Kövér László: legerősebb védművünk a cselekvőképes nemzeti állam

A két tűz közé szorult magyarság legerősebb védműve a szuverén, cselekvőképes és nemzetközi együttműködésre, szövetségkeresésre nyitott nemzeti állam - jelentette ki a házelnök kedden Szegeden.

Kövér László a Szeged leghosszabb ideig hivatalban lévő polgármestere nevét viselő Pálfy Ferenc-díj átadásán azt mondta, "a magyar választópolgárok többségének megbízásából 2010 óta ilyen államot építünk".

Az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott, "mi, magyarok, jelenleg két tűz közé szorultunk: fegyveres harcok zajlanak a keleti szomszédságunkban, nyugati irányból pedig romboló politikai és szellemi árhullámok tornyosulnak fölénk".

A támadók kilétét nem könnyű azonosítani, de a globalizmus jegyében a tudatos államellenesség és heves nemzetgyűlölet, az értéksemlegességnek álcázott zsigeri keresztényellenesség és a genderideológiaként hirdetett körmönfont családellenesség, végső soron az emberi jogok parttalanná tételében megbúvó demokrácia- és szabadságellenesség jellemzi őket

- hangsúlyozta a politikus.

Hozzátette: az európai politikában céljuk a nemzeti államok mint közhatalmak szuverenitásának korlátozása, majd felszámolása; ennek a gigantikus tervnek az eszköze az eredeti rendeltetésétől - az egyenjogú nemzetállami együttműködéstől - eltérített és magánérdekek túszává tett Európai Unió, majd a helyére Európai Egyesült Államok fedőnéven tervezett birodalmi diktatúra.

A gazdaságban az európai államok eladósítása és ipartalanítása a cél, ennek az eszköze a tragikusan elhibázott - és irreális környezetvédelmi célokkal, illetve újabban a háborús szolidaritás jelszavával palástolt - brüsszeli uniós gazdaságpolitika. A társadalompolitikában a cél a középosztály eladósítása és vagyontalanítása, mert középosztály nélkül nincs demokrácia, nincs a közérdek és a közjó védelmére hivatott olyan közhatalom, amely ellensúlya lenne a magánhatalmaknak

- fogalmazott Kövér László.

Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd

Úgy folytatta, hogy a nyugati - és különösen az európai - kultúrpolitikában az infantilizáció a cél, az, hogy a nyugati nemzetek és társadalmak ne legyenek képesek felismerni vagy szükség esetén megvédeni a saját érdekeiket.

A házelnök leszögezte, a nyugati világban a keresztény egyházak, a demokratikus nemzeti államok, és az egy férfi és egy nő szeretetközösségén alapuló családi közösségek hivatottak védeni és képviselni az emberi méltóságot és szabadságot biztosító értékeket. Ezért ezeket az intézményeket folyamatos politikai, gazdasági és mentális ostrom alatt tartják azok a magánhatalmak, amelyek ezekben hatalmi igényeik korlátlan kielégítésének akadályát látják - mondta Kövér László.

Szeged egyik fénykorának szimbolikus alakjáról, a várost 1872-től 1904-ig polgármesterként irányító Pálfy Ferencről elnevezett díjat Mihálffy Béla (KDNP) országgyűlési képviselő alapította a város fejlődéséért, illetve gazdaságáért, tudományos vagy oktatási életéért, kultúrájáért, sportjáért, hitéletéért vagy az itt élők egészségügyi vagy szociális jólétéért végzett munka elismeréseként.

Az első ízben átadott Pálfy Ferenc-díjat - amely egy oklevéllel és Popovics Lőrinc szobrászművész kisplasztikájával jár - Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány elnöke, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója és Péntek Imréné, a Gemma Iskola Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője vehette át.

Forrás: MTI

2023. május 17. 08:00
Ledobta kutyáját a negyedik emeletről, 20 métert zuhant az öleb
A házikedvenc nem élte túl a zuhanást.
Húscafatok lepték el az autópályát, le kellett zárni a külső sávot - videóval
Horrorfilmben is megállta volna a helyét a sztráda látványa.
Könyv készül Jákob Zoltán életéből, titkokat árul el a Nagy Ő
Magyarország egyik leggazdagabb embere hamarosan az ország szeme láttára kezd párkeresésbe a Nagy Ő című reality ker...
Nem lehet halottá nyilvánítani Suhajda Szilárdot
A hegymászó holtteste nem került elő.
Kisgyerekeket késeltek meg egy játszótéren, videón a szíriai támadó
Három gyerek életveszélyes állapotban van.
Szijjártó: Türkmenisztán észszerű megoldás lehetne az európai energiabiztonság garantálását illetően
Az Európai Unió és benne Magyarország érdeke is, hogy a világ negyedik legnagyobb földgázkészletével rendelkező Türk...
Semmibe nyíló liftet építtetett a DK-s polgármester, a lakók egyre idegesebbek
A munkálatok egy éve állnak.
Meghaltak a sártenger miatt - Tények 18.00
Egy nőt magával vitt az áradat, egy férfit pedig az egyik pincébe sodorta be. További részletek a Tényekben 18.00-ko...
Fejszét ragadott és lefejezte jótevőit a diósdi fiú
A 18 éves fiú drog hatása alatt volt, előre kitervelte a gyilkosságot.
Feldarabolták majd a grillen sütötték meg a nagymamát
Anyát és lányát gyilkossággal gyanúsítják.
Beomlott egy texasi tengerparti park sétánya, rengeteg a sérült
Töltött fegyverrel akart felszállni a repülőre egy utas Dél-Dakotában
Meghalt Szűcs Endre
Máris szabadulna a Milan a bukott csodagyerektől
Meg kellett műteni a magyar kosarast, nem mehet az Eb-re