Kokainfüggő fia házában tárolt titkos dokumentumokat Joe Biden

Egyre kínosabbá kezd válni az elmúlt napokban napvilágot látott "dokumentumügy" az amerikai elnök számára - írta meg a Ripost.

2023. január 14. 12:45

A Fehér Ház elismerte, hogy Joe Biden jogászcsapata egy újabb helyszínen, ezúttal egy, az elnök családjához köthető delaware-i ingatlanban talált titkosított dokumentumokat, melyek az Obama-adminisztráció idejéből származnak.

Az iratok felfedezése azért különösen kínos, mert a hatóságok már novemberben is találtak egy nagy adag minősített jelzéssel ellátott dokumentumot a Pennsylvaniai Egyetem kutatóintézet egyik irodájában, amelyet Biden még a hivatali idejét megelőzően, az alelnöksége után használt – tehát abban az időben, amikor semmilyen kormányzati tisztséget sem töltött be.

A novemberben felfedezett dokumentumok hírét csak most hétfőn hozták nyilvánosságra a hatóságok, feltehetően azért, hogy ne rontsák a Demokrata Párt esélyeit a kongresszusi választáson.

Fotó: Joe Biden hivatalos Instagram-oldala

Egy csütörtök este tartott sajtótájékoztatón Joe Biden azt állította, hogy a most felfedezett dokumentumok egy, a családja tulajdonában lévő wilmingtoni ház garázsából, illetve könyvtárából kerültek elő.

"Az iratok egy zárt garázsban voltak. Ugyanabban a zárt garázsban, ahol a Corvettem is áll, szóval az iratok nem csak úgy az utcán hevertek…" - fogalmazott újságíróknak válaszolva az elnök, aki igyekezett elbagatellizálni az ügy jelentőségét.

Ezek a titkosított dokumentumok természetesen nem lehettek volna Joe Bidennél 2017 és 2021 között, mivel ebben az időben nem töltött be kormányzati pozíciót.

Ennél azonban sokkal érdekesebb, hogy a wilmingtoni ház, ahol az iratokat megtalálták, Joe Biden kokainfüggő fiának, Hunternek a tulajdonában van. Erről a New York Post egyik oknyomozó újságírója számolt be, aki többek közt bizonyítékként mutatta be Hunter jogosítványának fotóját, valamint egy átvilágítási háttérdokumentumot, melyeken a ház tulajdonosaként az elnök fia van feltüntetve.

Ebből viszont egyenesen következik, hogy a drog- és pornóbotrányaival híressé vált Hunter minden további nélkül hozzáférhetett az államtitkokat rejtő dossziékhoz.


Azt nem tudni egyelőre, hogy az ingatlanban milyen iratokat tárolt Biden. A korábbi irodájában talált dokumentumok viszont Ukrajnáról, Iránról és Nagy-Britanniáról szóltak az első hírek szerint. Az Ukrajnával kapcsolatos iratok ráadásul 2014 és 2016 közötti keletkezésűek voltak, tehát éppen abból az időből származnak, amikor Hunter kétes, korrupciós ügyleteket folytatott a kelet-európai országban.

Külön érdekesség, hogy a „Jay Leno's Garage” című televíziós műsor egyik korábbi adásában Joe Biden megmutatta azt „zárt garázst”, ahol a titkosított dokumentumokat, valamint a Corvettjét tárolta. A képek alapján mindenki eldöntheti, mennyire voltak itt biztonságban az amerikai államtitkok…


A történtek minden bizonnyal óriási fejfájást okoznak majd Joe Bidennek, hiszen nem is olyan rég egy nagyon hasonló ügy miatt hurcolták meg Donald Trumpot. A korábbi republikánus kormányfőre azért zúdult médiaössztűz még tavaly szeptemberben, mert minősített dokumentumokat találtak nála a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) házkutatása során. Ez ügyben még tart az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) nyomozása, azonban Trump azt állítja, hogy minden minősített dokumentum titkosítását feloldotta még a hivatali ideje alatt.
 

Fejbe lőtte magát egy tinédzser fiú Rákosmentén
A fiút egy fővárosi kórházba szállították.
Kizuhant az ablakból egy nő Gyöngyösön
A pontos körülmények egyelőre nem ismertek.
Szintet lépett Tóth Andi és Marics Peti kapcsolata
Újabb mérföldkőhöz értek a fiatalok.
Borzalmas felvételek készültek a törökországi katasztrófáról, már közel 1000 halott van
Legkevesebb 912 halottjuk és 5385 sérültjük van a hajnali törökországi földrengéseknek - közölte Recep Tayyip Erdoga...
Csomagtartóba tuszkolta párját, majd felgyújtotta a kocsit a férfi
Egy szántóföldön találtak rá az égő autóra.
Több ezer halott a földrengés után
Nem tudni, mennyien vannak a romok alatt, sokan az életükért küzdenek a földrengés sújtotta Törökországban. Több eze...
Történelmet írtak a Grammy-gálán
Történelmet írt a világhírű énekesnő, Beyonce a 65. Grammy-díjátadón Los Angelesben. Az énekesnő ugyan a forgalom mi...
Hatalmas csattanás, egy kidobott fenyő okozott balesetet - videóval
Kidobott karácsonyfa talált el menet közben egy kocsit Esztergomban szombat reggel, erről döbbenetes videót készítet...
Müncheni találkozó és a guruló dollárok
Eva Kaili, az Európai Parlament letartóztatásban lévő volt szocialista alelnöke is ott volt azon a müncheni konferen...
Több ezren vannak a romok alatt
Több mint kétezer ember meghalt és több ezer épület omlott össze, miután óriási, 7,8-s erősségű földrengés söpört vé...
Örökre eltiltotta a Wizzair a gépen őrjöngő magyar utast
Egy nyugdíjas arcába robbant a pálinkafőző Bükkszenterzsébeten - videó
Meztelen mellekkel ment bulizni Dua Lipa - fotók
Heidi Klum brutális dekoltázzsal jelent meg a Grammy-gálán - fotók, videó
Kiderült egy nagy titok arról, hogy miért erősebb a Samsung Galaxy S23