Magyar Péter és Varga Judit veszekedése: „Úgysem hisznek majd neked”

Letiltotta a HVG kollégájával folytatott beszélgetése idézését, majd a szóban forgó történetet a Facebookon a saját olvasatában közölte Magyar Péter. Varga Judit volt férjével a HVG birtokába került rendőri jelentésről beszélt a lap, amely egy heves veszekedés körülményeit foglalta össze. Ennek ugyanis a miniszter védelmét ellátó rendőr is tanúja volt. Magyar Péter rendőrségi vizsgálatot követelt az ügyben, egyben felszólította a hatóságokat, hogy kollégánkat tanúként hallgassák meg. Hétfő délután a rendőrség belső vizsgálatot rendelt el. A hvg.hu eddig nem közölt részleteket az ügyről, a történtek után azonban bemutatja a lap, amit eddig tudni lehet.

2021. február 13-án a Blikk a címlapján állította, vége Varga Judit miniszter és a Diákhitel Központot vezető Magyar Péter házasságának, válnak. Az információt mindkét fél cáfolta, a következő hónapokban több, boldognak tűnő családi képet is közzétettek a Facebookon. Két évvel és a Fidesz szempontjából sikeres országgyűlési választással később, 2023. március 7-én előbb Magyar, aztán Varga is bejelentette, hogy a házasságuknak vége.

A válást 2021-ben megpendítő cikk előtt, 2020 végén rendőri jelentés készült Magyar és Varga heves veszekedéséről. Ez a dokumentum egészen 2024. március 17-ig nem volt ismert. A HVG munkatársa, Dezső András is csak hetekkel korábban szerzett tudomást a létezéséről, maga a jelentés pedig március 11-én került a birtokába, miután egy portrécikkhez folytatott háttérbeszélgetés során először hallott Magyar állítólagos heves viselkedéséről. Egy forrás azt is tudni vélte, hogy annyira viharos volt Magyar és Varga kapcsolata, hogy egy alkalommal a rendőrség is beavatkozott.

Maga Magyar is többször beszélt arról, hogy a válásról szóló 2021-es cikk nem volt alaptalan. Már az első nagyinterjújában, a Partizán élő adásában elmondta, hogy beavatkoztak a válásába, és rá nyomást helyeztek a Karmelitából. „Valószínűleg az volt az elvárt, hogy ne legyen balhé. Nem is lett” – mondta az ügyről.

Pedig balhé volt, és arról hivatalos jelentés is készült. A szóban forgó dokumentumon nem szerepel a „titkos” vagy „bizalmas” minősítés, azt viszont a rendőr beleírta, hogy Varga Judit akkori igazságügyi miniszter azt kérte, az ügyet kezelje bizalmasan. A HVG a dokumentum érdemi vizsgálata előtt a szivárogtatótól független forrásból megbizonyosodott arról, hogy a jelentés valóban akkor készült, amikor az események történtek.

A hvg.hu hozzáteszi, azt természetesen nem tudjuk, nem is állítjuk, hogy valóban úgy történtek az események, ahogy az a jelentésben szerepel. Előfordulhatnak ugyanis félreértések, megtörténhet, hogy a jelenlévők másképp emlékeznek a történtekre. Ráadásul épp viharos időszak volt ez a házasságban, így az sem meglepő, ha indulatos szóváltás alakul ki a felek között. Végezetül a szereplők sem voltak átlagemberek, érintett volt a kormány egyik tagja és a szintén ezer szállal bekötött férje.

A jelentésben a veszekedés előzményeiről a Varga Judit védelmét éppen akkor ellátó rendőr azt írta: a miniszter kérte, hogy menjen el vele a lakásukhoz, így lehetett tanúja a pár egyre hangosabb szóváltásának.


A rendőr saját állítása szerint úgy érzékelte, Varga láthatóan félt, és a jelenlétük nélkül kiszolgáltatott helyzetben lett volna. Ő maga, a rendőr a lakáson kívül állt, a szereplőkre nem látott rá mindig, de jól hallotta őket. Jelentése szerint a miniszter azt mondta a férjének: „engedj el”, és ha máshogy nem jut ki, hát kimászik az ablakon. A rendőr azt állítja, valaki kinyitotta a félszuterén szoba ablakát, a párkányra pedig ruhákat és csomagokat próbált pakolni, miközben Varga Judit férje ezt próbálja megakadályozni.

A jelentés szerint közben Magyar azt kiabálta, hogy Varga nem mehet sehova, nem viheti magával a gyerekeket (akik nem voltak ekkor a helyszínen). A rendőri jelentésben foglaltak szerint a férfi azzal fenyegetőzött, hogy „majd megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből”.

Egy ponton a rendőr a jelentése szerint arra utasította Magyart a házon kívül, az ablaknál állva, hogy engedje el Vargát, mire állítólag Magyar vele kezdett veszekedni. A leírtak szerint az utcán is folytatódott a balhé, amit a szöveg szintén hosszan részletez, felsorolva a rendőri intézkedéseket is.

A gyerekek a vita alatt egy másik helyszínen voltak, oda Varga a rendőrautóval ment, Magyar pedig a saját kocsijával, és előbb ért oda, állítólag a rendőrautót megelőzve. Magyart nem engedték be abba a lakásba, a Varga védelmét ellátó rendőr csak a minisztert engedte be. Másfél-két órával később hagyta el Magyar a helyszínt, Varga pedig két gyerekével rendőrautóval ment Miskolcra (a harmadik gyerekről a jelentés nem tesz említést).

A jelentés nem ír tettlegességről, a hvg.hu tudomása szerint az ügyben nem is indult eljárás. Még úgy sem, hogy a rendőr szerint Magyar „a gépjárművel való közlekedés során veszélyeztette a környezete életét, testi épségét, a rendőri felszólításnak vonakodva vagy egyáltalán nem tett eleget, agresszív, megfélemlítő, fenyegetőző magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkoztatást keltsen”.

Vasárnap esti posztjában Magyar Péter is arról írt, hogy eljárás nem indult. Az ORFK-t múlt héten kerestük ezzel kapcsolatban, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ. Varga Juditot is többször kerestük, ám nem reagált kérdéseinkre.

Magyar Péterrel azonban többször is sikerült beszélnie a portálnak. Már az állítólagos heves viselkedéséről szóló első állításokat követően kerestük a pártalapításon dolgozó férfit. A jelentés felbukkanása előtt Magyar részletesen elmesélte egy veszekedését Vargával. Ezt háttérbeszélgetésnek szánta, és a HVG az ő kérésének eleget téve nem is használta fel az általa elmondottakat (nem is tudta volna annak valóságtartalmát ellenőrizni). Magyar arról beszélt, hogy érzése szerint az egész jelenet megrendezett volt. Magát a jelentés tartalmát nem ismerte.

A beszélgetés után Magyar azt posztolta a Facebookra, hogy „készülnek a hamis rendőri jelentések”.

Hasonló stratégiával reagált Magyar arra, amikor a HVG munkatársa megszerezte a jelentést, és annak tartalmával szembesítette. Kollégánk, miután a dokumentum hitelességéről meggyőződött, találkozót kért az érintettől, és múlt hétvégén bő három órát beszélt vele a 2020 év végi estéről. A beszélgetés során a jelentés minden érdemi állítása szóba került, ám a találkozó végén Magyar jelezte, hogy letiltja az elhangzottakat, majd erre sms-ben is ráerősített.

Másnap Magyar előállt egy Facebook-poszttal, holott cikk az ügyben nem született, hiszen a feltáró munka még nem ért véget. A lépéséről nem tájékoztatta a HVG munkatársát.

A posztban azt írta, a jelentésben „egy szimpla családi vitánkat valótlan állításokkal sikerült izzadságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben. A valóság persze egészen más volt. Arról volt pusztán szó, hogy egy veszekedés után a volt feleségem bejelentette, hogy egy általam nem ismert időszakra és helyre elviszi a közös gyerekeinket, amibe én nem akartam beleegyezni. És ahelyett, hogy ezt felnőtt emberek módjára sikerült volna négyszemközt rendeznünk, az eljárásba bevonásra kerültek az állami testőrök, akik konkrétan megakadályoztak abban, hogy a gyermekeimhez odamenjek”.

Arról írt, az esettel a gyerekei védelmében nem állt ki a nyilvánosság elé. Azt is leírta, többször meg akarta ismerni a szerinte titkosított jelentést, ami tudomása szerint a belügyminiszter és a miniszterelnök asztalán is járt, de ezt mindig elutasították.

Magyar viszont a posztjában téved, amikor úgy fogalmaz, a HVG munkatársa azzal kereste meg, hogy – idézzük Magyart – a hatalom által készített és betárazott titkos rendőri jelentést kapott meg a rendőrségtől. Ahogy már kiderült, a jelentésen nem szerepelt titkosítás, a tartalmát pedig a felek meghallgatásával próbálta Dezső András ellenőrizni.

Noha Magyar Péter a vasárnap esti posztjában arról írt, a suttogó propaganda azt terjeszti róla, megverte a gyerekei anyját, ilyen a HVG által megismert jelentésben nem szerepel.


Magyar posztja után egyébként Varga Judit is posztolt – lemondása óta először –, és egy kapcsolati erőszakról szóló kisfilmet tett közzé azzal az üzenettel, hogy „mindig van kiút”. Érdekesség, hogy a miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs erre egy ölelős emotikonnal reagált, és más fideszes politikus is lájkolta a posztot, többek között Répássy Róbert államtitkár.

Varga posztjára reagált vasárnap este Magyar Péter azzal a szöveggel, hogy ő Vargát egész eddig védte „egy ország előtt”, nem tudja, mivel zsarolják Vargát, és hogy miért teszi ezt a gyerekeikkel. Azt írta, ő nem fogja kiteregetni a házasságuk szennyesét a nyilvánosság előtt, de leírta, hogy rossz házasságban éltek.

Magyar a jelentés kiszivárgása miatt a belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány távozását követeli, a rendőrségtől pedig azt kérte, vasárnap esti posztját értékeljék feljelentésként, és rendeljenek el nyomozást annak érdekében, hogy „a rendőrség állományából ki, milyen céllal és kinek az utasításából szivárogtatta ki az említett, hamis megállapításokat tartalmazó rendőri jelentést”.

Kezdeményezte, hogy az ügyben tanúként hallgassák ki Dezső Andrást. Amennyiben ilyen idézés érkezik, természetesen a forrásvédelem megkívánta keretek közt közreműködők leszünk.

Közben az ORFK szerkesztőségünkkel közölte, az országos rendőrfőkapitány a sajtóban korábban megjelent állításokkal, illetve a Magyar Péter által jegyzett nyilatkozatokkal, bejegyzésekkel, vélelmekkel összefüggésben belső vizsgálatot rendelt el.

2024. március 18. 19:33
Két ember halála miatt hajtóvadászat indult utána
Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki seg...
Halálos tragédia történt egy budapesti hétvégi házban
Meghalt egy ember egy hétvégi házban keletkezett tűzben a fővárosi Kőérberki dűlőn vasárnap hajnalban - közölte az O...
Lelőtte feleségét, majd üldözte a nőt szállító mentőautót
Elképesztő esetre derült fény.
Ráthonyi-Palácsik Tímea végleg feladta, megtört sorokat írt a leendő édesanyákhoz
„Már nem tudom, hogy nekem valaha megadatik-e ebben az életben” - írta.
Hihetetlen átváltozásáról mutatott fotót a TV2 sztárja
Szinte rá sem lehet ismerni.
Féltek tőle, mert rákos lett
Az iskolában azt hitték róla, hogy lusta, mert mindig ő volt az utolsó a futásnál a testnevelés órákon. Hiába mondta...
Halálra rémült tinit zaklatott egy ittas férfi a miskolci villamoson
Ordibált vele és lökdösni kezdte.
Tények teljes adás, 2024. április 21., vasárnap
TŰZHALÁL - Élettársa halotti torán halt meg egy férfi Budapesten - a faház, ahol a búcsúztatót tartották tízméteres ...
Megszöktem a pokolból!
Eltörte a csuklóját, kukákból kellett ennie és még a cipőjét is lelopták róla. Nem a világ legpechesebb emberéről va...
Túléltem a zuhanást!
Csendre és nyugalomra van szükségünk. Ezzel az üzenettel búcsúzott családja attól a pilótától, aki Ráckeresztúron eg...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.