Magyar Péterék migrációpárti képviselő-jelöltet küldenének az Európai Parlamentbe

Gerzsenyi Gabriella kerek-perec kijelentette, hogy unalmasnak tartja a homogén közösségeket - írja a Mandiner.

Markánsan baloldali eszméket hirdet a Magyar Péter-féle Tisza Párt európai parlamenti listájának 6. helyezettje, a rezsicsökkentést is ellenző Gerzsenyi Gabriella. Az egykori brüsszeli tisztségviselő korábbi Facebook-posztjában fogalmazta meg migránspárti nézeteit: „Brüsszel sokszínű város, sok ott a bevándorló, de soha nem éreztem veszélyesebbnek, mint a számos nagyváros bármelyikét, ahol életem során megadatott megfordulnom. (...) Egyenjogúként elfogadom a feketéket, zsidókat, melegeket. Vannak közöttük barátaim. Talán ez baloldaliság” – írta a 2022-es bejegyzésben.

Migrációval az „unalmas” homogenitás ellen

Magyarék jelöltje egy másik, Brüsszelt méltató bejegyzésében egyenesen unalmasnak nevezte a homogén közösségeket, a „sokszínűség és sokféleség” jegyében.

Mit ad Önnek Brüsszel? Toleranciát. A sokszínűség és sokféleség elviselésének – sőt, esetleg szeretetének – áldott érzését. Azt a tudatot, hogy a 'másfajta' egész egyszerűen másfajtát jelent, nem kevesebbet, nem rosszabbat. Ettől érdekes a világ

– írta 2021-ben.

Gerzsenyi a gyermeke óvónőjének kubai származása kapcsán is a diverzitást magasztalta, de még különböző tárgyakon keresztül is a sokféleséget igyekezett egyfajta pozitív életelvként megjeleníteni: „A sokszínűségnek igyekszem örülni akkor is, amikor azt látom, hogy a konyhai bárpolc különleges, antikolt színe nem igazán köszön vissza a keresztben futó gerendákon. Hogy a nyílászárók, bár anyagukban azonosak a télikert fagerendáival, színben merőben mások lettek. Hogy a padló, a konyhapult és a bútorok színe mind eltérő. Nem baj. Milyen unalmas lenne egy homogén közeg.”

A rezsicsökkentés ellenségei

Visszakanyarodva a rezsicsökkentés kérdéséhez, a lap korábban megírta, hogy az Európai Bizottság tisztviselőjeként Gerzsenyi éveken át igyekezett megfúrni a magyar emberek millióinak fontos, – sokaknak nélkülözhetetlen – könnyebbséget jelentő intézkedést. A nő erről maga írt egy 2023-as posztjában. Mint fogalmazott:

„Számtalanszor leírtam jómagam is még brüsszeli tisztviselőként, hivatalos jelentésekben, hogy a rezsicsökkentéssel maga alatt vágja a fát az ország, véget kellene neki vetni. Hasztalan. Hát, most már nincs hivatalos mandátumom, hogy erre javaslatot tegyek”.

A rezsicsökkentés ellenzésével Gerzsenyi Gabriella a baloldal egyik fő programpontját tűzte zászlajára. Az elmúlt években csak a DK-ból jónéhány politikus támadta a rezsiterhek enyhítését, maga Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke pedig nemes egyszerűséggel hülyeségnek nevezte azt. Ehhez kísértetiesen hasonlóan fogalmazott Márki-Zay Péter, aki a 2022-es választás előtt volt a baloldal aktuális messiása, amikor az akkori kampányban néphülyítésként aposztrofálta a rezsicsökkentést.

Arról, hogy a baloldal az államilag alacsonyan tartott energiaárak helyett mit ajánl alternatívaként, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter korábbi energiaügyi tanácsadója beszélt egy korábbi lapinterjúban.

Holoda Attila a 24-hu-nak nyilatkozva azt javasolta, hogy rezsicsökkentés helyett mindenki vegyen fel egy másik melegítőfelsőt, húzzon fel egy vastagabb zoknit, a családok pedig húzódjanak össze egy szobába. 

Datadatos kör

Gerzsenyi Gabriella csak legutóbbi azoknak a baloldaliaknak a sorában, akik a politikai babérokra törő Magyar Péter körül bukkantak fel. Varga Judit exférjének februári előlépése óta szinte naponta jelentek meg Magyar mögött balliberális figurák, sokan a 2010 előtti kormányzás éveiből. A Bajnai Gordon-féle céges holdudvar például több szálon is feltűnt Magyarék hátterében.

Magyar mozgalma honlapjának, a Taplramagyarok.hu-nak az adatvédelmi tájékoztatójában például a Bajnai nevével fémjelzett datadatos körhöz kapcsolható két cég – az Estratos Digital GmbH és a Lundadonate.org, vagy röviden Lunda – is szerepelt egy ideig.

Az Estratos Digital GmbH – korábbi nevén Datadat GmbH – egy bécsi székhellyel alapított digitális ügynökség, amely főleg a progresszív politikai mozgalmak segítésére koncentrál. Ügyvezetője a Bajnai Gordon kormányának volt titokminisztere, a Datadat-cégcsoport vezető figurája, Ficsor Ádám. A Lunda nevű adománygyűjtő platformot pedig a Datadat fejlesztette és egy összetett, számos funkcióval rendelkező eszközt biztosít az adománygyűjtők részére.

Emlékeztetőül: a 2022-es választás előtt a Datadat-cégcsoport az egyesült baloldal digitális kampányáért volt felelős, a guruló dollároknak is a legnagyobb haszonélvezője volt. Közvetetten és közvetlenül több mint 1,8 milliárd forintnyi dollárt zsebeltek be és lényegében az egész baloldal 2022-es kampányát ők bonyolították le.

Miután azonban a Magyar Nemzet megírta, hogy az Estratos Digital GmbH és a Lundadonate.org adatfeldolgozóként volt feltüntetve a Taplramagyarok.hu adatvédelmi tájékoztatójában, mindkét vállalat gyorsan eltűnt a dokumentumból. Magyar később azt a különös magyarázatot adta, hogy más szervezettől vették át az adatkezelési tájékoztatót, hogy időt és pénzt spóroljanak.

Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd

A rejtélyes szerző

Néhány nappal később a tájékoztató a szerző kilétét feltüntető rubrikában megjelent Bárdos Barnabás neve. Utóbbi korábban a baloldali tüntetéseken rendszeresen feltűnő színész-aktivista által alapított mozgalomnak, a noÁrnak a pénzügyekért felelős menedzsere volt.

A tevékenységét a minap beszüntető noÁrról ismert: azokkal az amerikai cégekkel dolgoztak együtt, amelyek érintettek voltak a dollárbaloldal-botrányban, vagyis a külföldről finanszírozott kampányfiaskóban. A mozgalom adatkezelését részben a Datadat végezte, így például a Bajnai Gordon érdekeltségébe tartozó céghálóhoz kerültek azoknak a személyes adatai, akik ezeket megadták noÁr webshopjában, akik előfizettek vagy feliratkoztak a mozgalom hírlevelére, vagy az ő felületükön regisztráltak valamely tüntetésre.

Újabb szál Bajnaiékhoz

Bárdos Barnabás személyén keresztül egy további szálon is kapcsolódik Magyarék mozgalma a Bajnai-féle körhöz. Bárdos és felesége nevére van bejegyezve ugyanis a Benedict 2002 Befektetési és Szolgáltató Kft. nevű cég, amelynek a tulajdonában áll az a II. kerületi, Kelemen László utcai lakás, ahova bejegyezték Magyar Péter szervezetét, a Legyél a változás! Egyesületet. Az Átlátszó 2014-es cikke szerint a Benedict 2002 Befektetési és Szolgáltató Kft. egy offshore ügyben érintett ciprusi cég, a Burnack Holdings Ltd. egyik részvényese.

Az írás arra is kitér, hogy a Bajnai Gordonhoz köthető Wallis Asset Management Zrt. több tagja is valamilyen módon kapcsolható az offshore céghez. Így például Winkler Gyula, aki támogatta Bajnai pártalapítványát vagy éppen Nagy György, aki a Wallis egyik alapítója volt.

Medgyessy miniszterét kérte fel ügyvédnek

Magyar Péter még az ügyvédjének is egy régi baloldali figurát választott Bárándy Péter, a Medgyessy-kabinet egykori igazságügyi minisztere személyében. De részben egy régi balos káderre, Láng Balázs is felbukkant Magyar korteskedésének kommunikációs háttérfeladatai és a mozgósítás körül. Láng néhány esztendővel ezelőtt még Márki-Zay Péterért rajongott, 2019-ben pedig az MSZP kampányának egyik kulcsembereként dolgozott.

A 2006–2008 között a Kincstári Vagyoni Igazgatóság kommunikációs és PR-igazgatója volt, 2007-ben – vagyis szintén a Gyurcsány-kormány alatt – pedig a soha meg nem épült kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgatójaként tevékenykedett.

És akkor Nagy Ervinről még szót sem ejtett a lap, pedig a kormányellenes tüntetéseken rendszeresen felbukkanó színész aktivista gyakorlatilag Magyar Péter harcostársaként jelenik meg utóbbi rendezvényein. Sokatmondó, hogy Magyar március 15-i „zászlóbontásán” is Nagy Ervin szavalása volt az egyik fő attrakció.

Szabó Bálint a backstage-ben

Ugyancsak figyelemreméltó, hogy a március 15-i eseményről készített felvételek egyikén Szabó Bálint, egykori szocialista botránypolitikus látható Magyar Péter színpada mögött, szervezőként.

Szabó Bálint feltűnt korábban a Fidesz-székháznál egy DK-s tüntetésen, később a szegedi közgyűlésben lett képviselő, 2021-ben pedig saját bevallása szerint egy égő szalmabálához kötözték a cipőfűzőjénél fogva a makói tanyavilágban. Szabó korábban azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy autóval üldözte a miniszterelnöki konvojt, amiért elítélték, és később a szegedi önkormányzati képviselői helyétől is megfosztották. 

A baloldali tüntetések szintén visszatérő résztvevője, Pankotai Lili is Magyar Péter támogatói közé állt. – Je suis Magyar! A szó szoros és átvitt értelmében is – írta a trágár slammeléseiről ismertté vált aktivista-tinédzser a közösségi oldalán, amikor Varga Judit exférje március 20-án kihallgatásra ment a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre a Völner–Schadl-ügyben.

A Partizánnak adott először interjút

Azt is felidézi a Mandiner, hogy Magyar Péter az első interjúját a Soros-pénzekből is támogatott Partizánnak adta, a riporter pedig a szélsőbaloldali, marxista nézeteiről ismert Gulyás Márton volt. A február 11-i interjúban Magyar még egyértelműen kizárta a politikai szerepvállalását – konkrétan rossz viccnek nevezte azt – ám hamarosan kiderült, hogy pártalapításra készül. Mivel ekkor már kénytelen volt konkrét programpontot is megnevezni, és a lehetséges szövetségesek és támogatók kérdése is aktuális téma lett, egyre világosabbá vált Magyar valós politikai és ideológiai identitása.

Magyar ugyanis a baloldal egyik fő kampányüzenetét tette magáévá, amikor egy március 6-i bejegyzésében arról írt: egyértelműen kiáll amellett, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

A március 15-re beharangozott úgynevezett zászlóbontásakor – amikor is párt helyett egy mozgalom létrehozását jelentette be – már egyenesen arról beszélt, hogy egy új kormánynak legelső lépésként csatlakoznia kellene a nemzetközi vádhatósághoz. (Ebben a videóban 20:52-től 21:01-ig)

Titokzatos egyeztetés a jobbikos politikussal

Alig egy héttel a már említett Partizán-interjú után Magyar Péter a Jobbik politikusával egyeztetett. A február 18-án kelt Facebook-bejegyzésében közös képet közölt Sas Zoltánnal, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának jobbikos elnökével. – Volt miről beszélgetni – fűzte hozzá sejtelmesen. Bár egy korábbi Facebook-posztjában Magyar arról írt, hogy 2006-ban a Gyurcsány-féle rendőri túlkapások egyik sérültjét is képviselte, érdemes felidézni, hogy a 2022-es választáson a Jobbik már a DK-val indult közös listán.

2024. május 09. 11:31
Iránban Mohamad Mokbert nevezték ki ideiglenes elnökké, ötnapos nemzeti gyászt rendeltek el
Irán legfőbb vallási és politikai vezetője, Ali Hamenei ajatollah hétfőn jóváhagyta Mohamad Mokbar első alelnök idei...
Egyre jobban van Robert Fico, már kommunikál
A szlovák kormányfő már nincsen életveszélyben, de egyelőre a kórházban marad – közölte az intézmény.
Most érkezett: Döntött a bíróság Fico merénylőjéről
Az ítélet nem jogerős.
Anyamedve jelent meg a csíksomlyói búcsú helyszínén, a vadászok azonnal intézkedtek
A Nagysomlyó-hegynél tűnt fel a veszedelmes vad.
Napi tény: Ezért ajánlott a napszemüveg egész évben
Nem szabad félvállról venni, hiszen komoly betegségeket előzhetünk meg. 
Kőgazdag vagyok, és?
A pénz nem boldogít.. a mondat, ami már szinte szállóigévé vált a világon és az emberek többsége így is gondolja. Ki...
Mégis hogy zuhanhattak így le?
Szerencsétlen baleset vagy előre kitervelt bűntény? Lezuhant egy helikopterrel az iráni elnök és a teljes delegációj...
Vigyázz, letarolod a hajót!
Ugyanoda emelték ki a verőcei halálos hajóbalesetben összetört csónak maradványait, ahová a szinte napra pontosan öt...
Ki miatt kellett meghalniuk?
Borzalmas tragédia, ezekben a percekben is nagy erővel keresik az eltűnteket a Dunán. Szombat éjjel letarolt egy szá...
Menczer Tamás: Magyar Péter ugyanazon a szinten van mint Jakab Péter
"Ismerjük az ilyen figurákat, le kell győzni, legyőztük eddig is" - mondta hétfőn közzétett videójában Menczer Tamás...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.