiskorában látta szeretkezni a szüleit.
Árpa Attila kalandvágyból lesz A Nagy Ő
Idén újra megnyílik a Bachelor - A Nagy Ő rezidenciája, ahol ezúttal Árpa Attila keresi szíve választottját. A TV2 p...
Versenypályának nézték az M0-ást, vérlázító ámokfutást rendeztek
A két "versenyző" óriási tempóval szlalomozott az autók között.
Így vágta szájba az óriási kő a notórius kocsifeltörőt - videó
Arcon ütötte a visszapattanó kő a kocsifeltörőt – a XVIII. kerületi rendőrök elfogták. Több járművet is ellopott és ...
Kivégezte gyerekeit a férfi, magát is meg akarta ölni - Tények 18.00
Az édesanya vasárnap jelentette a rendőrségen lányai eltűnését... További részletek a Tényekben 18.00-kor a TV2-n!
Pilótával együtt lezuhant egy gép Balatonfőkajárnál - Fotók
A gépben a pilótán kívül nem volt senki.
Menczer Tamás: Megdöbbentő és elfogadhatatlan az ukrán tanácsadó tegnapi nyilatkozata
"Kérésére fogadtam ma reggel Ljubov Nepop nagykövet asszonyt, Ukrajna budapesti nagykövetét" – kezdte a hivatalos kö...
Tragédia Kiskőrösön, egy kerekesszékes férfi az áldozat
A mentők hosszasan próbálták újraéleszteni a 79 éves áldozatot.
Nyilvánossághoz fordult a gyászoló anya, szintet léphet a magyar színész tragédiája
Először szólalt meg kamerák előtt az elhunyt színész édesanyja.