Magyar Péter diszkóbotránya: rendőrségi tanúvallomások erősítik a lopás, illetve a rablás gyanúját

Újabb információk erősítik azt a gyanút, hogy Magyar Péter a garázdaságon és rongáláson túl akár lopást vagy rablást is elkövethetett az Ötkert nevű szórakozóhelyen. Információnk szerint a rendőrség tanúként hallgatta ki azt a férfit, akitől a Tisza Párt alelnöke elvette, majd a Dunába dobta a telefonját, miután videózta őt a diszkóban. Ugyancsak tanúvallomást tett két jelen lévő diák, illetve két biztonsági őr. Úgy tudjuk, a folyó medrében megtalált készülékről sikerült lementeni a felvételeket, amiket a nyomozás során felhasználhatnak - írta szombaton a Magyar Nemzet.

Több tanúvallomás is született már a rendőrségi nyomozás során, amely Magyar Péter diszkóbotránya ügyében indult – értesült a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság mások mellett kihallgatta azt a személyt is, akit a Tisza Párt alelnöke megtámadott az Ötkert nevű belvárosi szórakozóhelyen június 21-én éjszaka. 

Az elmúlt napokban szemtanúk beszámolói és videófelvételek alapján a Magyar Nemzet is hírt adott arról, hogy a Tisza Párt alelnöke a diszkóban erősen ittasan randalírozott. 

A Ripost úgy tudja, a politikus több vendégbe is belekötött, nőket zaklatott, többeknek, a szemtanúk szerint, „visszautasíthatatlan” ajánlatot tett. A helyszínen bulizó több hölgy férfipartnere kérte számon Magyar Péteren a szexualitással kapcsolatos agresszív „beszólásait”. A történtekről a jelenlévők több videófelvételt is készítettek, Magyar az egyik jelenlévő kezéből erőszakkal ki is vette a telefonját, majd, miután a biztonságiak kivezették a klubból, a Dunába dobta a készüléket. 

Mit keres egy politikus a tinédzserdiszkóban? 

A lap információi szerint a sértett férfi a rendőrségi tanúvallomásában azt mondta, azért kezdte videózni Magyart, mert felháborította, hogy „mit keres egy tinédzserdiszkóban egy politikus”.

A Magyar Nemzet úgy tudja, többször is említette a vallomásában, hogy az erősen ittas politikus fiatalkorú lányokkal táncolt, ami őt zavarta.

Dulakodás, pofon és elvett telefon 

Az Ötkertben azok után szabadultak el az indulatok, hogy Magyar Péter odalépett a telefonjával felvételt készítő férfihoz, egyszerűen kivette a kezéből a készüléket, zsebre tette és elsétált. A sértett fél utánaeredt, hogy visszakérje a telefonját, de Magyar tagadta, hogy nála lenne.

A szóváltás közben a tanú állítása szerint a politikus kétszer tenyérrel arcon ütötte. 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kártalanítást ajánlott a sértettnek a Tisza Párt alelnöke?

A rendőrség – a lap információi szerint – kihallgatott a buliban részt vevő két 19 éves tanulót is, valamint a biztonsági személyzet két tagját. A diákok megerősítették, hogy amint Magyar odalépett a videózó férfihoz, láthatóan feszült volt a hangulat köztük, majd azt is hallották, hogy a sértett többször kérte, követelte vissza a telefonját. Miután a biztonsági őrök kivezették Magyart a diszkóból, a két diák is távozott, és az utcán látták, amint a politikus – néhány fiatal társaságában – elindult a rakpart felé, nyomában a férfival, akinek elvette a telefonját. 

A Magyar Nemzet úgy tudja, a vallomásuk szerint mindketten látták, hogy Magyar egy telefont dobott a Dunába, egyikük megjegyezte, hogy a politikus óvatosan, „sunyiban” dobta a vízbe, hogy ne látszódjon. Arról is beszámoltak, hogy Magyar és egyik társa – Radnai Márk színész, a Tisza Párt rendezvényeinek főszervezője – többször mondták a sértett férfinak, adjon egy elérhetőséget és kártalanítani fogják.

Itt fontos megjegyezni, hogy amint arról korábban a Ripost is beszámolt, a telefont később a vízirendészet munkatársai megtalálták a Duna medrében.

A Magyar Nemzet mostani információi szerint a helyszínt a közterületi kamerák felvételei alapján azonosították, a készülékről pedig sikerült lementeni a tárolt videófelvételeket, amelyeket a hatóságok felhasználják a nyomozás során. 

Visszatérve a tanúvallomásokra, a biztonsági őrök azért avatkoztak közbe, mert az egyik kollégájuk rádión jelezte, hogy verekedés alakult ki a pultnál. Beszámolójuk szerint felszólították a két társaságot, hogy hagyják el a szórakozóhelyet, de Magyar az újabb felszólításra sem volt hajlandó távozni, kijelentette, hogy nem megy sehová. Ezután kivezették a diszkóból, miközben a konfliktus másik szereplője önként távozott. 

Lopást és rablást is elkövethetett Magyar

Mindezek erősítik az eddig nyilvánosságra került információkat, amelyek alapján garázdaság és rongálás gyanúja miatt nyomozást indított a rendőrség, majd az ügy átkerült a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF), mivel a Tisza Párt alelnökének EP-képviselőként mentelmi joga van. 

Jogi szakértők korábban arra hívták fel a figyelmet, hogy lopás vagy rablás miatt is felelhet Magyar Péter.

A rablás gyanúja kapcsán a Metropol jogi szakértőket szólaltatott meg, a lap szerint az egyre szaporodó esetek miatt a bíróságok az ilyesfajta bűncselekményeket szigorúan ítélik meg, és számos esetben végrehajtandó szabadságvesztést szabnak ki az elkövetőkre akkor is, ha nem visszaeső bűnözők. 

A lap szerint Magyar Péter esetéhez hasonlatos egy 2016-os rablás, amely során egy 19 éves tolvaj a buszon erőszakkal elvette egy 14 éves kislány mobiltelefonját. A gyanúsítottat gyorsított eljárásban két év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. 2022-ben egy 31 éves férfi lopott telefonokat az 1-es villamoson és a megállók környékén: a tettes Magyar Péterhez hasonlóan kicsavarta a készüléket az áldozatok kezéből, majd elrohant. A férfit elfogták és szintén letöltendő börtönbüntetést kapott. A gyakorlat szerint tehát a Magyar Péteréhez hasonló esetek börtönbüntetéssel járnak, érdekes lesz látni, hogy vajon egy mentelmi joggal bíró politikus esetében mi történik majd.

2024. július 06. 10:31
Elfogtak egy budapesti gyilkost, évek óta keresték
Évek óta keresték gyilkosság miatt, most találták meg a rendőrök azt a 62 éves férfit, aki 2021 novemberében halálra...
Telefonért gyilkolt egy 12 éves lány, felvette a kamera a szörnyűséget
Úgy helyezte az élettelen testet, mintha semmi sem történt volna.
Vagyonért árulja csodajárgányát L.L. Junior, semmi sem hiányzik belőle
Bőrülés, kis kijelző, nagyképernyős tévé és hatalmas hangszórók szolgálják az utasok kényelmét.
14 éves fiú ölt Csernelyben
Minősített emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség egy fiata...
Ledobta a bikinibombát Zimány Linda, alig takarja valami napbarnított idomait
A szexi modell a francia riviérán sütkérezik.
Tények teljes adás, 2024. július 23., kedd
VÉRFAGYASZTÓ - Meghalt a kórházban a szombat hajnali budapesti horrorbaleset 47 éves vétlen áldozata, ijesztő videón...
Engedjetek ki!
Félelem, kétségbeesés és harag. Százezer dühös ember várt órákon át arra az autójában, hogy végre hazamehessen Pozso...
Balaton vagy Adria?
Balaton vagy Horvátország? Hekk vagy kagyló? Melyik ország a drágább, melyik az olcsóbb? Minden nyaralási szezon elő...
Gyilkos viszony
Döbbenetes tragédia történt, újra gyászol a kézilabda világa. Nejlonba csomagolva találták meg a Debrecen egykori já...
Öten erőszakoltak meg egy fiatal lányt Párizsban, alig pár nappal az olimpia kezdete előtt - Videóval
Az ausztrál fiatalnak sikerült megszöknie támadói elől, ám sokáig üldözték őt a francia fővárosban.

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.