Életre szóló utazásnak indult, de a végén csaknem az életébe került a nyaralás a texasi Annika Larson-nak, ugyanis szeptember 28-án majdnem meghalt.
Bár a híres olasz kézműves fagylalt, a gelato a felelős azért a szörnyűségért, ami a 22 éves Rómában vakációzó amerikai turistával történt, mégsem a fagylalt hibáztatható. Az ugyanis teljesen rendben volt. De még csak maga Annika Larson sem okolható azért, ami vele történt. Sokkal inkább a bohém fagyi árus, aki az ínycsiklandó édességet eladta neki.
Az történt ugyanis, hogy amikor megvette a fagyit megkérdezte az eladót, hogy mit tartalmaz. Az pedig azt mondta neki, hogy csokoládét, gyümölcsöket és vizet, semmilyen más hozzáadott anyagot nem. Azt viszont nem tette hozzá, hogy vegán. Ami azt jelenti, hogy tartalmazhat dióféléket, ugyanis ez nagyon gyakori összetevője a vegán édességeknek. Ez már csak a kórház sürgősségi osztályán derült ki a fiatal nő számára, ahová rövid időn belül került, miután elfogyasztotta a számára végzetes édességet. Annika-nak ugyanis súlyos allergiája van a dióra és magvakra. Nagyjából tíz perccel azután, hogy megette a fagylaltot érezte, hogy bizseregni kezd a nyelve. ami nem sokkal később fel is dagadt, csakúgy, mint az egész arca. Majd fulladni kezdett. Édesanyjával együtt berohantak egy gyógyszertárba, ahol azonnal mentőt hívtak hozzá. A fiatal nő életéért órákig küzdöttek az orvosok, mire sikerült stabilizálni az állapotát, 18:30-kor érkezett a kórházba és éjfélkor hagyhatta el.
Annika Larson örül, hogy ezúttal szerencsésen végződött a történet, de fél attól, hogy ez bármikor megismétlődhet. Szeretné felhívni az élelmiszergyártók figyelmét is arra, hogy pontosan tájékoztassák a fogyasztókat, hogy termékeik milyen összetevőket tartalmaznak – írja a Mirror.
A Mirror egyébként felvette a kapcsolatot a történtekkel kapcsolatban a Grezzo Raw Chocolate cukrászdával Rómában, ahol Annika a fagyit vette.