Magyar Péter hangfelvétele: bebizonyosodott, hogy hazudott az exférj

Magyar Péter korábbi állításai ügyében nem indítottak nyomozást a hatóságok, és vádemelés sem történt senkivel szemben - hangzott el a volt igazságügyi miniszter magánbeszélgetését tartalmazó hangfelvétellel kapcsolatos nyomozás csütörtöki tájékoztatóján Budapesten a Központi Nyomozó Főügyészségen. A volt exférj tehát megint hazudott - írja az Origo.

Sajtótájékoztatót hívott össze csütörtök délelőttre a Központi Nyomozó Főügyészség a Magyar Péter által rögzített hangfelvétellel kapcsolatban. Kovács Katalin, az ügyészség szóvivője arról beszélt, hogy széleskörű nyomozást folytattak, kilenc tanút hallgattak meg, és 17 ezer oldalnyi iratot vizsgáltak Magyar Péter feljelentése alapján. Schadl György Rogán Antal embere volt állítással kapcsolatban nem indult nyomozás - tette hozzá. Az ügyészség megállapította, hogy

egyetlen kormánytagnak nem volt tudomása korrupciós cselekményről, és így feljelentési kötelezettsége sem volt egyetlen kormánytagnak sem. 

Fürcht Pál főügyész arról beszélt, a Fővárosi Nyomozóügyészség egy 2024 februári Facebook-bejegyzés alapján indított nyomozást. Abban azt állították, hogy a kormány egyik tagja tud egy súlyos korrupciós esetről. Ennek a nyomozásnak a során kihallgatták Magyar Pétert, aki a Facebook-bejegyzést tette, és elmondta, hogy a Völner-Schadl-ügyre utalt. Magyar azt is elmondta, hogy nincs tudomása arról, hogy bárki ne tett volna feljelentést ebben az ügyben, akinek egyébként ilyen kötelezettsége lett volna. Varga Juditot, Rogán Antalt és Gulyás Gergelyt is tanúként hallgatták ki ebben az ügyben.

Nekik sem volt tudomásuk arról, hogy valakinek feljelentési kötelezettsége lett volna, és azt ne teljesítette volna.

Mindezek alapján az ügyészség megállapította, hogy a nyomozást bűncselekmény hiányában lezárta.

Senki nem törölt semmit az ügyészségi iratokból

Az ügyiratokat senki nem manipulálta, és az ügyészség szerint a hangfelvétel alapján Varga Judit pletykákra hivatkozott, a beszélgetés tárgyi tévedésekkel volt tele. Rogán Antal nem járt a Központi Nyomozófőügyészségen, hogy bárkinek a nevét törölte vagy töröltette volna az iratokból. A KNYF egyetlen olyan adatot sem törölt, ami egy bűncselekmény bizonyításához szükséges - mondta Kovács Katalin. Konkrét törölt adatot egyébként Magyar Péter sem jelölt meg.

Mindezzel kapcsolatban Fürcht Pál elmondta, 2023 januárjában történt az ominózus beszélgetés, és ezt Varga Judit is megerősítette, de pontos részletekre nem emlékezett. Szólt arról is, hogy a Völner-Schadl-ügyben a vádiratot az ügyészség 2022 októberében nyújtotta be a bíróságnak, tehát a Fővárosi Törvényszéken voltak az iratok.

2023-ban tehát nem voltak ott az eredeti okiratok az ügyészségen, régen a törvényszéken voltak.

Éppen ezért meglehetősen szürreális, hogy valakik 2023 januárjában arról beszéltek, hogy az iratokból az ügyészségen bármit húzzanak ki - mondta Fürcht Pál.

Rogán Antal és Gulyás Gergely vallomásukban elmondták, hogy senkit nem küldtek be az intézménybe, hogy bárkit kihúzassanak - tette hozzá. Éppen ezért megnézték a nyomozati iratokat, és ez nagyjából 17 ezer oldal volt. Egyetlen olyan iratot sem találtak, ami bizonyítékot tartalmazott volna, és azt eltávolították volna - tette hozzá.

Magyar Péter vallomásában azt is mondta, hogy egy betű törlése is bűncselekmény, de közölte, hogy a büntetőeljárási eljárási törvényt már nagyon régen tanulta.

Fotó: Origo

Nem történt semmilyen hivatali visszaélés

Az esetleges hivatali visszaéléssel kapcsolatban Kovács Katalin azt mondta, a Nemzeti Védelmi Szolgálat indította el az eljárást Schadl György esetében 2021 tavaszán. Akkor még említés szintjén sem jelent meg Völner Pál neve – tette hozzá. 2021. nyarán jelent meg először Völner Pál neve, és bűncselekmény gyanúja 2021 szeptemberétől merült fel, és akkor indult nyomozás Völnerrel szemben. Semmi sem utalt arra, hogy Völnert bárki figyelmeztette volna a nyomozásra. Kovács Katalin közölte, hogy 2021. november 2-án Völner Pál beszélt Rogán Antallal és Senyei Györggyel, miközben a hatóságok csak másnap rendelték el a lehallgatását, tehát a nem figyelmeztethették erre. Ha Völnert november 2-a előtt figyelmeztetik, akkor nyilvánvalóan kísérletet tett volna a bizonyítékok elrejtésére. A nyomozást éppen ezért lezárták – mondta Kovács Katalin.

Innen indult az ügy

Március 28-án Fürcht Pál főügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője ismertette, hogy a történtek miatt tanúként hallgatták meg Varga Judit egykori igazságügyi minisztert.

A főügyész a korábbi sajtótájékoztatón a Schadl-Völner-ügy kapcsán kiemelte: mostanra a kollégáival együtt eljuttattak egy ügyet olyan szintre, ahol egy államtitkár vádlott lett, és egy hivatásrend első számú vezetője is vádlott lett, és erre az ügyre a világ legtöbb ügyészsége büszke lehetne. Éjjel és nappal rengeteg kolléga dolgozott ezen az ügyön, és a családtagok hoztak élelmet, váltás ruhát a munkatársaknak, mert a kollégák nem hazamentek este, hanem ezen az ügyön dolgoztak.

Nem kívánok magyarázkodni

– mondta el Fürcht Pál főügyész, aki kiemelte, hogy olyan állítások jelentek meg a sajtóban, amelyek felháborítóak, hiszen egy nyomozás van folyamatban, amit az ügyészség rendelt el. Ez a nyomozás zajlik, tegnap is és ma is folytak és folynak a nyomozási cselekmények.

Mindennek nyoma van, ezt szigorú szabályok írják elő

A főügyész leszögezte:

minden egyes adatnak nyoma van egy adott aktában, bizonyítékokról is szigorúan dokumentálni kell mindent, szigorúan nyomon követhetőnek kell azoknak lennie.

Egy ügyön nem egy ügyész dolgozik, és lehetőség van bizonyos szervezeteket is bevonni a nyomozásba. Az ügyészségi nyomozásban lehet indítványozni a nyomozási bírónál a leplezett eszköz alkalmazását, és itt nyomozási bírák döntenek.

Ez egy óriási csapatmunka – tette hozzá Fürcht. A Schadl-Völner-ügyön sokszor az egész ügyészség dolgozott. Elmondta: nem egy nyomozási ügyirat van, hanem több.

2024. június 20. 13:58
Lezuhant egy orosz katonai helikopter
A személyzet életét vesztette.
Új fejezet kezdődik az albérletpiacon, így alakulnak a budapesti lakások árai
A szakértő szerint az egyetemi ponthatárok kihirdetésével óriási roham indult az albérletekért.
7 étel, melyek javítják a memóriát és a koncentrációt
Az agyműködést nagymértékben befolyásolhatja az étrendünk. Míg egyes élelmiszerek gátolják, addig más tápanyagok ser...
Elszabadult a pokol: Egy hiba miatt fillérekért vásárolhattak egy népszerű áruházban
A problémát egy hibás kupon okozta, ami több kedvezményt adott a kelleténél.
Napi tény: Ezért látjuk szebbnek magunkat a tükörben, mint a képeken
Tudományos magyarázata van.
Ketten szörnyethaltak a vonatbalesetben
Szörnyethalt egy férfi és a nagynénje, amikor autójukkal egy motorvonat elé hajtottak Szentesen szerda este. A vonat...
Novozánszki Fanni-gyilkosság: Sosem hallott részleteket árult el a főnyomozó
Dr. Gál Sándor bevezetett a nyomozás kulisszái mögé, és részletesen elmondta, mik derültek ki a szörnyű gyilkosságró...
Letarolta őket a vonat - Tények 18.00
A sofőrt a fején találta el a motorvonat ütközője. További részletek a Tényekben 18.00-kor a TV2-n!
Felakasztott holttestet találtak a mucsényi temetőben, fény derült a tragédia részleteire
Az idős férfit hosszú órákig senki nem vette észre.
Tudtad? 11 milliós jutalom jár járatritkításért Budapesten – Karácsony 200 millióval tömte ki a spanokat
A főpolgármester megint kitömte jutalommal a haverokat, miután 50 milliárdos adósságba taszította májusban a főváros...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.